

09.10.2008 Siyaset Meydanı - Erdal Sarızeybek
-
ComputerWolf bunu yazdı:
-----------------------------
student sen teroru ordunun bitirecegini savunursan ben senle su dakikada sonra zerre tartismaya girmem !
-----------------------------Computerwolf , terörü sadece ordu bitiremez , ( ordu bitirir ama şartları düzeltmezsen yine devam eder.)
Ama özellikle son dönemde doğuya yapılan yatırmlar , dış ülkelerdeki pkk ya karşı yürütülen diplomasiden ( tabi tam anlmamda destek olmuyorlar ama geçmişe göre daha iyi çalışmalar yapıldığını kimse inkar edemez ) sonra hala bu tür karakol baskınlarındı bahane ederek siyasiler yüzünden terör bitmiyor derseniz sadece kendinizi kandırırsınız.
Bu karakol baskınında ( ve daha öncekilerde ) yapılan basit hatalar artık hata olarak değil de kasıtlı olarak yapılan hatalar olarak görülmeye başlandı.
abd nin teröre destek verdiğini ordu dahil herkes biliyor.Türkiyenin bildiğini abd de biliyor ama yardımı kesmezseniz biz de size saldırırız diyemedikten ve saldıramadıktan sonra , o güce ulaşamadıktan sonra hiçbirşey değişmiyor.
Ülkedeki herkes , siyasetçileri ve ordusu ,sağcısı , solcusu , sünnisi ,alevisi el ele vermedikten sonra güçlü olamayız .Birbirimizle tartışmaktan , kavga etmekten dışardaki asıl düşmanalra karşı hiçbirşey yapamayız.Hepimzi hatalarımızı kabul edip ,düzelticez ondan sonra esas düşmana karşı direnebilmek için hem ekonomik hem askeri ( teczizat bakımından ) bağımsızlığımızı sağlayıp güçlü hale gelicez.Her olaydan sonra ordu kendi hartalarını düzeltmeyip siyasilere suç bulursa , içindeki hainleri temizlemezse bu terör bitmez.Özellikle aktütün gibi bariz bir şekilde ordunun hatası olan konularda ordu siyasileri suçlarsa kendi güvenilirliğinide kaybeder.Düşünebiliyormusunuz milli gelirden en yüksek payı Orduya ayırıyoruz ama ordu karakol için yeterli ödeneğimiz yok diyebiliyor.Buna kim inandı ? Bu açıklama kime ne kaybettirdi ?
-
anlamadigim bu program gecenin yarisinda niye yayinlanir, kimler seyreder, kime yarari olur...
-
Türkiyede terörün neden bitmediğini en açık üslupla az önce izledim Erdal Sarızeybek'ten.
terör belası ancak bu kadar güzel analiz edilir; adam aldı eline kalemi, yazdı çizdi herşeyi açık açık tahtaya
-
tekuna bunu yazdı:
-----------------------------
anlamadigim bu program gecenin yarisinda niye yayinlanir, kimler seyreder, kime yarari olur...
-----------------------------Aysun kayacı kimle yakalanmış , ünlü bi mankenimiz nasıl frikik vermiş , Ünlü şarkıcımız kimi kimle aldattı.
Polat Alemdar İskenderi öldürebilcekmi , Bu sene kim şampiyon olur , Hadisenin yeni klibi vs. vs.
Bunlar varken kim takıyo ki terörü , girmedik operasyon bırakmamış Erdal Paşayı.
Geçen haftaki gibi yine programı başından sonuna kadar izledim . Aynı programın tekrarını versinler yine izlerim.
-
Osman Paşanın yanında görmek isterim Erdal Sarızeybeği
-
Konuyu Ben Açmayı Düşünüyuordum Ama AçıLmış.
Ben De İzLedim. HeLe Ordu-Siyaset Arasındaki UyuşmazLık TüyLErimi Diken Diken Etti.Daha Yazacak Çok Şey Var ama biLmiyorum Dünden Sonra Çok Şey Değişti ...
-
-
amele_2 bunu yazdı:
-----------------------------@crafty serin gel hacım o kadar ünlem kullanacak bir şey yok. celallenme boşa!!!!!! hatta !!!!! :)
anlatmak istediğimi student kardeşimiz anlamış. ekstra yorum yapmama gerek yok.
ancak student in söylediklerine bir kaç cevap :/ vereyim. dün erdal komutan da bahsetti.
karakollara yardıma gitmenin o kadar kolay olmadığından bahsetti. aralarda ki mesafelerden. jet gönderip kendi askerimizi de vurma ihtimalimizden. kara yolları ile ulaşımın zorluğundan, akütün ün bir kaç km gerine yapılması planlanan ancak müteahit in ibneliği yüzünden yapılamayan bölükten bahsetti.
yani demem o ki. helikopter ile komando desteği belki sağlanabilirdi. bunun yapılmaması emir komuta zincirindeki boşvermişlikten (bakın aksama yada kopukluk değil) kaynaklanıyordu belki. ama işler herzaman burdan göründüğü gibi de değil orda. bazı şeyleri yapmamak yapmaktan daha az zarar geliyor ordaki gomtanlara.
Osman paşa ile ilgili de bir kaç kelam edeyim.
paşama bu kadar gazı kim verdi de parti kurdurup siyasete soktuysa iyi bok yemiş.
paşam paşam, siyaset sana göre değil. ne zamandır söylüyorum bunu.
siyaset demek alevere, dalavere demek. bunlar senin gibi birine göre değil. ne güzel kitap yazıyordun, saygın bir konumdaydın.
pkk denen illetin kökünü kurutmak sadece askeri müdehale ile olmuyor işte.
şehirdeki gerillanın, onu geçtim sempatizanlarının önünü almak lazım evvela. doğuda ki vatandaşın derdine derman olmak lazım.
ne dedi dün erdal komutan? eğer senin karakolunun yanınadaki köyü koruyamıyorsan, o köy bulunduğu yeri terketmek istiyoprsa bu hükümetin ayıbıdır dedi. devletin ayıbıdır dedi. son derece doğru bir tesbit.
balkaya dağlarındaki korucu köyünden bahsetti. neden köyü terkettiklerini anlattı.
neyse çok uzuyor mevzuu. yaz yaz sabaha kadar yazar, yazdıkça saçmalarım. kısa keselim. Aydın havası olsun.
-----------------------------
Emin ol sen ve senin gibileri dikkate alacak biri değildir paşa . Bol keseden atmakla uydurmakla olmuyor bu işler -
siyaset demek alevere, dalavere demek.
biz hangisini istiyoruz ? muhim olan budur...
-
siyaset demek alavere dalavere demek değil aslında.
bizim ülkemizde siyaseti yapanlar alavereci dalavereci, kendi şirketinin çıkarını düşünenler olduğu için durum böyle.
gelsin bakalım siyasete adam gibi adamlar bu düzen değişmiyor mu
