“ İnsanın İçinde Ki Tanrı’Nın Krallığı ”
-
seboist bunu yazdıEricNorthman bunu yazdıseboist bunu yazdıArduouS bunu yazdı
bilişm forumu mu edebiyat merkezimi belli değil çok sıkıldım iki gündür bu tarz konuları görmekten.
tam olarak bunu yazmaya gelmiştim sen yazmışsın hocam bende alıntımı yapayım bari :D
yada bizde edebiyat yapalım hocam mesela :D
''ölümsüzlük iksirinin peşinden koşarken intihar ettim''
Senin ki edebiyat değil aptallık olurdu :)
Varsada o kafa edebiyattan ölen olmamış sende ölmezsen yaz buyur biz dinleriz, Hergün pentegona giriyormuş edasıyla edebiyat muhabbeti yapıyorsun gerek yok bence bak dalgana, Hoşuna gitmediyse gitmedi yazarsın, Evet bende sizin gibi eleştiri yapanları zerre sevmiyorum..
Hee Haymatlos gibi açık sözlü yazıya eleştiri olsa eyvallah, Senınki eleştiri değil nerde buldun çukur oraya bok at.Hani akbaba yeminin üzerinde gezinir ya saatlerce, Bekler bekler ölene kadar o kadar sefilsiniz,
Biri birşey paylaşsada, Lafı gömsem edası, Gerek yok bu kiyafizliğe, Aksine nickleriyle aklımda kalan murıdlerin bu kadar akbaba olduklarını bilmıyordum.hocam ben sana en ufak bi hakarette bulunmadım şimdi ben bu saatten sonra nasıl senin görüşlerine değer vereyim ve insanlar bu saatten sonra neden senin görüşlerine değer versinler eleştirilmek bu kadar zor geliyosa sen nasıl insanlara bişiler anlatıp dinlemelerini ve anlamalarını bekleyeceksin yazık gerçkten...
Bişi diyim ? Aldığın alıntı varya eleştiri değil bok atmaktır.
Postu yeniledim birdaha bak bir önceki mesajıma kıme ne eleştiri yaptığını, Aslında o alıntı yaptığın mesajın tamamen kişisele döndüğünü görürsün. -
Bu nedir arkadaş Cumhurbaşkanı'nın "Türkçe felsefe yapılmaz" demesine tepki olarak mı her önüne gelen felsefe yapmaya çalışıyor forumda anlamadım..
Tamamını okuyabilen bir babayiğit varmıdır merak ediyorum..
-
Slothere bunu yazdı
İnsanlar bir şeyler paylaşmak istiyor. Bu sebeple forum gibi ortamları kullanıyorlar. Forumda da bu bölümler yer alıyorsa başlık açılması neden sizi bu kadar geriyor ve sinirlendiriyor? Forumun esas amacı budur. Adam buraya üye oldu diye illaki tech guru mu olmalı? Öyle bir kural eklendiği an başta benim hesabımı kapatın çünkü istediğiniz seviyede sohbete girişecek birikime sahip bir insan değilim. Benim gibi pek çok insan da olduğunu göz önüne alırsak zaten çok aktif olmayan forum iyice çorak araziye dönüşür.
Bu tip kişisel gelişim gazlarına ben pek inanmıyorum. Kısa vadede işe yaradığını düşünüyorum ama etkisi çok uzun sürmüyor. Bugüne kadar onlarca benzer video izledim, kitap/yazı okudum. Tek yaptığı deneyim kazandırmak. Piyasadaki pek çok paylaşımın esas amacı da kendi başarısını başkasına aktarmak olduğundan kişisel deneyimleri siz bir şekilde kendinize göre özümseyip uygulamaya koyulamıyorsunuz. Size esasen psikolog gibi bir yol gösterici lazım. Sizi, size göre yönlendirecek çözümler üretilmesi lazım. Bu tip eserlerle hayat değiştirilebilir olsaydı kitapçılarda raf raf böyle kişisel gelişim eserleri yer alıyor. Alın 2 tanesini okuyun hayatınız yola girsin. Ama işler öyle yürümüyor. Beyinde yerleşmiş düşünceler bir çırpıda değiştirilemiyor. Bunun için zaman ve özveri lazım. En ufak alışkanlığınızdan bile bir anda kurtulamazsınız. Belki de aylar harcamanız gerekiyor ki o alışkanlık değişebilsin. Pek çok yerde okuduğum ve kişisel olarak deneyim ettiğim kadarıyla bir alışkanlığa adapte olabilmek için ortalama 21 gün gerekiyor. Sen bu gün bir şeye başlasan, onun senin hayatında yer edinmesi ve düşünmeden gerçekleşebilen bir vaziyet halini alabilmesi için ortalama 3 hafta gibi bir süre lazım. Bu süre de devamlı olmalı, ne unutacak kadar seyrek ne de sıkılacak kadar sık olmaması lazım.
