folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 1 Ayda Sigara Bırakma Taktiği Testli Onaylı

1 Ayda Sigara Bırakma Taktiği Testli Onaylı

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

2004 yılında başladım sigara içmeye 2005 de askere gittim orda dahada fazlalaştırdım 2009 da abim vefat etti günde 4 pakete kadar çıktığı oldu 2013 günde 1 yada 1.5 günde 1 pakete düşürdüm derken yeter artık ziktin belamı sigara amk senin içmicem artık seni dedim ve serüven burda başladı

Geçenlerde Zelloda konuştuk anlattım ordaki arkadaşlara fakat sizede anlatayım istedim.

- Zararlarını biliyorsun kendini zararlarından dolayı ikna etmeye çalış (İktidarsızlık ,kanser ,Pis koku , Ağız kokusu ,Ölüm)

- Maddi yönden kazığını biliyorsun kazığın etkisinden dolayı kendini ikna etmeye çalış ( Sigaraya verdiğin parayla notebook alabilirsin yada o parayı biriktirip araba alabilirsin yada geleceğe yatırım yapabilirsin vs.vs.)

Sigarayı bırakmaya karar verdim çünkü yukarda saydığım sebepler en büyük etkendi 

Çok zorlanacağım diyordum ben bırakmam diyordum ölsemde sigarasız olmaz kız arkadasımdan ayrılrım sigaradan ayrılmam tarzında boktan cümleler kuruyordum sonra kafaya koydum ve ilk yaptığım iş eczaneye gittim 

Champix bu hapı aldım 1 kutu aldım içerisinde 28 günlük hap var

ilk 3 gün tek hap içiyorsun

Sonraki günler sabah akşam içilmesi lazım

Prospektüsünde diyorki hapı içmeye başladığınız günden itibaren 8 ve 14. gün arasında bi gün belirleyip sigarayı tamamiyle içmemeniz gerekliyor diyo 

Hass..tir dedim lan nasıl olacak o falan diye düşünürken 

Hapı içmeye başladım Günlük 1 Paket camel yada 1.5 günde bi camel içmeye devam ediyorum

3 gün geçti 

5 gün geçti

7 gün geçti

2.hafta oldu 

Kendime koyduğum hedef 14.üncü gündü 

Fakat oda ne 8. günden itibaren sigara içme istegim var fakat içemiyorum

8. günden sonraki günlerdede sigarayı yakıyorum bi bakıyorum 2-3 fırt çekip atıyorum 

Hap faydasını gösterdi diye sevinmeye başladım ve gerçektende göstermişti

14.Günün gecesinde saat 10 da son sigaramı içtim sanki ölcem aq :D çok duygulandım lan :D

15. gün oldu istegim var sigara yaksam bile içemiyorumki o yüzden yakmadım

17. gün 20.gün derken 28.gün hapın bittiği tarih

12 Mayıs 2013 

Ve bugun

13 Haziran 2013 ben tam 1 aydır sigara içmiyorum.

Hapın prosopektüsünü okuyunca psikolojin altüst oluyo sacma sapan bi sürü şey yazıyo ama bende sadece rüya etkisi oldu inanılmaz eşsiz çeşitli farklı ilginç saçma uçuk kaçık rüyalar gördürüyo. Fakat bu bünyeden bünyeye değişen bi olay siz doktor tavsiyesiyle alın sakata gelmeyin.Bende ara sıra uykusuzluk yaptı sinir falan kesinlikle yoktu.Sonra ben mesuliyet kabul etmem ;)

Sıra geldi sigaranın isteğini azaltmaya canım sigara istediği zaman naneli şeker attım ağzıma olips mentos polo arada meyvelilerdende attım diş fırçaladım bol bol su içtim bol bol neskafe içtim çok aşırı canım istedi 1 kere arkadastan aldım sigarayı içime çekmeden dudak tiryakisi gibi içtim agzım yanıyo iğrendim kendimden pis pis kokuyo bogazlarım yanıyo derken mallık ederek bi içime çektim çekmez olaydım öksürükten ölüyodum yani 1 aydır bile sigara bıraksan içine çekmeyince mekanizma bozuluyo yani bu iyi bişey

