folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zamanı Nasıl Yok Edebiliriz ?



Zamanı Nasıl Yok Edebiliriz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Başlamadan önce iki soruyu şuraya not düşmekte fayda var;

    1-) Zamanın sınırsız olması aslında olmadığı anlamına gelmez mi? İnsan bilinci sınırsızlığı algılayamıyor fakat zamanı algılıyoruz. Bu zamanın sınırlı olduğu anlamına gelir mi?

    2-) Bir denklemdeki faktör elemine edilebiliyorsa, bu o denklemin eşitliliğindeki şeyin de elemine edilebileceği anlamına gelir mi?

     

    Zamanın formülündeki yolu, dolayısıyla hareketi, elemine edersek (teorik olarak maddeyi oluşturan atomların elektronlarının hareketini hatta kuantum dalgalarını bile durdurabildiğimizi varsayalım) tüm evrende mutlak bir hareketsizlik olacaktır.

    Şimdi klasik fizikte bu sonsuz zaman anlamına geliyor kuantum fiziğinde ise sonsuz ışık. Fakat her ikisinde de aynı olan bir şey var o da "sonsuzluk".

    Cidden kainattaki tüm hareket dursa, sonsuz olan şey olarak geriye ne kalır? Ayrıca biliyorum kimse bu soruyu bilmiyor ama belki sağlam yorumlar çıkar; mutlak hareketsizlik oluştuğunda bu sonsuzluğu algılamamızı engeller mi neticede bilinç hareketten bağımsız bir şey değil midir? Ya da bu hareketsizlik durumunda ortaya çıkabilecek şey bilincin kendisi olabilir mi? Belki de kıyametin kopuşu böyle olacaktır kimbilir ama mümkünse dini inançlarınızı konuya alet etmeyiniz :)


    Troubles'll come & they'll pass
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Eylül/2004
    Erkek

    Her şeyin başladığı, ve bittiği nokta düşüncedir, biyolojik düşünce sonsuzu algılamaz, ama ruhsal düşünce için düşünmek sonsuz bir eylemdir.


    Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HanDSomE
    HanDSomE's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Şubat/2005
    Erkek

    Zaman dediğimiz şeyi neye göre değerlendiriyorsun? Plütondaki zaman kavramı ile dünyada ki aynı değil. Marstaki ile satürndeki de aynı değil.  Geçen filmde izlemiştim adam karanlık ışıktan başka boyuta geçiyor oradaki 1 saat dünyadaki bilmem kaç yılına eşit vs. enteresan şeyler

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    söz konusu zamanı yok etmekken zamanı neye göre baz aldığımızın önemi nedir hocam ?


    Troubles'll come & they'll pass
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    watervay
    watervay's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Kasım/2003
    Erkek

    Zaman zaten yok ki.


    Syntax error..
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cahitnuri
    cahitnuri's avatar
    Kayıt Tarihi: 20/Ekim/2011
    Erkek

    Edelkrone'un youtube kanalında bunun hakkında bir proje vardı. zamanı farklı dilimlere bölmek üzerine.
    https://www.yankodesign.com/2016/03/15/daily-reminders-youll-love/

    Tabi bu kısım işin biraz show tarafı da. zaman yok edilebilir bir kavram değildir. zamanı biz kendimize ya da belli normlara göre algılayabiliyoruz. Bu zamanın sınırlı olduğu anlamına gelmez. aynı şekilde ağırlık içinde normlardan dolayı algılayılıyoruz bir şeyleri. örneğin: 5 kg senin için ağır değilken 10 yasındaki bi cocuk için ya da 40 kiloluk bir kadın için agır gelebilir. Bu dünya düzeninin işleyebilmesi için oluşturulmuş normlardan kaynaklıdır. Yoksa zaman sınırsızdır. bir başı ya da sonu yoktur.
    Zaman senin algılamak istediğin şekildedir. 1 hafta boyunca kendi takvimini, zaman dilimini oluşturmayı dene sonrasında su andaki 12:00 'ın senin için bir anlam ifade etmediğini göreceksin.

    Denklem kısmına gelince ona yorum yapamayacağım. okulu 7 senede bitirdim. Fen bilgisi sosyal bilgiler diye ayrıldığından beri dersler fizikten nefret ediyorum. :D

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Kayıt Tarihi: 08/Şubat/2011
    Erkek

    https://www.youtube.com/watch?v=1a8J3u1sKQ8

    adam anlatıyor birşeyler 

  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Kayıt Tarihi: 25/Ağustos/2005
    Erkek
    watervay bunu yazdı

    Zaman zaten yok ki.

    Arkadaşa katılıyorum.İnsan her şeyin bir anlamı varmış gibi kabullenmek istiyor.Oysaki her şeyin anlamı yok.Sanırım bize bahşedilen akıl gücünün dezavantajıda bu.Biz ara eleman ülkesiyiz çokda şey yapmamak lazım =)

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pineapplemen.
    sercoo
    sercoo's avatar
    Kayıt Tarihi: 06/Eylül/2015
    Erkek

    bir insan zamanı neden yoketmek isterki, tamam yaz tatili benimde canım sıkılıyor ama ............bir insan neden zamanı yoketmek isterki!?


    i might be a pineapple but you're a fineapple baby
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Arkadaşlar, izafiyet ile ilgisi yok olayın. Zamanı hareket olarak algılıyoruz aslında yani hareket olmasa zaman da olmayacaktır gibi geliyor bana ve hareket somut bir kavram (bilinçsel hareketleri tenzih ederim, düşünmek gibi, düşünce hızını ölçmek gibi) olduğu için olayı herkesin tartışıp onaylayabileceği hareket ekseninde irdelersek konunun piç olmayacağı kanısındayım burada zamanın göreceli liği ni tartışmıyoruz zaten o konuda hemfikiriz :)

    Neden zamanı yok etmek istiyorum? Çünkü öyle böyle sıkılmadım zamanın prangalarından @sercoo :) Hem kimbilir belki de zamanı yok etmenin bir yolunu bulursak Platon un ütopyası var olur zaten sorduğumda bu değil mi hareketi yani formüle bakacak olursak da zamanı yok ettiğimizde ne olur? Bu soru bence aklı selim herkesi cezbeden bir soru yanlış anlama aklım yerinde demiyorum ya da sana hakaret etmiyorum böyle ifade edeb ildim sadece :)) 


    Troubles'll come & they'll pass
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Eylül/2005
    Erkek
    Nikoteen bunu yazdı

    bilinç hareketten bağımsız bir şey değil midir? 

    değildir

    beynindeki elektron hareketi durduğu an bizim için bilinç durur

    burdan sonrası din ve metafizik, ve sadece varsayımlarla konuşabilirsin fizik biyoloji veya kimyayı enterese eden birşey değildir, saçmalıktır