1. İzmir Boyoz Festivali.
-
Kreyzi bunu yazdı:
-----------------------------ohoo o zaman bayramdan sonra bekleyin beni bi tatil yapasım var oralarda
sığınacak adam arıyorum :D
-----------------------------Gel gel başım üstüne ;)
-
boyoz demeyin bana askerde her sabah istisnasız yediğim şeydi izmirde askerlik yapmadım ama Aydındaydım Aydında da vardı bu boyoz bayılıyorum buna harbiden :)
Ahh keşke istanbulda da olsada yesek bunun için izmire giderim o derece bunun eleştirenler belli boyoz hiç yememiş :) -
narkozMRT bunu yazdı:
-----------------------------gönder özelden adres alırmı kargo firması yiyeceği.
-----------------------------Ben gonderiyorum istanbuldaki arkadaslara,icinde boyoz oldugunuda soyluyorum sorun olmuyor.Gonderebilirsin yani.
Bu arada bizde o gun ordaydik arkadaslarla beraber,asiri bir kalabalik vardi, her yer boyoz kuyruguydu,cogu yerde boyoz kalmamisti, daha duzgun bi organizasyon yapilabilirdi.
-
SeRDaR bunu yazdı:
-----------------------------boyoz demeyin bana askerde her sabah istisnasız yediğim şeydi izmirde askerlik yapmadım ama Aydındaydım Aydında da vardı bu boyoz bayılıyorum buna harbiden :)
Ahh keşke istanbulda da olsada yesek bunun için izmire giderim o derece bunun eleştirenler belli boyoz hiç yememiş :)
-----------------------------hocam aydındaki boyozlar boyoz değil pek izmirdekini yanı sıra yine de gideri vardır az çok emme izmirdekinin tadı bir başka :)
-
izmirli arkadaşlarıma önemle duyururum...başka şehirlerden boyoz isteyenlere göndermeyin götürmeyin...ben yaptım o hatayı...bu meret şehirden ayrıldı mı bozuyo kendini..izmir havası olmadan tat vermiyo..
sabah 7 uçağına binicem..önceki akşamdan fırına sipariş verdim 20 tane alıcam sabaha hazırla diye...adam aynen hazırlamış sıcak sıcak..2-3 tane kahvaltı niyetine sıcak sıcak yedim..sonra paketledi etti aldım çıktım..
istanbulda yurda vardım..oda arkadaşlarıma yedircem diye heyecanlıyım ama bi açtım ne kabarıklık kalmış ne bişey...tadı desen ben bile beğenmedim..arkadaşlarım da tabiki bu muydu len boyoz boyoz dediğiniz diye söylenmeye başladı.. anlamadım nası oluyoda oluyo...aynı fırından sabah aldığım boyozu akşam yemeğinde yediğimi bilirim..
bu tavsiyemi boş geçmeyin..gerekirse merak eden adamı alıp izmire getirin ama boyozu götürmeyin...gururludur..izmirden başka yerde yenmek istemez=)
-
coder sıçmışın hacı. o kadar yazı içinde atık hamur malzemesini değerlendirmek için yazısını gördün de "çıkışı atık hamur malezemesini değerlendirmek içindir"i ve "ispanyaya kadar keyifle yenir"i hiç mi görmedin. hadi onu geçtim hamurun atık malzemesi ne gözünü seveyim bi söyle. hamurun atığı gene hamurdur. bildiğin hamur.
ben de boyoz festivalindeydim. sırf festival için geldim. ama arkadaşımın ısrarları üzerine sıra beklemedik, başka yerden aldık yedik. sonra foça'ya yüzmeye kaçtık. seneye de kesinlikle sırf festival için gelip bi dolu boyozdur yumurtadır yiyeceğim.
uşaktan geldim sırf festival için. öncesinde boyoz yemişliğim de 3ü bulmaz. öyle güzel birşey yani. hemen bağımlılık yapıyor.
-
halkın günlük olarak satın aldığı hamur işlerinden bişey ile karşılaştırırsak bi muğla simidinin yerini hiçbişey tutmaz...
boyoz o içindeki su böreği veya lazanya gibi katmerlenmiş hamurunu görünce insanın yiyeceği varsada yemez zaten
maalesef ama gerçek bu...
benim düşüncelerim bu şekilde... -
c0der bunu yazdı:
-----------------------------halkın günlük olarak satın aldığı hamur işlerinden bişey ile karşılaştırırsak bi muğla simidinin yerini hiçbişey tutmaz...
boyoz o içindeki su böreği veya lazanya gibi katmerlenmiş hamurunu görünce insanın yiyeceği varsada yemez zaten
benim düşüncelerim bu şekilde...
-----------------------------Ya hacı tamam boşver,sen yeme zaten boşver...
-
çay ile beraber güneş doğarken ve yeni çıkmış sıcacıkken sahilde yenilmeyen boyoz boyoz değildir :) Oturacağınız sahil kesinlikle karşıyaka-bostanlı tarafında olmalıdır ki güneş alsancak tarafından yavaşça yükselmeli doğan güneşi izlerken aynı zamanda ruhunuzda doymalı :) karşıyakada alaybey fırınında çıkarılan kaşarlı boyoz ve tahinli kıvrım şimdiye kadar yediklerim arasındaki en güzelleridir, ayrıca karşıyaka çarşıdaki ipek fırınının boyozlarıda güzeldir,
İzmirde yemek kültürü diğer şehirlere nazaran çok daha iyi ve mekan konumları mükemmele yakındır,
Kumru vapurda, rakı gümüşbalıkta, biraver alsancak sahilindeki mekanlarda, şarap alsancak sahilinde ve mangal tüm körfezi gören tepelerdeki bölgelerin evlerinin çatılarında yenilmeli içilmelidir.
Canım çekti gece gece izmirde olsam çıkıp almıştım şimdi :(
-
c0der bunu yazdı:
-----------------------------halkın günlük olarak satın aldığı hamur işlerinden bişey ile karşılaştırırsak bi muğla simidinin yerini hiçbişey tutmaz...
benim düşüncelerim bu şekilde...
-----------------------------abicim boyoz ilk gördüğüm de itici gelmişdi 1 defa yedim midem bullandı daha sonra yumurta falanla yemeye başladım çay falan alışdım su böreğine gelince hiç haz almıyorum midem alak bullak oluyor
şimdi boyoz olsa afetmem .:D