09.10.2008 Siyaset Meydanı - Erdal Sarızeybek
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Asker, doguda gorev yapmis yillarini vermis ordu mensubu tanidiginz varsa gidin sorun , terorist bizim askerimizden 100 kat daha cevik , 100 kat daha kivraktir kimse kahramanlik edebiyati duzmesin.Adam acikca soyledi bunlar insan degil robot olmuslar artik dedi , 1poset un ve 1kap verilir , hamuru bulamac yapar eyleme giderler diye...Araziyi bilen kim terorist , tabiki saklanacak , tabiki gorunmeyecek.Oturdugunuz yerden sallamak kolay.
student hoca akil mantik isimi soyledigin.Jet diyorsun terorist 10km oteden ates acmiyor , terorist 30-40-50 metre mesafede catismaya giriyor , sen hangi jetle hangi helikopterle saldiracaksin.Kendi askerin menzilin icindeyken ?
Askere laf atmissin yine , hoca teroristle mucadele sorunsuz suruyor ama suc siyasilerde arkadasim , terorun para kaynagini , terorun medya ayagini , terorun propaganda ayagini askermi kesecek.Asker konustugu zaman , konustu demokrasiye mudahale etti oluyor.Askere laf atmak yerine biraz dusunseniz "siyasiler ne kadar mucadele ediyo" sorun cozulur.Erdal hoca anlatti araziyi anlatti , semdinli bolgesinde alinmasi gereken onlemleri anlatti.Oyle ucak kalksin helikopter destegi gelsinle is bitmiyor.
-----------------------------
compu doğru diyor adamlar 1990 yılında gidiyor bilmem 1980 yılında giriyor pkk ya bizim askerlerin en fazla kalacağı 15 aydan hesaplayın bakalım ? astsubaydan yüzbaşıdan çok er olduğunuda unutmayın çoğu hayatında silahı ilk defa askerde görüyor belki ne kadar eğitim verirsen ver ere özel eğitim ile bir tutamazsın ki... Ayrıca o adamların taktiği daha etkili çünkü sen yerinde duruyorsun adamlar gelip sana saldırıyor ve kaçıyor kaybedecek fazla bir şeyleri olmuyor yani bu durumda mecbur terörle mücadele zor oluyor çünkü teröristin işi gücü dağ ! mermiyi sıkıyor mıntıkasına kaçıyor sen hükümet olarak yumruğunu masaya vurmazsan benim ülkeme girenin askerimi öldürenin a.korum diye elin kolun bağlı kalır ama bence burda birazda askeriyede ihmal var çünkü abd den istihbarat 16 gün öncesinden gelmiş 60 kişilik terörist grubunun resimleri yayınlandı internette birde saldıranlar 350 kişi değil abi medya dolduruşa getiriyor olayı en fazla 70-80 kişi.. ilk 100 dediler halk şehitlerin ölmesine tepki gösterince 200 oldu şimdi 350 olmuş. yok a.q koca ırağın hepsi geldi saldırdı bize.erdal paşa bir noktaya dikkat çekti barzani denilen gavatın ilerde çıkıp soykırım iddaları olabilir dedi... Bknz: Ermeni meselesi adam diyor işte ab destekliyor abd destekliyor dtp siyasi kanadı amaaaa pkk nın kasası ve belgeleri lazım diyor işte o belgeler bulunursa veya ele geçirilir ise o zaman paşamında dediği gibi olay çözülmüştür...
konuştuğu her kelime doğru adamın kelimesi kelimesinede katılıyorum.
ve dediği gibi askerin polisin yetkisi artırılmalıdır bu çok önemli bir konu ama hükümetin amacı nedir bilinmez hiç askerin polisin yetkisi bu kadar kısıtlanıymı be yahu ? senin güvenliğini sağlayan adamı sen kısıtlarsan ülkeyi nasıl koruyacaksın be kardeşim ?_
-
Bu gece show turk'de tekrarı varmış. uydusu olanlar izleyebilir.
