0 Dan Uygulama Yapmak İçin Hangi Yapay Zeka Modeli Uygun?
-
web te veya kendi telefonumda kullanmak, işlevsel olduğuna inandığım projeleri ciddileştirmek için uygulamalar veya yazılımlar yapmak istiyorum. Kod bilgim yok. yapay zeka hata yaptığında yine ona düzelttirmem gerek. kendim manuel müdahele çok edemem. veya şu şu dilleri kullan şu şu şu servisleri kullan gibi profesyonel yönlendirmeler yapamam..
o Yüzden token canavarı bir model bana uygun değil. İnsaflı token harcayan ve yeni başlayanlara uygun hangi modeli alıp kod yazdırmaya başlamalıyım ?
-
Claude yada cursor öneririm.
-
Mobil uygulama için gemini tavsiye ederim.
-
Bütün ai modelleri bu işi yapar hocam. Ama sıfır bilgi ile zor.
Skill oluşturmak, mcp serverlar kurmak, Agentleri doğru yönetmek ve nerede ne yapılacağına karar vermek vs gerekiyor. Dolayısıyla teknik tarafa da hakim olmak gerekiyor hocam.
-
x-files bunu yazdı
Claude yada cursor öneririm.
ücretsiz mi hocam
-
claude 20$ olan paket ilk aşamada işini görür. limite takılırsan google antigravity ile devam edersin. o da biterse cursor'daki composer baya iyidir. bu işin babası claude 20x paketi 200$. her ay alamasam da işleri acayip derecede hızlandırıyor.
deepseek'de baya ucuz onu bi arkadaş kullanıyor baya memnun.
skill'leri düzgün girdiğinde de acayip şeyler ortaya çıkıyor.
prompt yazma işini bile ai ile üret ki tam profesyonel bir iş çıksın ortaya.
prompt yazma kısmında da yine ai'den yardım al. yoksa saçma sapan bir şey çıkar ortaya.
sonrasında agent vs geçersin. sonrasında 3 farklı agent'a bir prompt verip aralarında çarpıştırabilirsin. ben istediğim bir feature'ı github üzerinden task'ını açıyorum. 3 farklı skill'deki ai'ler bu task'da neler olabilir vs gibisinden kendi arasında tartışıp karara bağlanınca kodu yazmaya başlıyor falan. farklı modelleri kendi arasında çarpıştırmak da eğlenceli. iyi beyin fırtınası yapıyorlar fakat token'ların ağzına sıçıyor ibişler.
//HATALI PROMPT bana tahribat.com gibi forum yapmanı istiyorum, anasayfada konu listeleri olacak, login-register, sifremi unuttum olacak. özel mesajlaşma olacak. anasayfada anket olacak bla bla..
// BUNU KULLAN tahribat.com gibi bir forum yapmak istiyorum fakat tüm featureslar neler bilmiyorum. gerekiyorsa bu siteye gir ve tüm featuresları çıkart veya hazır forum scriptlerinde (vbulletin, mybb vb.) gibi sistemleri detaylıca araştır. kurumsal tam detaylı olarak tüm features listesini almak istiyorum ve buna göre herhangi bir ai ye prompt'u verip kodu yazmasını isteyeceğim. önemli olan tam detaylı bir prompt. buna göre bana detayli bir ai prompt ver
örnek skill listeleri için;
https://github.com/ComposioHQ/awesome-claude-skills
https://www.ui-skills.com/skills/
saybirs tarafından 17/Haz/26 11:46 tarihinde düzenlenmiştir -
Antigravity içindeki gemini flash gayet iş görüyor bu tarz basit işler için
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
Antigravity içindeki gemini flash gayet iş görüyor bu tarz basit işler için
canavar yaa, kerata çok işimi görüyor :)
-
cursorda composer 2.5 token cimrisi hem de işini bayağı iyi yapıyor
-
Codexle önce planlama yapman lazım örnek TASKS.md oluşturtup sonra bunun üzerinden faz faz gidersen çok rahat ilerliyor. 2-3 haftada yapacağım sıfırdan sistemi codex ile 2-3 günde çıkardım token limitlerimede neredeyse hiç takılmadım belki 1-2 kere 5 saatlik limite takılmış olabilirim. Onun dışında baya iyi hallettim gpt plus paketim var. Frontend ve Backendi komple codex e yazdırdım backend de laravel i kullandım. Tabi burada en önemli nokta yazılım diline hakimsen çok rahat ve az tokenla işleri çözüyorsun koca projede max yazdığım düzenlediğim kod 50-60 satırı geçmez.
-
hocalar kodlar biriktiğinde örneğin 10 satır kod la 100 satır kod aynı token i mi harcıyor? ben uygulamanın şurasında ki anketi değiştir dediğimde yeni eklediği kod kadar mı token gidiyor yoksa her seferinde projenin tüm kodlarını analiz edip yüklediğinde genel bi token mi gidiyor.