folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder Zamanı Nasıl Yok Edebiliriz ?



Zamanı Nasıl Yok Edebiliriz ?

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    expert
    expert's avatar
    Kayıt Tarihi: 29/Ekim/2002
    Erkek

    Zamanı orda bir boyut gibi düşünmen lazım, x y z koordinat sisteminde birde t ekseni eklediğini varsay.

    Bu eksenin anlaşılabilirliği ise diğer 3 eksen kadar net değil sonuçta göreceli bir birim.. 

    .... ama uzun konu :) 


    la bi git xD çoğu konuyu okurum. çok azına post atarım :D çok önemliyse pm at.. kaanabak kardeşimm, seni unutmayacağım.. :(
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Eylül/2007
    Erkek

    1- zaman sınırlıdır, zaman kavramı algıyla değişmez, tabi ki farklı zaman tipleri vardır ancak bunları modellemek için öncelikle maddenin dalga fonksiyonunun araştırılabilir ölçümlenebilir hale gelmesi gerekiyor. biz şu anda eldeki teknolojiyle ancak maddenin parçacık fonksiyonunu inceliyebiliyoruz.

    2- denklemdeki faktör elemine edilemez elemine edilmiş gibi yapılarak istenen sonuçlar elde edilir ( seçilim yapılır ). teoride yapabileceğin her şeyi pratikte yapamazsın fizik eşittir matematik iken matematik eşit ve eşitdeğildir fizik durumu söz konusudur.

    3- bu boyuttaki durağanlığı bu boyutun içerisinde algılayamazsın üst boyutlara geçmen gerekir bu da fiziken mümkün değil, çünkü bunun için fizik yasalarını ihlal etmemiz, sistemde bir açık bulmamız gerekiyor; biz şu anda sadece sistemin minik bir simülasyonunu oluşturup üzerinde deneyler yapabiliyoruz yapabileceğimiz her şey bu boyut ve fizik kuralları ile sınırlı.

    4- bilinç hareketten bağımsız değildir, olay teoriyse matematik bir hediye fiziğin çok ötesine geçebilirsin ancak uygulama alanı olmayınca bir anlamı yok.


    ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Temmuz/2005
    Erkek

    Bilinci harekete bağlayan nedir peki @RETRET ? Çünkü bildiğim kadarıyla halen bilincin ne olduğunu bilmiyoruz.
    Diğer açıklamalar için de teşekkürler benim de aradığım tam olarak söylediğin gibi sistemdeki bir backdoor ve şu an teorik olarak bunu yapabilmenin tek yolunun mutlak hareketsizlik olduğunu düşünüyorum tabii onun nasıl yapılabileceği ayrı bir konu....

    edit: Mesela mutlak sıfır noktası neden aşılamıyor (Yağmurun nasıl yağdığını değil, neden yağdığını soruyorum aristo'nun deyimiyle) Belki de söz ettiğimiz arka kapı budur...

     

    Nikoteen tarafından 08/Haz/18 04:07 tarihinde düzenlenmiştir

    Troubles'll come & they'll pass
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Mart/2007
    Erkek

    Silahi alip kafana dayadiktan sonra atesliyorsun. Artik senin icin zaman kavrami yok olmus oluyor. Edebiyat fizik matematik felsefe tartismak anlamsiz. Baska yolu yok :D


    Cigu bigule :(
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    uzengil
    uzengil's avatar
    Kayıt Tarihi: 10/Ağustos/2011
    Erkek

    Baktığımda kafana sık,öl v.b cevaplar gelmiş. Çok garipsedim gerçekten..

     

    Zaman kavramı bana kalırsa bizlerin bir hareketin oluş süresi gibi olaylara biçtiğimiz birşey. Fizik teorilerne inemeyeceğim fiziğim çok kötüdür hatam olursa affola.

    0 noktası dediğimiz kavram tam hareketsizliktir imkansız gibi gözükür velev ki oldu(aklınıza gelebilecek herşeyi durdurmaktan bahsediyorsanız) aklınıza daha önce denenmiş olan bir insanı buz kalıbına koymak gelebilir :)

    bir zaman dilimi vardır. Dilimini insanların oluşturduğu, sıfır noktasına indirgenebileceğini düşünüyorum.


    İmza nasıl atılıyor ?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RitmFarbRacourci
    RitmFarbRacourci's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Mart/2008
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

    Her şeyin başladığı, ve bittiği nokta düşüncedir. Biyolojik düşünce sonsuzu algılamaz, ama ruhsal düşünce için düşünmek sonsuz bir eylemdir.



