folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder 0 Laptop Satın Aldım. İlk Günden İtibaren Fan İle Mi Kullanmalıyım ?

0 Laptop Satın Aldım. İlk Günden İtibaren Fan İle Mi Kullanmalıyım ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

hocalar soru oldukça basit ama benim bilmediğim bir şey. MSI Marka laptop satın aldım. Oyun filan oynarmak için genel olarak :D

bu bilgisayarı devamlı usb fan takılıyken mi kullanmalıyım yoksa sadece oyun oynarken mi ? 

Kullandığım masanın üstünde 0,3cm kalınlığında şeffaf muşamba var. Hava almasını engeller mi diye düşünüyorum şuanda

Sizinde fikrinizi alayım dedim :)

GodKlaus tarafından 23/Tem/15 22:30 tarihinde düzenlenmiştir

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekkeli
    Tekkeli's avatar
    Erkek

Hocam bendede Casper var.Casper biraz fazla ısınan bir pc ve bende ilk aldığımda soğutucu ile kullanıyodum halada öyle.Ağır oyunlar oynarken tabi.

Oyunun zevkini çıkarmak istiyorsan soğutucunun üstüne koyup kablosuz mause ve klavye kullanacaksın benim görüşüm.

Tabi pc biraz yüksekte duracak hemde ısınmayacak.

Tekkeli tarafından 23/Tem/15 22:26 tarihinde düzenlenmiştir

Köpeklerin kardeşliği aralarına kemik atılana kadardır. Mevlana Celaleddin-i Rumi
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    Tekkeli bunu yazdı

Hocam bendede Casper var.Casper biraz fazla ısınan bir pc ve bende ilk aldığımda soğutucu ile kullanıyodum halada öyle.Ağır oyunlar oynarken tabi.

Oyunun zevkini çıkarmak istiyorsan soğutucunun üstüne koyup kablosuz mause ve klavye kullanacaksın benim görüşüm.

hocam bende şuanda bu mesajı Casper A15HE laptoptan yazıyorum. 3 senedir altına 3-4 kere koydum soğutucu fanı. Hatta harddiskten fan yaptım onu bile kullandım :D

3D Printing Studio | Anahtarlık • Figür • Kişiye Özel Tasarım | Instagram : @geekbaski
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    yunusdogan
    yunusdogan's avatar
    Erkek
    GodKlaus bunu yazdı
    Tekkeli bunu yazdı

hocam bende şuanda bu mesajı Casper A15HE laptoptan yazıyorum. 3 senedir altına 3-4 kere koydum soğutucu fanı. Hatta harddiskten fan yaptım onu bile kullandım :D

harddiskten sen nasıl fan yaptın onu anlat hele :)

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    yunusdogan bunu yazdı
    harddiskten sen nasıl fan yaptın onu anlat hele :)

PM attım hocam :)

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    nick6
    0x656e
    0x656e's avatar
    Homo

illa soğutucu ile kullanmana gerek yok sogutucu'nun üstünde dursa yeter tek gerekli olan şey arada temizlemen mesela benim casper ı ben 4-5 ayda bir temizlerim.ısınma sorunu olmaz ha fan ses çıkartır ama ısınmaz

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    0x656e bunu yazdı

illa soğutucu ile kullanmana gerek yok sogutucu'nun üstünde dursa yeter tek gerekli olan şey arada temizlemen mesela benim casper ı ben 4-5 ayda bir temizlerim.ısınma sorunu olmaz ha fan ses çıkartır ama ısınmaz

laptobu açıp temizlerim. Uzmanlık alanıma giriyo ama sonra garantisini nasıl halletcez :D

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kvasir
    kvasir's avatar
    Erkek

Hiçbir şey yapmadığım halde 80 derece CPU,

oyun açınca 94-96 oluyor, hoparlörlerde ses bozulmaya başlıyor.

Azına sıçacağım herhalde bilgisayarın ama yapacak birşey yok, benimki de msi, bilmiyorum bir daha msi alırmıyım.

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    kvasir bunu yazdı

Hiçbir şey yapmadığım halde 80 derece CPU,

oyun açınca 94-96 oluyor, hoparlörlerde ses bozulmaya başlıyor.

Azına sıçacağım herhalde bilgisayarın ama yapacak birşey yok, benimki de msi, bilmiyorum bir daha msi alırmıyım.

hocam 2 tane arkadaşım 2 farklı model MSI bilgisayara sahip. Gözümün önünde gta5 oynadılar yinede 94 dereceyi göremedik. 85 derecede sabit kaldı.

Ayrıca ben kendim test ettim. facebook twitter 1 saatten fazla takıldım, video izledim flaş oyun oynadım yinede 80 dereceyi görmedi. Yani kendim test ettim. Muhtemelen fanında bir problem olabilir, yavaş dönüyodur yada oyun oynarken en son devire giremiyodur

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    TOMBLACK
    TOMBLACK's avatar
    Erkek

bu satılan soğutucular işe yarıyormu alta koyuyoruz ama fan yan tarafta

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek
    TOMBLACK bunu yazdı

bu satılan soğutucular işe yarıyormu alta koyuyoruz ama fan yan tarafta

hocam elini o fanın üstüne koy. Eline bir kuvvet oluşturuyosa işe yarar ama zaten bilgisayarın kend fanı var. O aletlerin genel amacı PC fanının daha çok hava almasını sağlamak. Soğuk/ılık hava üflemesi bence pekte bir işe yaramıyor

Toplam Hit: 2389 Toplam Mesaj: 15
pc fan usb fan