Hayatı yaşamaya başladığın an içindeki o alevi harlayacaksın. Faaliyete geçmek için de beynini ve iç sesini bir anlığına susturman lazım. Kötü de olsa bir faaliyette bulunman lazım. Bulunduğun şartları kökten değiştirecek radikal kararlar alabilmen lazım. Çevrende eskiyi hatırlatacak bir nesne, bir birey dahi olsa sendeki çözüm çok kaliteli ve sürekli olamaz, ne yazık ki. Uzun uzuna yazılabilecek onlarca şey var. Ama bunları en iyisi bir uzmandan dinlemek herkes için daha iyi olacak. Dediğim gibi, herkes ayrı birer birey, herkesin birikimi apayrı. Herkese kendine göre muamelede bulunmak gerekir. Bu sebeple ortak çözümler herkeste işe yaramaz/yarayamaz.
Çok güzel anlatmışsın hocam ellerine sağlık,
Tabikide bu gibi şeyler kalıcı şeyler değildir, Ama bazen zihnimde yer edici lafları bulunduruyorum. Veya çok düştüğümde bir gaza ihtiyacım olur.
Konuşucak ve bana bu denli tecrubeyi algılatıcak biri olmadığında, Yaşanmışlıklardan ve hazırlanmış şeylerden biraz olsun faydanlanma çabasına giriyorum, Güzel aslında insan izlerken tüyleri diken diken oluyor o gece gaza gelıyor uyuyup uyanınca herşey basa sarıyor insanın içinde olması gereken özverili bir olay ve anlatım tarzına çok muteşekkur oldum. Aslında yazıyı sizin yazmanız gerekmış :)Sölenicek zilyon sebep ve anlatım var dediğiniz gibi, Kimimizin ufak umutlara, ufak ama etkili sözlere ihtiyacı var, bu yazılar zaten aşk manıta için değil ki insanlar bunu anlamıyor hayatta kalmak için, Ayaklarının üzerine sağlam basmak için.
Spor yaparken motive muzık dinliyorlarsa, Hayat şartları içinde motıve edici sözlere ve görsellere ihtiyac duyabilirler benım gibi,
Gel görki anlasınlar :) -
CEO bunu yazdı
Bu nedir arkadaş Cumhurbaşkanı'nın "Türkçe felsefe yapılmaz" demesine tepki olarak mı her önüne gelen felsefe yapmaya çalışıyor forumda anlamadım..
Tamamını okuyabilen bir babayiğit varmıdır merak ediyorum..
Bir senden gelmıycektı oda geldı he :)
Yok hocam ben felsefi bir yazı yazmadım, Vıdeoların içerisindeki anlatımı rahat olsun diye yazıya aktardım imkanlarından vaktınden izleyemen olur diye.. Bence sen oku sen babayiğit ol abi :)
-
Sen mi yazdin bunu ? Cunku rastgele baktigim.tum kisimlar bana cok tanidik geldi
-
Ellerine sağlık hocam çok begendim
-
Atakan bunu yazdı
Sanki herkes uzay mühendisi atomu parçalıyor yok bilişim forumu muhabbeti sıktı artık su muhabbet
Güzel olmuş kardeşim eline sağlık yaz sen ben okuyorum
uzay mühendisi atom parçalamaz uzay tasıtları vs tasarlar genelde bızde ucaga kayar. atom parçalayan bılım genelde fızık oluyor yada kimyada olabiliyor belırlı bır noktadan sonra zaten birbiri içerisine gırıyorlar konu atom olunca.
-
Şu burası bilişim forumcular sanıyorum cw gibi sağdan soldan "hacking" tekniklerini bulup burada paylaştığımızda mutlu olacaklar, burası bir bilişim forumu farkındayız ve zaten bilişim namına konularda açılıyor, ama genelde pm veya skype üzerinden halledildiğinden konuları görmüyor herkes, .net le sorunum olursa unbalanced e linuxla sorunum olursa daft a yazıyorum wordpressle ilgili birşey olursa 1234567b böyleydi nicki sanırım ona yazarım yani burası sayesinde bilişim alanında yardım aldığım bir sürü adam var, edebiyatta lazım adama
-
hipokondriyak bunu yazdıAtakan bunu yazdı
Sanki herkes uzay mühendisi atomu parçalıyor yok bilişim forumu muhabbeti sıktı artık su muhabbet
Güzel olmuş kardeşim eline sağlık yaz sen ben okuyorum
uzay mühendisi atom parçalamaz uzay tasıtları vs tasarlar genelde bızde ucaga kayar. atom parçalayan bılım genelde fızık oluyor yada kimyada olabiliyor belırlı bır noktadan sonra zaten birbiri içerisine gırıyorlar konu atom olunca.
Ne desem boşa gidecek. Takıl sen kendine
-
Mükemmel bir konu eline sağlık. İnsanın nerede olursa olsun kendini bulmasını ve ayağa kalması için o kıvılcımın parlamasını sağlıyor