    Biyolojik olarak, Düşünceyi nasıl açıklayabiliriz.

    Gerçi @KaaMos Elektronların hareketi şeklinde özetlemiş ama, Hafızayı nasıl açıklıyoruz? bunun maddi kanıtları var mı?

    Kimyasal olarak, Noktayı, Çizgiyi, Düzlemi, 3Boyut`u, sinirlerimizde Nasıl depoluyoruz? @ShockMan dostum.



    bir de;
    kofcu bunu yazdı

    Zaman harekettir hocam doğrudur, hareketin olmadığı yerde zaman, zamanın olmadığı yerde hareket yoktur.

    Ayrıca zaman başlarda mutlak olarak düşünülmüş fakat ışığın hızının sabit olduğunun gözlenmesi ile zamanın mutlak olamayacağı anlaşılmış. Böyle dümdüz söyleyince pek anlaşılamamış olabilir, esasen ben de yazarak pek anlatabileceğimi düşünmüyorum. Zamanla ilgili sorularının anlaşılabilir cevapları için Stephen Hawking in zamanın kısa tarihi isimli kitabını öneririm.

    Kitap yanımda olsa okuyup aktarırdım ama yanımda değil, ayrıca şu hep bildiğimiz trenle aynı yönde yürüyen adamı tren 100m/s içindeki adam 2m/s gidiyorsa yolun kenarından izleyen adam içindeki adamı 102m/s hızla gidiyor görür bilgisi de değişiyor kitabı okuduktan sonra :)



    açıkçası, kitabın künyesini bulamadım ama, alfa yayın evi, bilim baskıları, sayfa 32 de, ortada bölünmemis tek bir paragraf, karışık.

    yada ben birşey anlamadım.

    net`ten bulunamaz ise, ben buradan yazayım, telefonu şarj ettikten sonra. ^^D) şu an şarjım :%16.

    Konu hoşuma gitti, ekleyeyim istedim.

    Birde bu evrenin , bir merkezi var mı? tamam, tek bir noktadan bakıyoruz da, gözlem açımız sabit bir Nokta ama, uzayın gözlemlenebilir sınırlarına Göre merkezi bir bölgesi-yıldızı-galaksisi-Küme`si(yada Külüstür`ü ^^D ) var mı?



    Sinirlerimizde depoladığımız bir şey olduğundan, şüpheliyim.

    Sinirlerimiz daha çok Ruhumuz ile madde alemi arasında dekoder görevi görüyorlar... Ruhumuz, madde aleminden son derece soyut bir varlıktır, madde alemi için Ruhumuzun varlığı kanıtlanamaz..!

    Ama ilahi sonsuz güç, sonsuz kudret(De ya, yAllah de, vAllah de. sıkıntı yok.), Ruh ile madde evrenini işte bir dirhem et ile birbirileri ile haberleşebilir hale getirmiştir.

    Zaten Ruhumuz, bedenimizin içinde bir yerlerde de, Değildir. ( bu nasıl olabiliyor? var insanların Herbirinde bir Ruh var. ^^D) @RitmFarbRacourci)

    O(Ruh) evrensel boyutta, bizimle, madde evrenine göre, gerçek zamanlı olarak iletişim halindeyken, biyolojik yapımız -zayıf hali ile- onunla iletişime geçemediğinden, evrensel bilgelikten yoksun bir yaşamı, yaşamaya mahkum gibi bir varlık biçimini deneyimlemekteyiz..

    Sözün özüne indirgersek konuyu, Ruh için zaman "şimdi zamanı"dır, taze ve dünü ile yarını olmayan bir an içinde ,Ruh, sonsuz bir varoluş gücüne sahiptir, ama biyolojimiz madde evrenine ait olduğu için , bir başlangıç ve sonlu olmasından ötürü ,zaman kavramı içinde, A noktasından B noktasına ,seyahat etmektedir, işte bu seyahate zaman deriz ..




    İlginç. Birşey var gibi de, ama aynı zamanda yok gibi de. ^^D )

    Gülüyorum ama Sana değil. cidden.


    Her birimizin elbette bir ruhu var dır, ama ruh çok yüksek enerji barındıran çok güçlü bir düşünsel güçtür (düşünsel gücü, kimyasal madde olarak nasıl ortaya koyabiliriz? depolanabilir mi mesela? ) , tanımlaması beynimizi zorlar niteliklerdedir.

