Zamanın Genişlemsi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    joe_black
    joe_black's avatar
    Erkek

mesela bundan yüzbinlerce yıl önce dünyada gün şu zamana göre 18 saatmiş(öyle diyo kozmikler) belki böyle bişi olabilir genişlemesi dediğin.

karışık işler bunlar çok kafa patlatmak gerek

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Okuyacağım

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    slim_38
    slim_38's avatar
    Erkek
    RockZs bunu yazdı
    slim_38 bunu yazdı

Hz Osman tek rekatta kuranı hatmediyordu.Namazda da belli bir hizda okunabilir dualar.

Günde 5 vakit namaz artı farz olmayan namazlar ve gün icinde geri kalan zamanlar düşürülünce zaman olayının ne kadar garip olduğu anlasiliyor

Ha bunlara inanirsin inanmazsin orasını bilemem

hocam Hz.Osman tek rekatta Kur'an ı hatmederken acaba kimse Hz'lerini gözlemlememiş mi? Gözlemlemediyse Kur'an hatmettiğini nasıl anlamış? Dudakları ışık hızına yakın hızlarda mı hareket ediyormuş (Tövbe Haşa)?

Kur'anda yaklaşık 80.000 kelime var, saniyede 10 kelime okuduğunu farz edersek (!) 8000 sn yapar ki bu da yaklaşık 3 saat eder. Her rekat 3 saat sürerse, sabah namazı 4 rekatsa; 4x3=12 saat sürüyor. Gün içinde 40-12=28 rekat namazı daha eda etmesi gerekeceğinden, 28x3=84 saat lik namazı, günün kalan 12 saatinde kılması gerekiyor. Yani Hz.Osman'ın bize göre 5-6 kat bir hızla günü yaşaması gerekiyor ki bunu da birilerinin görmesi, yani bu fiziksel olaya tanıklık etmesi lazım.. 

Eğer fiziksel bir olaya (ne bileyim, 6x hızında ileri sarılan bir videoda görülebilecek ufak bir hareket) dayanmıyorsa, bu rüya görmek gibi birşeydir ve fizikle ilgisi yoktur (metafiziktir) ve görelilik (röletivite, görecelik, görecelilik vs..) kuramıyla ilgisizdir.

Ben inanırım, kendi içinden transa girip okumuştur ama sanmam..

Ama bu konu daha çok su hadisle alakaliydi ...Ahir zamanda 1 yıl 1 ay kadar,1 ay 1 hafta kadar ,1 hafta da 1 saat kadar olacak hadisi ile...

Zaten bazı durumlar mantıkla aciklanabilyor elbet ama herseyi mantığa vurulursa ateist olunur.

Aklımın etmediğine inanmam mantığı olur (bkz ateistler).lafım sana degil yanlışanlama ornek vermek amacım...l

MeseLa müslüman olan birisi bana ihlas suresini mantık çerçevesinde aciklasin.Dogmamis doğurulmamıştır...

Haydi gel bunu akılla açıkla.demek istedegim dinlerde akılla mantıkla açıklanamayacak çok şey var.

Ben inandığım için ateist adam bana salak der belki de, ben de o adama ölünce kimin hakli olduğu ortaya çıkacak derim.

slim_38 tarafından 06/Oca/15 01:09 tarihinde düzenlenmiştir

Münferidin münasıbı mükafatından mütefekkir olandır
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zasox
    zasox's avatar
    Erkek

herkesin verdiği bilgiyi okumaya çalışıyorum aydınlandım :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

abdestli ayağa geçirilmiş ıslak çorap kokmaya başlamış burası

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    aforizma
    aforizma's avatar
    Erkek

saçma sapan yalan dolan şeylere bilimsel gerçek bulmaya çaılışıyorsunuz ki inandiğinizi aklınızca sağlam temellere oturtasınız... daha ne diyeyim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zodiac
    Zodiac's avatar
    Erkek

evliyaların şeyhlerin aynı anda birden fazla yerde gözükmesi gibi sözde kerametlerini kuantum teorisininin çift yarık deneyiyle açıklamaya çalışan şaklabanların bilimsel temele kendince oturtan angutlar aklıma geldi,

götünüzden bilim uydurmayın beyler, genel görecelilik, sicim,kuantum vs konuşuruz eyvallahta din muhabbetini bırakın amk artık,

mantığın korkunu yenemiyorsa kendini düşünenden sayma,
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    pcdoktor636
    pcdoktor636's avatar
    Erkek
    slim_38 bunu yazdı
    RockZs bunu yazdı
    slim_38 bunu yazdı

Hz Osman tek rekatta kuranı hatmediyordu.Namazda da belli bir hizda okunabilir dualar.

Günde 5 vakit namaz artı farz olmayan namazlar ve gün icinde geri kalan zamanlar düşürülünce zaman olayının ne kadar garip olduğu anlasiliyor

Ha bunlara inanirsin inanmazsin orasını bilemem

Ama bu konu daha çok su hadisle alakaliydi ...Ahir zamanda 1 yıl 1 ay kadar,1 ay 1 hafta kadar ,1 hafta da 1 saat kadar olacak hadisi ile...

Zaten bazı durumlar mantıkla aciklanabilyor elbet ama herseyi mantığa vurulursa ateist olunur.

Mantığınla uyuşmayan bir şeye niye inanıyorsun peki ?

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Lotus
    Lotus's avatar
    Homo
    slim_38 bunu yazdı

Ben inandığım için ateist adam bana salak der belki de, ben de o adama ölünce kimin hakli olduğu ortaya çıkacak derim.

ı ı kimse sana inandığın için salak demezde öldükten sonra bile egonu tatmin etmeye çalışmana ne derler bilemem

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    moi
    moi's avatar
    Erkek
    GusFring bunu yazdı

abdestli ayağa geçirilmiş ıslak çorap kokmaya başlamış burası

Sadece paranoyaklar hayatta kalır...
Toplam Hit: 3157 Toplam Mesaj: 31