-
Beni en cok sinirlendiren şu GOLF olayı...en ust komutanlar kalkıp golf oynuyabiliyorlar bu durumlarda ya... Bilmiyorum askeriyede de catırdamalar başlıyor..
-
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Benim hep savundugum bir sey vardir.
TSK yillardir "terorist" ile basarili sekilde mucadele ediyor.
ancak...
siyasilerimiz yillardir "teror" ile mucadele etmiyor.
terorle mucadele nasil edilir maddeleri nelerdir , dun Erdal hoca acikladi zaten.
Teror'u bitirmessen terorist bitmez zaten,terorist i bitirmeylede teror bitmez.
kesinlikle doğru hocam,hepiniz bilirsiniz-efsane gibi gelir ama maalesef doğru.Adamlar 10 metre ilerde katırlarla mühimmat yığarlarken,askerin başındakiler emir vermezlermiş saldırın diye.Koca bir tabur,10 kişilik grubu göz göre göre 'Görmezden' gelmiş.
Ahh ulan ah, kimsede Haysiyet , Onur kalmadı.Yazıklar olsun,insanı insana kırdırıyorlar,üstelik bunu yapanlarda ülkeyi yönetenler artık şüphem kalmadı.
Allah kahretsin,yılda 500 milyon euro nasıl kazanır bu örgüt,nasıl ya nasıl? Bir emekli albay bunları bilirken,koca MİT,istihbarat daireleri nasıl bilmez bunları,yada bilsede siklemez.Yazıklar olsun,başka birşey diyemiyorum-yazacak bişey bulamıyorum... -
RevengeX bunu yazdı:
Evde oLmadığımdan doLayı izLeyemedim rapid LinkLerini buLan oLursa payLaşsın benim gibi izLemeyenlerde izLemiş oLur..
[img]http://img95.imageshack.us/img95/1118/19777282ws3.png[/img][img]http://img160.imageshack.us/img160/6355/52262577ga6.png[/img]
Video Özellikleri;Boyut: 691 MB - 2Saat 20dk.
Video Codec: XviD
Bitrate: 579 Kbps,
Resolution: 512x384
FrameRate: 25
Audio Info: MP3 102kb/s-2ch.[url]http://rapidshare.com/files/152684785/SiyasetMeydani_ErdalSarizeybek_700mb_palantir.part1.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/152684117/SiyasetMeydani_ErdalSarizeybek_700mb_palantir.part2.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/152684139/SiyasetMeydani_ErdalSarizeybek_700mb_palantir.part3.rar[/url]
[url]http://rapidshare.com/files/152684503/SiyasetMeydani_ErdalSarizeybek_700mb_palantir.part4.rar[/url]Alıntıdır.
-
@adana01
hocam teşekkürLer :)
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------Asker, doguda gorev yapmis yillarini vermis ordu mensubu tanidiginz varsa gidin sorun , terorist bizim askerimizden 100 kat daha cevik , 100 kat daha kivraktir kimse kahramanlik edebiyati duzmesin.Adam acikca soyledi bunlar insan degil robot olmuslar artik dedi , 1poset un ve 1kap verilir , hamuru bulamac yapar eyleme giderler diye...Araziyi bilen kim terorist , tabiki saklanacak , tabiki gorunmeyecek.Oturdugunuz yerden sallamak kolay.
student hoca akil mantik isimi soyledigin.Jet diyorsun terorist 10km oteden ates acmiyor , terorist 30-40-50 metre mesafede catismaya giriyor , sen hangi jetle hangi helikopterle saldiracaksin.Kendi askerin menzilin icindeyken ?
Askere laf atmissin yine , hoca teroristle mucadele sorunsuz suruyor ama suc siyasilerde arkadasim , terorun para kaynagini , terorun medya ayagini , terorun propaganda ayagini askermi kesecek.Asker konustugu zaman , konustu demokrasiye mudahale etti oluyor.Askere laf atmak yerine biraz dusunseniz "siyasiler ne kadar mucadele ediyo" sorun cozulur.Erdal hoca anlatti araziyi anlatti , semdinli bolgesinde alinmasi gereken onlemleri anlatti.Oyle ucak kalksin helikopter destegi gelsinle is bitmiyor.
