1 Haftalık Detox ( 29.05-05.06.2014) ( Deney )
-

Arkadaşlar test için farkı görmemiz için bir haftalık detox yapmaya karar verdim. Umarım başarısız olmam.
Detox nedir bilmeyenler için özet : Detox vicudu temizlemek arındırmak anlamına geliyor bunun ise bir kaç yöntemi var , ben bir hafta boyunca sadece sıvı besin alacağım , bu sıvı besinler tamamen sağlıklı besinler olmak zorunda örnek bir milkshake sayılmıyor. Aldığım besinleride önce not alıp akşamları da burada yazayım tek tek.
Yazmayacağım şeyler , gün içinde tokluk hissini arttırması için içeceğim şekersiz çay , nescafe , su gibi besin değeri olmayan öğeler.
Yazacaklarım ise portakal suyu , elma suyu vb. gibi besin değeri içeren öğeler.
1. Kural = 1 hafta boyunca şeker , tuz yasak. Katı şeyler zaten yasak.
2. Kural = başarılı olursam 1 hafta veya 10 gün ara verip sonra 1 hafta daha yapacağım.
3. Kural = herhangibi bir aşırı halsizlik vb. hissedersem gereğini yapacağım ( ki pek sanmıyorum ama )
4. Kural = Günlük olarak tüm tüketimimi ( çay , su vs haric ) buraya yazacağım.
5. Kural = Aşağıda başlangıç ve bitiş bel ölçülerini kiloyu vereceğim.
-
Başlangıç Ölçüleri.

Bitiş ölçüleri
.
Günlük Tüketimlerim
1. Gün
(Kahvaltı ) Tavuk Çorbası -( Öğlen ) Acılı Domates Çorbası - ( Akşam) Yayla , Cacık , Enginar püresi.
2. Gün ----------
3. Gün ----------
4. Gün ----------
5. Gün ----------
6. Gün ----------
7. Gün ----------
PanxeR tarafından 30/May/14 00:18 tarihinde düzenlenmiştir -
Oruçtan iyi detox mu var hocam :))
-
Çok sağlıksız besleniyorum, ben de böyle bir şey düşünüyordum. Konuyu takip ediyorum.
-
ya hoca bi beslenme diyet bölümüne gitmeden etmeden yapmayın şöyle şeyleri
şaka zannediyorsunuz öleceniz gitçeniz ondan sonra
herşeyin bir kuralı var boşunamı doktor oluo bunlar... -
Ben de aynını yapacam hocam senle beraber kilo 88 beli bilmiyom bakacam bel de 100
by_Tet tarafından 28/May/14 21:43 tarihinde düzenlenmiştir -
güzel yapmışsında hocam baştan çok kendini zorlamak yerine uzun bir periyodu hafif tempolu şekilde ilerletsen daha yararlı olacağını düşünüyorum
Ben günde 1 saat spor yapıyorum 2.5 saatte yürüyorum. Söyliyebileceğim çok abartma çünki insanın morali bozuk bir zamanında bırakıyor spor veya yaptığı şeyi. O yüzden hafiften yükseğe doğru gitsen daha iyi olur bence :S
çünki ben günde 2 kez 1 saat spor yapıyordum sonra baktım sporu bırakıp bir daha yüzüne bakmıyıcam ondan sonra azaltım
-
takip takip.
Bekar ve yanlız hayatın verdiği düzensiz beslenmenin en yüce örneği oldum amk 1 yıldır, çöplük gibi oldu vücut.
-
CAgAtAy bunu yazdı
. Hocam oruç farklı bir dünya, orucla sağlıkta kazanabilirsin , tam tersi sağlığını da bozabilirsin tamamen senin elinde olan birşey.
pcdoktor636 bunu yazdıÇok sağlıksız besleniyorum, ben de böyle bir şey düşünüyordum. Konuyu takip ediyorum.
. Hocam takipte kal döncem ben sana.