    Biyoloji ise, son derece naif-zayıf ya da nazik bir yaratım halidir, bir kab olarak ruhu taşıyamaz. ( @@,) hem taşıyor, hem de taşıyamıyor @@,) )

    kişinin ruhu bedenine gelirse (@RitmFarbRacourci: Kişinin ruhu bedeninde değil mi, şimdi?) , o beden ışık hüzmesi ( bu Hüzme de nedir) olup, varlığını buharlaşarak-yokolmakla kaybeder... ( RitmFarbRacourci : Işık Hüzmesi nasıl yok oluyor? yok olmayı sağlayan nedir? )

    Kişi ruhu aynı zamanda Allahtan bir parçadır. ( Güzel şeyler yaratabilirken, aynı zamanda Yakıp-Yıkıp-Yok Etmeye de hakim. aynen kendisi gibi. @@,) ilginç )




    bu sayfada ilk diye, önceki mesajlar silsilesini ,silmedim.

    RitmFarbRacourci tarafından 08/Haz/18 12:45 tarihinde düzenlenmiştir

    I'şıkY'ılı;^^`) Zk't^^` RnSySyTk.Ödl.SpRtÇzBşBkYd Kryptia.agogE Sa'd-l'Suûd az.ç'k 'lmyn'Dşn Pnct'tnAnNttn Blgi,YpBlgi 'Ct'nDrm.CmdyDrm.MdrnDrm hRşYdşR ClptcPth'Strsm M'nPhs' Ld,X/Y YrYnZmnGrçklk,AlgBzklğ KrzFrst'tr Tiytr' Pugchv,Jtrn,İmmlmn,FllngLef,Pik' SuprmcySprrty CoBehTh elFnmno:NzrioRonldo AdnKy TkSs,TkHrf(?) .RtNsTk.KvMp.Mk.TrmDyn ScklkNmRzgr ŞkHcBy ccp.kky Snrlr'Çz SnaSnLzmsn 'NsnKsknçtr BgDppr.MagllnCl'ds.S'thCro's Ch'kW'ng CreazioneDiAdamo^^`, Arctrs.Spic' ArcScnd,YySnye TrbProp,TrbJet,TrbFan ~3.10^5km/sn~343m/sn ~900-1240m/snMacH RamJt,ScRamJt Przdi^^' Tbu.XL Prsek MAtv^^` mLAT G'dWllHnting(f). 3id't^^` TareZmenPr ParaMotor TrflrVArsİlşklr (-)+.(/)*,~ ZminŞkil . ..Bu imza @SubZero tarafindan degistirilmistir. "Bu kadar uzun karmakarisik bir imza yapma diye uyardim ama heeheeeey(^^D)_hey kim söylüyor, kim dinliyor." Imzanizi SubZero'ya bilgi vermeden degistirmeyiniz. Tesekkurler...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Kayıt Tarihi: 02/Temmuz/2007
    Erkek
    ShockMan bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

    Her şeyin başladığı, ve bittiği nokta düşüncedir. Biyolojik düşünce sonsuzu algılamaz, ama ruhsal düşünce için düşünmek sonsuz bir eylemdir.



    Biyolojik olarak, Düşünceyi nasıl açıklayabiliriz.

    Gerçi @KaaMos Elektronların hareketi şeklinde özetlemiş ama, Hafızayı nasıl açıklıyoruz? bunun maddi kanıtları var mı?

    Kimyasal olarak, Noktayı, Çizgiyi, Düzlemi, 3Boyut`u, sinirlerimizde Nasıl depoluyoruz? @ShockMan dostum.



    bir de;
    kofcu bunu yazdı

    Zaman harekettir hocam doğrudur, hareketin olmadığı yerde zaman, zamanın olmadığı yerde hareket yoktur.

    Ayrıca zaman başlarda mutlak olarak düşünülmüş fakat ışığın hızının sabit olduğunun gözlenmesi ile zamanın mutlak olamayacağı anlaşılmış. Böyle dümdüz söyleyince pek anlaşılamamış olabilir, esasen ben de yazarak pek anlatabileceğimi düşünmüyorum. Zamanla ilgili sorularının anlaşılabilir cevapları için Stephen Hawking in zamanın kısa tarihi isimli kitabını öneririm.

