0 Laptop Satın Aldım. İlk Günden İtibaren Fan İle Mi Kullanmalıyım ?
-
GodKlaus bunu yazdıkvasir bunu yazdı
Hiçbir şey yapmadığım halde 80 derece CPU,
oyun açınca 94-96 oluyor, hoparlörlerde ses bozulmaya başlıyor.
Azına sıçacağım herhalde bilgisayarın ama yapacak birşey yok, benimki de msi, bilmiyorum bir daha msi alırmıyım.
hocam 2 tane arkadaşım 2 farklı model MSI bilgisayara sahip. Gözümün önünde gta5 oynadılar yinede 94 dereceyi göremedik. 85 derecede sabit kaldı.
Ayrıca ben kendim test ettim. facebook twitter 1 saatten fazla takıldım, video izledim flaş oyun oynadım yinede 80 dereceyi görmedi. Yani kendim test ettim. Muhtemelen fanında bir problem olabilir, yavaş dönüyodur yada oyun oynarken en son devire giremiyodur
Devri kontrol ediyorum, 5400rpm'de şu an,
şöyle birşey oldu, 5-6 ay olmuştur ben bunu alalı. 2 ay önce fan bozuldu, içinde parçası kırılmış, bunuda turbo moduna veriyorum ben yoksa msi'ın bu kadar dandik parça üretmiş olma ihtimalini düşünmek istemiyorum.
yeni fan sipariş ettim çinden, dönüyorda boşa mı dönüyor, yoksa fanı takarken heat sink'e mi birşey yaptık bilmiyorum.
Hava sıcak olunca bilgisayar çok ısınır bu bir gerçek ama bu kadarda olmamalı herhalde.
-
hazır böyle bi konu varken bende sorim bende bi sogugu almaya düşünüyorum monsterime normal fanı bazı oyunlarda yetmiyor .
turbo fanı var onu çalıştırınca normale dönüyor ama sürekli onu kullanıp da harap etmek istemiyorum :)
bu yüzden soğutucu almak istiyorum öneri verebilecek olan varmi nasıl bişey almam lazım ?
-
-
TOMBLACK bunu yazdı
bu satılan soğutucular işe yarıyormu alta koyuyoruz ama fan yan tarafta
Ben tam ram kapağına denk gelen fanlı bir tane aldım. Kapağı söktüm usb takınca direk anakarta üfleyerek soğutma yapıyor. Sıcak hava çıkışına elini tuttuğunda ikisinin farkını çok net hissediyorum.