09.10.2008 Siyaset Meydanı - Erdal Sarızeybek

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

ComputerWolf bunu yazdı:
    -----------------------------
    student sen teroru ordunun bitirecegini savunursan ben senle su dakikada sonra zerre tartismaya girmem !

Computerwolf , terörü sadece ordu bitiremez , ( ordu bitirir ama şartları düzeltmezsen yine devam eder.)

Ama  özellikle son dönemde doğuya yapılan yatırmlar , dış ülkelerdeki  pkk ya karşı yürütülen diplomasiden ( tabi tam anlmamda destek olmuyorlar ama geçmişe göre daha iyi çalışmalar yapıldığını kimse inkar edemez ) sonra hala bu tür karakol baskınlarındı  bahane ederek siyasiler yüzünden  terör bitmiyor derseniz sadece kendinizi kandırırsınız.

Bu karakol baskınında ( ve daha öncekilerde ) yapılan basit hatalar artık hata olarak değil de kasıtlı olarak yapılan hatalar olarak görülmeye başlandı.

abd nin teröre destek verdiğini ordu dahil herkes biliyor.Türkiyenin bildiğini abd de biliyor ama yardımı kesmezseniz biz de size saldırırız diyemedikten  ve saldıramadıktan sonra , o güce ulaşamadıktan sonra hiçbirşey değişmiyor.

Ülkedeki herkes , siyasetçileri ve ordusu ,sağcısı , solcusu , sünnisi ,alevisi el ele vermedikten sonra güçlü olamayız .Birbirimizle tartışmaktan , kavga etmekten dışardaki asıl düşmanalra karşı hiçbirşey yapamayız.Hepimzi hatalarımızı kabul edip ,düzelticez ondan sonra esas düşmana karşı direnebilmek için hem ekonomik hem askeri ( teczizat bakımından ) bağımsızlığımızı  sağlayıp güçlü hale gelicez.Her olaydan sonra ordu kendi hartalarını düzeltmeyip siyasilere suç bulursa , içindeki hainleri temizlemezse bu terör bitmez.Özellikle  aktütün gibi bariz bir şekilde ordunun hatası olan konularda ordu siyasileri suçlarsa kendi güvenilirliğinide kaybeder.Düşünebiliyormusunuz  milli gelirden en yüksek payı  Orduya ayırıyoruz ama ordu karakol için yeterli ödeneğimiz yok diyebiliyor.Buna kim inandı ? Bu açıklama kime ne kaybettirdi ?

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek
    anlamadigim bu program gecenin yarisinda niye yayinlanir, kimler seyreder, kime yarari olur...

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

Türkiyede terörün neden bitmediğini en açık üslupla az önce izledim Erdal Sarızeybek'ten. 

terör belası ancak bu kadar güzel analiz edilir; adam aldı eline kalemi, yazdı çizdi herşeyi açık açık tahtaya

All is well
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Seastar
    Seastar's avatar
    Erkek

tekuna bunu yazdı:
    anlamadigim bu program gecenin yarisinda niye yayinlanir, kimler seyreder, kime yarari olur...

Aysun kayacı kimle yakalanmış , ünlü bi mankenimiz nasıl frikik vermiş , Ünlü şarkıcımız kimi kimle aldattı.

Polat Alemdar İskenderi öldürebilcekmi ,  Bu sene kim şampiyon olur ,  Hadisenin yeni klibi  vs. vs.

Bunlar varken kim takıyo ki  terörü , girmedik operasyon bırakmamış Erdal Paşayı.

Geçen haftaki gibi yine programı başından sonuna kadar izledim . Aynı programın tekrarını versinler yine izlerim.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek
    Osman Paşanın yanında görmek isterim Erdal Sarızeybeği

All is well
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Efendi
    Efendi's avatar
    Erkek

Konuyu Ben Açmayı Düşünüyuordum Ama AçıLmış.

Ben De İzLedim. HeLe Ordu-Siyaset Arasındaki UyuşmazLık TüyLErimi Diken Diken Etti.Daha Yazacak Çok Şey Var ama biLmiyorum Dünden Sonra Çok Şey Değişti ...