    Kitap yanımda olsa okuyup aktarırdım ama yanımda değil, ayrıca şu hep bildiğimiz trenle aynı yönde yürüyen adamı tren 100m/s içindeki adam 2m/s gidiyorsa yolun kenarından izleyen adam içindeki adamı 102m/s hızla gidiyor görür bilgisi de değişiyor kitabı okuduktan sonra :)



    açıkçası, kitabın künyesini bulamadım ama, alfa yayın evi, bilim baskıları, sayfa 32 de, ortada bölünmemis tek bir paragraf, karışık.

    yada ben birşey anlamadım.

    net`ten bulunamaz ise, ben buradan yazayım, telefonu şarj ettikten sonra. ^^D) şu an şarjım :%16.

    Konu hoşuma gitti, ekleyeyim istedim.

    Birde bu evrenin , bir merkezi var mı? tamam tek bir. noktadan bakıyoruz da, gözlem açımız sabit bir Nokta ama, uzayın gözlemlenebilir sınırlarına Göre merkezi bir bölgesi-yıldızı-galaksisi-Kümesi var mı?



    Sinirlerimizde depoladığımız bir şey olduğundan şüpheliyim, sinirlerimiz daha çok Ruhumuz ile madde alemi arasında dekoder görevi görüyorlar... Ruhumuz madde aleminden son derece soyut bir varlıktır, madde alemi için Ruhumuzun varlığı kanıtlanamaz..! Ama ilahi sonsuz güç, sonsuz kudret, Ruh ile madde evrenini işte bir dirhem et ile birbirileri ile haberleşebilir hale getirmiştir. Zaten ruhumuz bedenimizin içinde bir yerlerde de değildir, o evrensel boyutta bizimle madde evrenine göre gerçek zamanlı olarak iletişim halindeyken, biyolojik yapımız zayıf hali ile onunla iletişime geçemediğinden, evrensel bilgelikten yoksun bir yaşamı yaşamaya mahkum gibi bir varlık biçimini deneyimlemekteyiz..

    Sözün özüne indirgersek konuyu, Ruh için zaman şimdi zamanıdır, taze ve dünü ile yarını olmayan bir an içinde Ruh sonsuz bir varoluş gücüne sahiptir, ama biyolojimiz madde evrenine ait olduğu için, bir başlangıç ve sonlu olmasından ötürü zaman kavramı içinde A noktasından B noktasına seyahat etmektedir, işte bu seyahate zaman deriz..

    Ben açıkcası bilgileri beyindeki sinirler arasında depoladığımız düşünüyorum. Kabaca anlatmak gerekirse: CD'lerdeki veriler çukur ve tümseklerde yani 1-0'larda depolanıyor. Okurken 1 mi 0 mı diye bakıp yan yanaya getirip bitleri baytları oluşturuyorsun. yeteri kadar 1 ve 0 yanyaya gelince "merhaba" yazısını oluştuyor. Henüz çözülemedi biliyorum ancak beyinde sinir hücreleri arasındaki etkileşim ile bu bilgileri tutuyor olabilir. yani bir grup sinir hücresi topluluğu köpek kelimesinin anlamını. bir bakşa grup köpeği tanımlamak için gerekli patternleri (maksimum 4 ayaklı, havlayan, kuyruklu, ayakları üzerinde duran, farklı renkleri olan vs vs.) bilgisini. başka bir grup ise yine köpekle ilgili başka bilgileri tutuyor ve bu sinir ağları beyindeki elektrik enerjisi sayesinde sürekli aktif. Bu sinir grupları da bazı noktalarda birbirine bağlı. Mesela farklı havlama seslerini tanımlayan gruplar köpek kelimesindek ağ ile köpek resmi ile bağlantılı. 

    Bunu teoriyi bütün öğrendiğiniz şeyler için düşünün şimdi. En küçük bilgi kırıntısı için bile birbiriyle bir sürü şekilde bağlantılı sinir yığınları var. Siz uyurken bilr bu sinirlerde elektrik var ve unutmuyorsunuz.

    Konuya bağlamam gerekirse; zamanı yok etmek için bütün evreni ve varsa paralel evrenleri mutlak sıfıra ulaştırmak gerekebilir. Bu durumda bigbang'den itibaretn genişleyen evren, o patlamada ortaya çıkan fotonlar, beyin hücrelerimizdeki aktivite, güneşten gelen ışınlar, havadaki atomlar herşey duracaktır.

