folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi

Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek

Zaman dediğiniz şeyin ne olduğunu tam olarak kavrarsanız zaman makinesi diye bir şey olamayacağını anlayacağınızı tahmin ediyorum.

Bir filmle ve popülariteyle nasıl düşünceler şekillendiriliyor süper örnek. İnsanlığın yıllardır arzuladığı iki şey ölümsüzlük ve zaman makinesi :)

Ölümsüzlük hadi bir ihtimal diyelim de zaman makinesi söz konusu bile olamaz.

Zaten zaman dediğiniz şey bazı şeylerin nasıl değiştiğini ölçmek için bizim uydurduğumuz sanal bir kavram, 

Yani her şey hareket halinde, bir dinamiklik var, zaman dediğimizi kavramı araya sokarak olayları,nesneleri bununla (bir şeyleri bir şeylerle) ilişkilendiriyoruz.

Şöyle örnekleyelim: Basit olsun diye az değişkenli olsun, mario oyunu var diyelim.

Belli bir yere geldin düştün orada " game over" oldun, yani o anı yaşadın bitti.

Şimdi sen oyunu yeniden başlatıp o kaldığın yere kadar aynen gelebilirsin fakat bu yaptığın o yaşadığın ana gittiğin anlamına gelmez, o an geçti sen sadece tüm değişkenleri gitmek istediğin andaki gibi konumlandırıp başka bir anı yaşıyor oluyorsun.

Ya da bir video izliyorsun pause yapıp tekrar istediğin sahneye (ileride ya da geride) gitmiş olman aynı anı yaşadığın anlamına gelmiyor sen başka bir anı yaşamış oluyorsun.

İnsan hayatına örneklendirirsek dünyadaki ve uzaydaki milyarlarca değişkeni istediğin andaki gibi tekrar konumlandırma ihtimalin olsa bile ( nesnelerin, değişkenlerin de değişmezliğini sağlamış olman gerek ) döndüğüm dediğin zaman geri ya da ileri gidilmiş bir zaman değildir o farklı bir andır.

Ne kadar akılcı ya da mantıksız oldu bilmiyorum ama anlayan anlamıştır diye umuyorum.

" Öyle bir alet yok, olamaz! " deyip noktalıyorum.

AnaMuhalefet tarafından 06/Ara/13 01:38 tarihinde düzenlenmiştir

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Erkek

Zaman makinasının şuana kadar hiç icat edilmemiş olması ihtimalini hiç düşündün mü?

Bu tartışmanın sonu nereye varır,çoğunluğu öğrenci ve fizik bilmeyen insanların burda zaman makinası hakkında teorik bişeyler anlatmaları kime ne katar ayrı bir soru.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PsychoDawn
    PsychoDawn's avatar
    Erkek

gelecek henüz yazılmadı bu yüzden geleceğe gidemeyiz ama ışık hızında yolculuk mümkün olursa (atıyorum tam değerleri bilmiyorum)

5 yılda 10 yıl gibi bir süre geleceğe gitmek mümkün olabilir yani daha kısa zamanda daha uzun zamana gitmek . geçmişe gitmekse

imkansız gibi birşeydir bence geçmişe gidebilmek değilde geçmişin görülebilmesi mümkün olabilir. bununla ilgili düşüncemde yine zor

olan birşey istiyor, ışınlanma . eğer ışınlanma mümkün olursa geçmişi görebiliriz . dünyanın ışığının 100 yılda ulaştığı bir noktaya

ışınlanıp oradan güçlü bir teleskopla dünyaya bakarsak dünyanın 100 yıl önceki halini görürüz :) 

PsychoDawn tarafından 06/Ara/13 01:59 tarihinde düzenlenmiştir
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek

cevap niteliği taşıyor gibi

http://www.youtube.com/watch?v=fGNtwpRZy-8

HorbaDor tarafından 06/Ara/13 02:02 tarihinde düzenlenmiştir

Ha Ha!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Jilet_Boris
    Jilet_Boris's avatar
    Erkek

Zaman makinesini icat eden adam görünmezliğimi icat edemeyecek belki şuan arkanda seni izliyolardır -.-

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Erkek

5bin yıl önceki bi insanın yerine koy kendini ve bugünü hayal et.

der die das
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

Tum gonlumle inaniyorum, bir gun gecmise gidebilcez. Ancak mudahale edemeyecegiz. Ve gecmistekiler bizi goremeyecek. Sadece izleyebilecegiz. 

Bu da mantik olarak su an aramizda gelecekten gelenler dolasiyor olabilir demek oluyor.

Evde yalniz kaldiginizda aslinda yalniz olmadiginiz ihtimalini gozardi etmeyin bence.

All I need is a possibility.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AnaMuhalefet
    AnaMuhalefet's avatar
    Erkek
    piskopatix bunu yazdı

Şunuda ekleyeyim bari :)

Bak bunu gördüğümde her zaman :))))

Bir işi: " BİLMEYEN " ELEŞTİRİR, " AZ BİLEN " AKIL VERİR, " YAPAMAYAN " ÇAMUR ATAR, " BİLEN " YAPAR.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    Prometheus bunu yazdı

herkes iyi güzel diyor da mesela yapıldı ve geçmişe gidildi sonuç olarak da tüm geçmiş değişti. e biz bunu nasıl farkedeceğiz? fantastik örnek vereyim, Atatürk gelecekten geçmişe giden bi adam olsa ve parçalanan memleketimizin kaderini değiştirmişse nerden bileceğiz? dolayısıyla tarih değişirdi o yüzden geçmişe gidilemez iddiası çok da sağlam olmayabilir.

o değilde sende doctor who hayranıymışsın hacı abi bak sen askerdeyken öğrendim bunuda tesadüfen :D zaman makinesi falan deyince aklıma geldi :D

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HowL
    HowL's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Biz de dünya üzerinde yaşayan sayısız formlardan biriyiz. Zaman makinası veya ölümsüzlük gibi konular sırf insanların doyumsuzluğu yüzünden ortaya çıkıyor.

Biz de diğer canlılar gibi zamanımız gelince soyumuzun tükeneceğine inanamıyoruz ve hep yaşamak istiyoruz. Emmevelakin biz her ne kadar tutunmaya çalışırsak çalışalım dünya bir köpeğin pirelerini döker gibi bizi üstünden atacak.

Sırf beynimizi daha farklı şeylere kullanabildiğimiz için saçmasapan şeyler uydurmakta üstümüze yok. Zaman makinası asla yapılmamıştır ve yapılamaz. Ölümsüzlükte asla var olamaz. Bizde diğer canlılar gibi sırası geldiğimizde öleceğiz. Bunun ilahi güç ile de alakası yok. Ve sıradan bir yaratık olduğumuzu da kabullenin artık.

Diyelim ki makina bulundu ve yapıldı. Bana da bir hak verilseydi hayatta iken göremediğim MJ'i canlı görebilmek isterdim.

Bu adam bir ilahtır.

Mutluluk çatık kaşlıdır ve ciddidir. Bizim gibilerin sonu en fazla sürpriz olur :)
Toplam Hit: 6907 Toplam Mesaj: 63