-----------------------------Bak computerwof daha sözünün başında ''doguda gorev yapmis yillarini vermis ordu mensubu tanidiginz varsa gidin sorun'' demişsin , demek ki bizim de doğuda yılalrca yaşamış , oraları bilen , o şartlara alışmış askerlerimiz var. Sen şimdi '' doguda gorev yapmis yillarini vermis ordu mensublarımız olduğunu bile bile '' terorist bizim askerimizden 100 kat daha cevik , 100 kat daha kivraktir '' dediğin an bizim askerimizi küçümsemiş olursun.Yok eğer dersen ki o karakollardaki askerler acemiliklerini bitirip gitmiş askerler o yüzden teröristler bunlardan 100 kat çevik , kıvrak diyorsan bunu zaten aklı başında olan herkes söylüyor ama malesef bunu görüp düzeltecek olan yine ordu.Bu gerçek bilindiği halde doğuda terörsitlerle bu acemi askerler karşı karşıya bırakılıyorsa bunun suçu ordunundur.
demişsin , sen biraz olsun mantıklı düşünsen , ordunun kandili bombalarken nokta atışı yaptığı bombalamaları haberlerde gösterdiğini düşünsen demek ki istenildiğinde yapılabileceğini anlardın.Ayrıca ordu çatışma anında nokta atışı yapmasa bile bizim askerle teröristlerin arasına bomba atmayacak ki ? Mesafeyi koruyarak teröristlerin arkasına atsa bile teröristlere zarar verir.Osman Pamukoğlu 1982 lerdeki şartlarda bile Helikopterle karakollara ardıma gititiğini söylüyor.Ozaman gece uçuşu yapamadıkalrını söylüyor ama şimdi yapılabildiğini hepimiz biliyoruz. Helikopterlerle yardım gönderilse , teröristlerin arkasına komandolar indirilse hiçbiri terörist oradan canlı çıkamaz.Böyle 1-2 operasyonda gelen teröristlerin hepsi öldürülse 3.süne teröristin götü yemez.
Askere laf etmiyorum , orada askerlerimiz şehid ediliyor , canımzı , kanımız gidiyor , benim lafım buna göz yuman tedbir alması gerekirken gerekeni yapmayanlar.Hala siyasi diyorsun.Karakol baskını sonrasındaki rezaleti siyasetle örtemezsin.350 kişi elini kolunu sallaya sallaya gelmiş ve baskından sonra çoğunluğu sağ salim gitmiş sen hala siyasi diyerek kendini avutuyorsun.
-
student sen teroru ordunun bitirecegini savunursan ben senle su dakikada sonra zerre tartismaya girmem !
-
student hajı şimdi pkk lı teröristler ile erleri bir kefeye koyma adamlar bunun özel eğitimini alıyor orda erdal paşanın dediği gibi robot oluyorlar günlerce dağdda kalabiliyorlar + özel eğitim alıyorlar dedim orduda yokmu özel eğitim alanlar ?? terörist ile kıyaslarsan bordo bereliler var ama onlarıda her karakola koyamazsın değilmi adamlar vur kaç taktiği yapıyorlar o yüzden bize göre daha güçsüz olsalarda malesef daha etkililer ve compunun dediği gibi sadece terörist vurmayla bu işler bitmez erdal paşanın dediği olay var örgüt dökümanları belgeleri çok önemlidir bunu bulduğun zaman abd teröre destek veriyor tamam biliyorsun bunu adın gibi ama ispat edemedikten sonra neye yarar ? dtp siyasi kolu ama ispat edemetikden sonra neye yarar bu ???
fakat askerin aktütüne geç gittiği olayında şuanda kararsızım oladabilir olmayadabilir orası karambol ihmal varmı yokmu bilemiyorum.