Faydaları ne bana ne kazandırdı dersenizde 

- Sabah kalktığımda balgam deposu olmuyorum

- Leş gibi kokmuyorum

- Parmak uçlarım bok gibi kokmuyor

- Elbiselerime sabah sıktığım parfüm akşamda hala duruyo

- Yokuş yada merdiven çıkarken ağzımdan solunum yapıyorum 2. alternatifi artık kullanmıyorum

- Sigaraya para vermeyerek borçlarımı azalttım önümüzdeki aydan sonra ki ayda ise tamamen sıfırlanacak

- Ben normalde bira sevmem ve çok içmezdimde fakat sigarayı bıraktıktan sonra extra içtim aman aman o ne güzel bi tattı öyle ya tadı acayip güzel gelmeye başladı rakı içtim rakıya tekrar aşık oldum viski içtim ufff bu viski bi harika dostum dedim vs vs vs.

- Cildimde değişmeler olmaya başladı

- Vicidumun çeşitli yerlerinde ufak tefek sivilceler çıktı ki bunlar zehirin vicuttan atılma şekliymiş

- Dilimin ve dudağımın rengi değişti

- Uykum düzene girdi

- Önceden 100mt koşup tıkanırken sabahları servise geç kalınca deparla servis noktasına ulaşabiliyorum ve yorulmadan tıkanmadan

- En önemlisi ise sevdiğin insan sigara kokusunu değilde senin kokunu içine çekip ya sen ne kadar güzel kokuyomuşşsun demesi.

Aklına takılan soru sormak isteyen arkadaşlar maddeler halinde sorarsa bende maddeler halinde cevaplarım ve konuyu okuyanlarada kolaylık olur.

Vurur yüze ifadesi Hyper-V sistemcilerin bitanesi
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

Burayıda Alayım

İlerde gelişmeleri yazarız

falcon tarafından 13/Haz/13 11:44 tarihinde düzenlenmiştir

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bonibon
    Bonibon's avatar
    Erkek

ben de bizim pedere bıraktırayım diyorum baca gibi içiyor adam. ilaca baktım dünyanın parası kendi başıma alamam peder zaten inanmadığı için almaz kendim alıp emri vaki gibi başlatmam lazım ilaca. ucuz yolu yok mudur? ya da kendime diye doktora yazdırabilir miyim sigorta öder mi? mantıken bakıldığında sigara içilmesin bahanesiyle fiyatın mna koyan bir devletin sigara bırakılsın diye bu ilacı da sigortaya dahil etmesi lazım

om mani padme hum
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Gizem
    sLeymN
    sLeymN's avatar
    Erkek

abi peki ilaca bağımlılık ne durumda ? 28. günün sonunda da ilaç isteği geliyor mu? 

edit. 200 lira çok para hacı. Babam annem kardeşlerim hepsini birden ilaçlayim dedim de uuu paramın olmadığını hatırladım ve üzüntüden benim sigaraya başlayasım geldi.

sLeymN tarafından 13/Haz/13 11:55 tarihinde düzenlenmiştir

Cehennemin dibine kadar yolum var daha.. || Nasılsa her yalnız kendine sürgündür Asmera unutma.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    THT2005
    THT2005's avatar
    Erkek

ben diğer bir arkadasın açmış olduğu konuyada yazmıştım. benim bugün 3 ncü güne giriş oluyor 3 gündür hiç içmedim. yaklasık 10 yıldır kullanıyordum. aklıma geldikçe kendime oyalanacak birsey buluyorum bırakacağım inşallah bakalım zorluyoruz.

Not: Abur cubur da biraz artış oldu ama varsın olsun.

Varsa ilave tavsiyelerin yaz dostum.

Burası Türkiye... Yaşanacak , Yaşanmış , Yaşanan olayların hepsi normaldir.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cracker
    cracker's avatar
    Erkek

Helal olsun kardeş... Bu sigara illetini ve Orospu çoçuğu alkolü bi bırakabilirsem benim içinde çok iyi olacak. aynen parmak ucları bok gibi kokuyor.

Azıma mentollü Fıs sıkmaktanda bıktım m.k. Hapı bende bi deniyim bakalım...