    Zamanı nasıl ölçtüğümüz zamanı yok etmede önemsiz demişti @Nikoteen, bu durum onun dediği ile ötrüşüyor. Zamanı nasıl algıylıyorsak; artık ışığın hareketi diyin, duvardaki saatin saniyesi diyin, bilmemne atomunun x defa titreşimi diyin. Hepsi duracağı için zaman kavramı da olmayacağını düşünüyorum. Çiçekler solmayacak, enzimler çalışmayacak, hareket edemeyeceğiz. Yaşam olmayacak. Çünkü zaman akmayacak.

    Şimdi kafanızda 2 soru var. Nefes alıp vermeniz otomatik mi yoksa kendiniz kontrol edebiliyor musunuz?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Manuel nefes moduna hoşgeldiniz :)


    If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cesnist
    Cesnist's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Ekim/2012
    Erkek
    NoktaliVirgul bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı
    RitmFarbRacourci bunu yazdı
    ShockMan bunu yazdı

    Her şeyin başladığı, ve bittiği nokta düşüncedir. Biyolojik düşünce sonsuzu algılamaz, ama ruhsal düşünce için düşünmek sonsuz bir eylemdir.



    Biyolojik olarak, Düşünceyi nasıl açıklayabiliriz.

    Gerçi @KaaMos Elektronların hareketi şeklinde özetlemiş ama, Hafızayı nasıl açıklıyoruz? bunun maddi kanıtları var mı?

    Kimyasal olarak, Noktayı, Çizgiyi, Düzlemi, 3Boyut`u, sinirlerimizde Nasıl depoluyoruz? @ShockMan dostum.



    bir de;
    kofcu bunu yazdı

    Zaman harekettir hocam doğrudur, hareketin olmadığı yerde zaman, zamanın olmadığı yerde hareket yoktur.

    Ayrıca zaman başlarda mutlak olarak düşünülmüş fakat ışığın hızının sabit olduğunun gözlenmesi ile zamanın mutlak olamayacağı anlaşılmış. Böyle dümdüz söyleyince pek anlaşılamamış olabilir, esasen ben de yazarak pek anlatabileceğimi düşünmüyorum. Zamanla ilgili sorularının anlaşılabilir cevapları için Stephen Hawking in zamanın kısa tarihi isimli kitabını öneririm.

    Kitap yanımda olsa okuyup aktarırdım ama yanımda değil, ayrıca şu hep bildiğimiz trenle aynı yönde yürüyen adamı tren 100m/s içindeki adam 2m/s gidiyorsa yolun kenarından izleyen adam içindeki adamı 102m/s hızla gidiyor görür bilgisi de değişiyor kitabı okuduktan sonra :)



    açıkçası, kitabın künyesini bulamadım ama, alfa yayın evi, bilim baskıları, sayfa 32 de, ortada bölünmemis tek bir paragraf, karışık.

    yada ben birşey anlamadım.

    net`ten bulunamaz ise, ben buradan yazayım, telefonu şarj ettikten sonra. ^^D) şu an şarjım :%16.

    Konu hoşuma gitti, ekleyeyim istedim.

    Birde bu evrenin , bir merkezi var mı? tamam tek bir. noktadan bakıyoruz da, gözlem açımız sabit bir Nokta ama, uzayın gözlemlenebilir sınırlarına Göre merkezi bir bölgesi-yıldızı-galaksisi-Kümesi var mı?



    Sinirlerimizde depoladığımız bir şey olduğundan şüpheliyim, sinirlerimiz daha çok Ruhumuz ile madde alemi arasında dekoder görevi görüyorlar... Ruhumuz madde aleminden son derece soyut bir varlıktır, madde alemi için Ruhumuzun varlığı kanıtlanamaz..! Ama ilahi sonsuz güç, sonsuz kudret, Ruh ile madde evrenini işte bir dirhem et ile birbirileri ile haberleşebilir hale getirmiştir. Zaten ruhumuz bedenimizin içinde bir yerlerde de değildir, o evrensel boyutta bizimle madde evrenine göre gerçek zamanlı olarak iletişim halindeyken, biyolojik yapımız zayıf hali ile onunla iletişime geçemediğinden, evrensel bilgelikten yoksun bir yaşamı yaşamaya mahkum gibi bir varlık biçimini deneyimlemekteyiz..