DaveReed bunu yazdıya hoca bi beslenme diyet bölümüne gitmeden etmeden yapmayın şöyle şeyleri
şaka zannediyorsunuz öleceniz gitçeniz ondan sonra
herşeyin bir kuralı var boşunamı doktor oluo bunlar.... Herşeyin kuralı var , kurallar basit. Ölmem kalmam merak etme çin malı yosun hapları kullanmıyoruz. Beslenme bölümündekilerden iyi biliyorum bu işleri ben çok fazla kilo alıp vermiş bir insanım , benim problemim bogazıma düşkün olmam , yani yemeyi seviyorum arkadaş. Veriyorum veriyorum sonra geri alıyorum.Yani 2+2 = 4 - 2 = gene 2.
by_Tet bunu yazdıBen de aynını yapacam hocam senle beraber kilo 88 beli bilmiyom bakacam bel de 100
. Yaz hocam bakalım hadi ras gele : ) ama yediklerini not al karşılaştırcaz ona göre ha.
Bandito bunu yazdıgüzel yapmışsında hocam baştan çok kendini zorlamak yerine uzun bir periyodu hafif tempolu şekilde ilerletsen daha yararlı olacağını düşünüyorum
Ben günde 1 saat spor yapıyorum 2.5 saatte yürüyorum. Söyliyebileceğim çok abartma çünki insanın morali bozuk bir zamanında bırakıyor spor veya yaptığı şeyi. O yüzden hafiften yükseğe doğru gitsen daha iyi olur bence :S
çünki ben günde 2 kez 1 saat spor yapıyordum sonra baktım sporu bırakıp bir daha yüzüne bakmıyıcam ondan sonra azaltım
. Spor çok önemi ama bütün gün ayakta çalisiyorum zaten enerjim kalmıyor , ayrıca detox uzun periyotlu olarak yapılmaz 3-5-7 günlük olarak yapılır ben 7yi seçtim hocam.
NoToLeRaNcE bunu yazdıtakip takip.
Bekar ve yanlız hayatın verdiği düzensiz beslenmenin en yüce örneği oldum amk 1 yıldır, çöplük gibi oldu vücut.
. Aynen hocam , temizle vicudu , tamek %100 meyve sebze suları iyi değerlendirebileceğin yardımcılardır.
-
CAgAtAy bunu yazdı
aynen fakat oruç zayıflamak için değil. sadece bir artı demek daha doğru sanıyorum. senin kast ettiğin bu değildirde onlar şimdi böyle anlar...
adını unuttum bir doktor var nerdeyse her iki günde bir tvde.
komik oluyor böyle diet falan denemeyin diye adam öldü bitti söylemekten.
yapmayın etmeyin. hiç öğün atlamayın. herşeyden az yiyin fazla kaçırdığınızda da yürüyüş yapın yada spor.
bol su ve sıvı tüketimi sıvıda ayranı kast ediyorum. bu kadar ya.
sonunda konu açıcam iddaya girecem bütün kilolularla kim daha çok zayıflıyor diye. kimin yöntemi güzelmiş görelim
-
futurist bunu yazdıCAgAtAy bunu yazdı
aynen fakat oruç zayıflamak için değil. sadece bir artı demek daha doğru sanıyorum. senin kast ettiğin bu değildirde onlar şimdi böyle anlar...
adını unuttum bir doktor var nerdeyse her iki günde bir tvde.
komik oluyor böyle diet falan denemeyin diye adam öldü bitti söylemekten.
yapmayın etmeyin. hiç öğün atlamayın. herşeyden az yiyin fazla kaçırdığınızda da yürüyüş yapın yada spor.
bol su ve sıvı tüketimi sıvıda ayranı kast ediyorum. bu kadar ya.
sonunda konu açıcam iddaya girecem bütün kilolularla kim daha çok zayıflıyor diye. kimin yöntemi güzelmiş görelim
detox nedir ne değildir araştırıp geliniz , tv deki doktorlara bakmayınız. şuan yaptıgım rejim vs değildir. ona ayrıca gelicez bir hafta sonra bu konudan devam. Oruç ap ayrı birşeydir , dediğim gibi sağlıkta kazanabilirsiniz , sağlıkta kaybedebilirsiniz.
Az ye , spor , yürüyüş hep rejim üstünden gitmişsiniz. O bir sonraki adım.