Sana Verilecek En İyi Ceza Kısasa Kısastır, Şiddetli Bir Ceza Şehvete Esir Olanı Gaflet Uykusundan Uyandırır.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rappermcs
    rappermcs's avatar
    Erkek
    THT2005 bunu yazdı

ben diğer bir arkadasın açmış olduğu konuyada yazmıştım. benim bugün 3 ncü güne giriş oluyor 3 gündür hiç içmedim. yaklasık 10 yıldır kullanıyordum. aklıma geldikçe kendime oyalanacak birsey buluyorum bırakacağım inşallah bakalım zorluyoruz.

Not: Abur cubur da biraz artış oldu ama varsın olsun.

Varsa ilave tavsiyelerin yaz dostum.

hacım vazgeçme ben 13 yıl içtim. Şuan bırakalı 3 yıl oldu.. Zaman çok hızlı geçiyor.

falcon demişsin ya hacım efesin tadı filan.. sen daha dur oksijende tat varmış ya la diyceksin :)

tebrikler arkadaşlar..

Paslanmış bir uygulama geliştirici.. ##
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ekerci
    Ekerci's avatar
    Erkek

hocam benim annem 2 kere bu ilacı kullandı.evet hakkatten bıraktırıyor fakat olay yine sende bitiyor.annemin dediğine göre sigaranın tadı çok kötü gelmeye baslıomus o hapla beraber.

yanlız :( aradan 2-3 ay geçince (tam hatırlamıorum belli bir süre diyelim) tekrardan sigara içme isteği oluşmaya başlıo.burda iş sana düşüyor.bildiğin sigara içesin gelecek ilerde.burda da kendini tutarsan sorun yok.

12 yıldır içmeyen bi tanıdıgım var.arada annemle yanına gidioruz.kadın arada sırada dumanını yüzüme üfle dio :D yani halen çok nadirde olsa canı istiyor...ama içmiyor tabiki..

bence bu ömrünce vereceğin bir savaş.inşallah sen kazanırsın!!

Konu ID: 112846 Konuyu Acan : Ekerci Konu Başlığı : Tahribatın en sevdiği adam ? Silinme Sebebi : 3 sayfadır takip ediyorum beni seven kimse çıkmadı. alacağınız olsun müridler
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    falcon
    falcon's avatar
    Erkek

Bonibon : İlacı sigorta karşılamıyor

sLeymN : İlaç pahalı ama kesinlikle etkili sen istemezsen bağımlı falan olmazsın 

THT2005 : Aburcubur falan çok olur aksamları kesinlikle ve kesinlikle yürüyüş yap erinme gocunma sıkılma hatta imkanın varsa box yap al bi cuval as tavana cok canın sigara isteyince onu döv işe yarayacaktır.

cracker : kesinlikle paraya acıma git ver parasını al ve kullan dediklerimi tekrar tekrar oku aklında yer etsin tavsiyelere uy pişman olmicaksın

rappermcs : Teşekkür ederim sizede tebrikler hocam.

Ekerci : Ben o savaşı halen vermekteyim canım çok isterse şekeri atıyorum ve geçiyor. 

Bi nokta daha var bu ilaç normalde 3 kutu fakat ben ilk kutuyu aldım bıraktım ve diger 2 kutuyu almadım 

İlk Kutuyu alın sonraki kutuları alıp almicanızı kendiniz belirleyin arkadaşlar ama dediğim gibi biraz sabırla diger kutulara gerek kalmayabilir

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    lacuradeamore
    lacuradeamore's avatar
    Erkek

Hocam sigara bırakma polikliniklerinde genelde wellbutrinde adlı ilacı yazıyolarmıi fiyatı 30 tl civarı bu ilacı kullanan faydasını gören varmıdır.

Ben veremden öldüm Belki ölmezdim Sıkıntım olmasa Paradan yana.
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hapymy707
    hapymy707's avatar
    Erkek

ben şeyi anlamadım sigarayı bırkaıp nie viskiye başladın bro ve neden tadı güzel geldi ?

yorum yoh
Toplam Hit: 3166 Toplam Mesaj: 21