[?] Yurtdışından Ürün Getirme
-
e bay den şaşmayacaksın arkadaş başkası yalan..
birde müridler aldığınız ürünlere dikkat edin bende getirttim bi makine çatır çatır ç.alışıyo yani piyasadaki 1000 tl lik makine gibi bana 150 tl ye geldi ama ekran çatladı şimdi türkiyede ekran yok yani aldığınız şeye dikkat edin benzeri yada parçası olsun burda
-
yurtdışından kargoyla telefon gelmez boşuna almayın gümrükte takılıyor
-
Telefon getirtsende farketmez zira IMEI numarası tanımsız olduğundan görüşme de kullanamassın.
-
l33ts bunu yazdı:
-----------------------------
Emrow bunu yazdı:
150€ , 12 ay bayram seyran farketmez.
Maksimum ürün adeti ise 3.
Ama mesela elektronik devre getiriyosan 100 tanesini bir minik kutuya koysan o 1 diye geçer.Adet 1 yazarlar üzerinede bu da demek olur ki
bir kutu en az 100lü satılıyor.
-----------------------------Ebatları büyük ürünler için nasıl birşey yapılabilir?
Kapo bunu yazdı:
Fazla mal getireceksen, konteynır ile gemi üzerinde getiriyorsun ve gümrükten çekip, ithalatı tamamlıyorsun.
-----------------------------Gemi olayını açabilirmisin biraz. Misal; Çinden bir üreticiyle anlaştım ve ürünleri gemi ile yollamasını sağladım, gümrük benzeri başka
bir sorun çıkmazmı. "Gümrükten çekme"den kasıt gümrükten geçmemesimi?
Birde bu işin kargo uçaklarıyla yapıldığını duydum. Bu konu hakkında fikri olan varmı?
-----------------------------Hacim cekme demek yani gümrükten mallarini almak demem :)
Hocam gemi ile getirtebilmen icin en az bir kac parsiyel alani kaplamasi gerekir. Yani bir iki palet mal getirmen gerek.
Gönderici firma tüm ihracaat belgelerini hazirlayip sana gönderiyor. Sende gümrük müsavirleri araciligiyla mallarini bekledigin gümrük noktasindan cekiyorsun.
Mallarin degeri atiyorum 10.000 € mu tuttu birde tr ye girişte bu 10,000 € nun peşin vergisini veriyorsun, depo ücretini, gemiden indirilme ücretini, gümrük islemleri ücretini, gümrük müsavirine para veriyorsun, felan filan uzuyor işlemler.İthaalat yapmak kolay degil.
Ucaklada ayni sey, tek farki daha fazla transport ücreti vermen.
-
Valla ben biraderime buradan dizustu bilgisayar gonderdim. Posta kolisiyle.
Turkiye de 110tl vermis almisti bilgisayari. Hemde sapasaglam.
-
abd'den gitar siparişi için ambarguitars.com
-
150 euro sınır var
aynı üründen 3 ten fazla getirtemiyorsun
bazı ürünlerde de bandrol olayı var mesela tv getirtirsen
vergisi hariç birde bandrol ödüyorsun al sana yontulmamış kazık
-
@cevik Teşekkürler üstad öğrenmek istediğim buydu.
Birde merak ettiğim birşey var getirtilen malın vergisi nasıl hesaplanır, örn: 10bin tl lik mala ortalama ne kadar vergi ödenir?
-
ameros bunu yazdı:
-----------------------------deal'den cep telefonu getirttim, yazılımla imeisini evdeki bozuk telefonunkiyle değiştirdim.
2 aydır da kullanıyorum.
-
husnuweb bunu yazdı:
ameros bunu yazdı:
-----------------------------deal'den cep telefonu getirttim, yazılımla imeisini evdeki bozuk telefonunkiyle değiştirdim.
2 aydır da kullanıyorum.
-----------------------------hangi yazılımla hacı ?