    Sözün özüne indirgersek konuyu, Ruh için zaman şimdi zamanıdır, taze ve dünü ile yarını olmayan bir an içinde Ruh sonsuz bir varoluş gücüne sahiptir, ama biyolojimiz madde evrenine ait olduğu için, bir başlangıç ve sonlu olmasından ötürü zaman kavramı içinde A noktasından B noktasına seyahat etmektedir, işte bu seyahate zaman deriz..

    Ben açıkcası bilgileri beyindeki sinirler arasında depoladığımız düşünüyorum. Kabaca anlatmak gerekirse: CD'lerdeki veriler çukur ve tümseklerde yani 1-0'larda depolanıyor. Okurken 1 mi 0 mı diye bakıp yan yanaya getirip bitleri baytları oluşturuyorsun. yeteri kadar 1 ve 0 yanyaya gelince "merhaba" yazısını oluştuyor. Henüz çözülemedi biliyorum ancak beyinde sinir hücreleri arasındaki etkileşim ile bu bilgileri tutuyor olabilir. yani bir grup sinir hücresi topluluğu köpek kelimesinin anlamını. bir bakşa grup köpeği tanımlamak için gerekli patternleri (maksimum 4 ayaklı, havlayan, kuyruklu, ayakları üzerinde duran, farklı renkleri olan vs vs.) bilgisini. başka bir grup ise yine köpekle ilgili başka bilgileri tutuyor ve bu sinir ağları beyindeki elektrik enerjisi sayesinde sürekli aktif. Bu sinir grupları da bazı noktalarda birbirine bağlı. Mesela farklı havlama seslerini tanımlayan gruplar köpek kelimesindek ağ ile köpek resmi ile bağlantılı. 

    Bunu teoriyi bütün öğrendiğiniz şeyler için düşünün şimdi. En küçük bilgi kırıntısı için bile birbiriyle bir sürü şekilde bağlantılı sinir yığınları var. Siz uyurken bilr bu sinirlerde elektrik var ve unutmuyorsunuz.

    Konuya bağlamam gerekirse; zamanı yok etmek için bütün evreni ve varsa paralel evrenleri mutlak sıfıra ulaştırmak gerekebilir. Bu durumda bigbang'den itibaretn genişleyen evren, o patlamada ortaya çıkan fotonlar, beyin hücrelerimizdeki aktivite, güneşten gelen ışınlar, havadaki atomlar herşey duracaktır.

    Zamanı nasıl ölçtüğümüz zamanı yok etmede önemsiz demişti @Nikoteen, bu durum onun dediği ile ötrüşüyor. Zamanı nasıl algıylıyorsak; artık ışığın hareketi diyin, duvardaki saatin saniyesi diyin, bilmemne atomunun x defa titreşimi diyin. Hepsi duracağı için zaman kavramı da olmayacağını düşünüyorum. Çiçekler solmayacak, enzimler çalışmayacak, hareket edemeyeceğiz. Yaşam olmayacak. Çünkü zaman akmayacak.

    Şimdi kafanızda 2 soru var. Nefes alıp vermeniz otomatik mi yoksa kendiniz kontrol edebiliyor musunuz?

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

     

    Manuel nefes moduna hoşgeldiniz :)

    Sicim teorisine göre Bilinen evrenin en alt maddesi plank ipliği kabul edilir, bu ipliklerin yapmış olduğu frekanslar evrenin temellerini attığı varsayılıyor, Frekanslarda oluşan dalgalanları 1-0 olarak kabul edersek ilginç bir bakıs acısı yakalamıs oluruz 


    طדṮ
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Böcüklerin Efendisi
    krypt
    krypt's avatar
    Kayıt Tarihi: 05/Mart/2004
    Erkek

    Öncelikle zaman gözlemlenebilen bir kavram değil. Zaman insan üretimi bir kavram. İnsan zihni dışında var olduğuna dair herhangi bir kanıt yok. Genelde üç boyutlu zamanın yanında dördüncü boyut zaman gibi bir algı var ama bu doğru değil. Nesnelerin uzaydaki değişimini zaman olmadan göstermek mümkün. Bknz Wheeler-DeWitt denklemi.


    while (1<2)
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SweetyVolty
    SweetyVolty's avatar
    Kayıt Tarihi: 12/Temmuz/2008
    Homo

    içip içip girmeseniz keşke şu siteye...






    (PS: geyik boynuzu mu o? :3 )

     


    Çok sıkılıyom