Harabat ehlini hor görme Zakir, defineye malik viraneler var...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    stillalive
    stillalive's avatar
    Erkek

Geçen haftaki program yani 09.10.2008 tarihindeki, seyretmek isteyen alttaki resime tıklasın.

http://www.hizliresim.com/2008/10/16/106.jpg

Geçenlerde kumpircide otururken, salataları, kaşarlı kumpirleri ve kısırları gördüm, o sırada şöyle düşündüm: Kısırlaştırılmış Siyaseti, Kaşar Siyasetçilerden Alırsak, Önümüze Amerikan Salatası Olarak Gelir Ve Biz de Onu Yeriz, Ama Orada Unutulan Birşey Var, O da Çoban Salatası.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Juba
    Juba's avatar
    Erkek
    amele_2 bunu yazdı:

@crafty serin gel hacım o kadar ünlem kullanacak bir şey yok. celallenme boşa!!!!!! hatta !!!!! :)

anlatmak istediğimi student kardeşimiz anlamış. ekstra yorum yapmama gerek yok.

ancak student in söylediklerine bir kaç cevap :/ vereyim. dün erdal komutan da bahsetti.

karakollara yardıma gitmenin o kadar kolay olmadığından bahsetti. aralarda ki mesafelerden. jet gönderip kendi askerimizi de vurma ihtimalimizden. kara yolları ile ulaşımın zorluğundan, akütün ün  bir kaç km gerine yapılması planlanan ancak müteahit in ibneliği yüzünden yapılamayan bölükten bahsetti.

yani demem o ki. helikopter ile komando desteği belki sağlanabilirdi. bunun yapılmaması emir komuta zincirindeki boşvermişlikten (bakın aksama yada kopukluk değil) kaynaklanıyordu belki. ama işler herzaman burdan göründüğü gibi de değil orda. bazı şeyleri yapmamak yapmaktan daha az zarar geliyor ordaki gomtanlara.

Osman paşa ile ilgili de bir kaç kelam edeyim.

paşama bu kadar gazı kim verdi de parti kurdurup siyasete soktuysa iyi bok yemiş.

paşam paşam, siyaset sana göre değil. ne zamandır söylüyorum bunu.

siyaset demek alevere, dalavere demek. bunlar senin gibi birine göre değil. ne güzel kitap yazıyordun, saygın bir konumdaydın.

pkk denen illetin kökünü kurutmak sadece askeri müdehale ile olmuyor işte.

şehirdeki gerillanın, onu geçtim sempatizanlarının önünü almak lazım evvela. doğuda ki vatandaşın derdine derman olmak lazım.

ne dedi dün erdal komutan? eğer senin karakolunun yanınadaki köyü koruyamıyorsan, o köy bulunduğu yeri terketmek istiyoprsa bu hükümetin ayıbıdır dedi. devletin ayıbıdır dedi. son derece doğru bir tesbit.

balkaya dağlarındaki korucu köyünden bahsetti. neden köyü terkettiklerini anlattı.

neyse çok uzuyor mevzuu. yaz yaz sabaha kadar yazar, yazdıkça saçmalarım. kısa keselim. Aydın havası olsun.

Emin ol sen ve senin gibileri dikkate alacak biri değildir paşa . Bol keseden atmakla uydurmakla olmuyor bu işler

Demiri demirle dövdüler; biri sıcak biri soğuktu, İnsanı insanla kırdılar; biri aç biri toktu. Pir Sultan Abdal
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tekuna
    tekuna's avatar
    Erkek

siyaset demek alevere, dalavere demek.

biz hangisini istiyoruz ? muhim olan budur...

Türk Genci; Devrimlerin ve Cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir....
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    god
    god's avatar
    Erkek

siyaset demek alavere dalavere demek değil aslında.

bizim ülkemizde siyaseti yapanlar alavereci dalavereci, kendi şirketinin çıkarını düşünenler olduğu için durum böyle.

gelsin bakalım siyasete adam gibi adamlar bu düzen değişmiyor mu

All is well
Toplam Hit: 5752 Toplam Mesaj: 41