Zaman Makinesinin Hic Bir Zaman Yapilamayacak Olmasi
-
Fiziksel olmayan şeylerin makinasını yapamadık
-
Alakası yok belkide hala icat edilmedi ve edilecek o zaman makinasıda hepimizi birden baska zamana gonderecektir brlkide sadece bir kisiyi degil
-
wert bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdı
Zaman dediğiniz şeyin ne olduğunu tam olarak kavrarsanız zaman makinesi diye bir şey olamayacağını anlayacağınızı tahmin ediyorum.
Bir filmle ve popülariteyle nasıl düşünceler şekillendiriliyor süper örnek. İnsanlığın yıllardır arzuladığı iki şey ölümsüzlük ve zaman makinesi :)
Ölümsüzlük hadi bir ihtimal diyelim de zaman makinesi söz konusu bile olamaz.
Zaten zaman dediğiniz şey bazı şeylerin nasıl değiştiğini ölçmek için bizim uydurduğumuz sanal bir kavram,
Yani her şey hareket halinde, bir dinamiklik var, zaman dediğimizi kavramı araya sokarak olayları,nesneleri bununla (bir şeyleri bir şeylerle) ilişkilendiriyoruz.
Şöyle örnekleyelim: Basit olsun diye az değişkenli olsun, mario oyunu var diyelim.
Belli bir yere geldin düştün orada " game over" oldun, yani o anı yaşadın bitti.
Şimdi sen oyunu yeniden başlatıp o kaldığın yere kadar aynen gelebilirsin fakat bu yaptığın o yaşadığın ana gittiğin anlamına gelmez, o an geçti sen sadece tüm değişkenleri gitmek istediğin andaki gibi konumlandırıp başka bir anı yaşıyor oluyorsun.
Ya da bir video izliyorsun pause yapıp tekrar istediğin sahneye (ileride ya da geride) gitmiş olman aynı anı yaşadığın anlamına gelmiyor sen başka bir anı yaşamış oluyorsun.
İnsan hayatına örneklendirirsek dünyadaki ve uzaydaki milyarlarca değişkeni istediğin andaki gibi tekrar konumlandırma ihtimalin olsa bile ( nesnelerin, değişkenlerin de değişmezliğini sağlamış olman gerek ) döndüğüm dediğin zaman geri ya da ileri gidilmiş bir zaman değildir o farklı bir andır.
Ne kadar akılcı ya da mantıksız oldu bilmiyorum ama anlayan anlamıştır diye umuyorum.
" Öyle bir alet yok, olamaz! " deyip noktalıyorum.
şu mesajı gördükten sonra uğramam daha bu konuya
Hahaha süpersiniz :)
Ben engel olmayayım hocam siz devam edin konuya fizikçi gözüyle, açmıyor beni quantum, paralel evrenler, kara delik, ışık hızı vs dayandırılıp üretilen teoriler sadece onu dile getirdim.
-
wert bunu yazdı
Konuyu ve konudaki nice isimsiz Einstein'ları, Hawking'leri, Heisenberg'leri, Maldacena'ları baya eğlenceli buldum ben.
krypt tarafından 07/Ara/13 15:54 tarihinde düzenlenmiştir -
bir kara deliğin yörüngesinde bir süre turlayabilirsek zamanda ileriye gidebiliriz.
http://www.youtube.com/watch?v=4oBAX_-INg0
-
trooper bunu yazdı
zaman mankinası olayına biraz farklı bakıyorum ben
en basit formülle;hız=yol/zaman.
zamanı çekelim baba
t=x/V
zamanı kısaltacaksan ya yolu değiştiriceksin ya da hızı. rotaların fix olduğu düşünülürse, hızı artırman gerek. bugun bi uçak zaman makinasıdır benim gözümde
olduğu gibi katılıorum kardeşim.
-
'İcat etmediler çünkü icat etsele geçmişe gelirlerdi bilirdik' bence bu düşünce çok yanlış,bu düşünce 'ya ağbi uzaylılar varsa niye bizimle iletişime geçmiyolar yeaa' düşüncesiyle aynı kafadan cıkmışa benziyor.
Peki ben sana soriyim neden bu güne gelsinler,belkide çook eski zamanlara gittiler,zeus,thor denilen kişiler gelecekteki halimiz,hayır zaten inan gelseler bile bize söylemezler niyemi Uzaylı çıkıp gelicek 21.YY da tavuk skn bir millete açıklamamı yapıcak, ördeğe tecavüz eden insanlarımı aydınlatacak?
Ardından zaman makinasını icat edicek kafadaki insanoğlu bizim düşünemeyeceğimiz herşeyi düşünmüştür,dolayısı ile vardır bir planları
http://galeri2.uludagsozluk.com/206/tavuga-tecavuz-edip-yakalaninca-arkadasiz-demek_304007.jpg
http://www.haberturk.com/gundem/haber/776187-ordege-tecavuz
-
zaman makinasi yapilsa ilk isim insanlarin dunyaya nasil geldigine bakmak olurdu sonrada 2100 yilina giderdim :D
-
wert bunu yazdıAnaMuhalefet bunu yazdı
Zaman dediğiniz şeyin ne olduğunu tam olarak kavrarsanız zaman makinesi diye bir şey olamayacağını anlayacağınızı tahmin ediyorum.
Bir filmle ve popülariteyle nasıl düşünceler şekillendiriliyor süper örnek. İnsanlığın yıllardır arzuladığı iki şey ölümsüzlük ve zaman makinesi :)
Ölümsüzlük hadi bir ihtimal diyelim de zaman makinesi söz konusu bile olamaz.
Zaten zaman dediğiniz şey bazı şeylerin nasıl değiştiğini ölçmek için bizim uydurduğumuz sanal bir kavram,
Yani her şey hareket halinde, bir dinamiklik var, zaman dediğimizi kavramı araya sokarak olayları,nesneleri bununla (bir şeyleri bir şeylerle) ilişkilendiriyoruz.
Şöyle örnekleyelim: Basit olsun diye az değişkenli olsun, mario oyunu var diyelim.
Belli bir yere geldin düştün orada " game over" oldun, yani o anı yaşadın bitti.
Şimdi sen oyunu yeniden başlatıp o kaldığın yere kadar aynen gelebilirsin fakat bu yaptığın o yaşadığın ana gittiğin anlamına gelmez, o an geçti sen sadece tüm değişkenleri gitmek istediğin andaki gibi konumlandırıp başka bir anı yaşıyor oluyorsun.
Ya da bir video izliyorsun pause yapıp tekrar istediğin sahneye (ileride ya da geride) gitmiş olman aynı anı yaşadığın anlamına gelmiyor sen başka bir anı yaşamış oluyorsun.
İnsan hayatına örneklendirirsek dünyadaki ve uzaydaki milyarlarca değişkeni istediğin andaki gibi tekrar konumlandırma ihtimalin olsa bile ( nesnelerin, değişkenlerin de değişmezliğini sağlamış olman gerek ) döndüğüm dediğin zaman geri ya da ileri gidilmiş bir zaman değildir o farklı bir andır.
Ne kadar akılcı ya da mantıksız oldu bilmiyorum ama anlayan anlamıştır diye umuyorum.
" Öyle bir alet yok, olamaz! " deyip noktalıyorum.
uğramazsan daha çok görürsün ne yazık ki, ara ara uğra seyrelt.
-