1 Mayıs Bayramı Ve Bayram İle Çatışık Noktalar
-
ÖZGÜRLÜĞÜ SAYGI, TESLİM OLMAK DEĞİLDİR..
-
IRET bunu yazdı:
-----------------------------
nerenden anlamışsın sen öyle :Dadam mücadele ruhu diyor, ezilenlerin ezenlere karşı tek yumruk olup direnmesinden bahsediyor, ezilenler kim işçi sınıfı, öğrenciler, emekliler, ezenler kim, uluslararası kuruluşlar, hükümet ve yerli sanayi patronları (tüsiad, müsiad vs.) hak arama namına bir şey var mıydı? yoktu. eleştiri var mıydı? yoktu. genç siviller var mıydı? vardı :)
-----------------------------Hala bunu savunabilmeniz garip.. Ezildiğini söyleyip direnmeye gidenler , gidip meydanda halay çekiyor zaten şu halay olayını hala anlayabilmiş değilim bir eğlenme biçimi ancak bu kadar siyasi bir sembol haline getirilebilir. Dayanışma göstergesi olarak gidip orda götlerini sallaya sallaya halay çekmeleri bence düpedüz iki yüzlülük ve yavşaklıktır. Senede bir gün meydanda sadece bagırarak haklarını arıyolarsa aramasınlar, neden gidip çalıştıkları büyük fabrikalara saldırmıyolar yağmalamıyorlar ? Hala kendilerini ciddiye aldıklarını mı sanıyorlar baştakilerin ? O büyük patronlar bugün isyan etmeye giden işçilerin yarın tekrar anasını zikmeye devam edecek 12 saatlik mesailerle , gidip çalıştıkları büyük binalara zarar vermek zorundalar. Yakıp yıkmak zorundalar patronlarının ofislerini. 1970 Mayıs'ını anıyorlar ama 40 yıldır hala o ruha tekrar erişemediler. Ama lafa gelince hepsi en azılı komünist, sosyalist, eşitlik yanlısı.. Her geçen yıl dahada sindirilip çocuk bayramına dönüyor isyan günleri.. Sonra gidipte haber programlarında biz 80 de çok acı çektik demesini biliyolar yavşak gibi. Şiddet, anarşi gerek bu berbat ve vahşi düzeneğe.. Gidipte bayrak sallayarak bugün bizim günümüz diye bagırıp akşam evine dönüp sıcak yemeklerini yiyip televizyon karşısında uyuklamaya devam ediyorlar, monoton ve sikici düzenlerinin itici gücü sadece kendileridir.. Bir grup zavallılar hakkımızı arıyoruz bizi ciddiye alın diye meydana dökülenler sadece acınacak durumdalar .Ve bugün gelinen nokta "bugün neden bağırmadılar meydanlarda ?" sorusumudur ?
-
Remus bunu yazdı:
IRET bunu yazdı:
nerenden anlamışsın sen öyle :Dadam mücadele ruhu diyor, ezilenlerin ezenlere karşı tek yumruk olup direnmesinden bahsediyor, ezilenler kim işçi sınıfı, öğrenciler, emekliler, ezenler kim, uluslararası kuruluşlar, hükümet ve yerli sanayi patronları (tüsiad, müsiad vs.) hak arama namına bir şey var mıydı? yoktu. eleştiri var mıydı? yoktu. genç siviller var mıydı? vardı :)
-----------------------------birinci kalın yazılı kısma katılıyorum.
ikinci kalın kısmı değiştirelim etnik milliyetçi, sözde sendikacı.
şiddetle bir şey olmaz halk halinden memnun :) küsküyü yedikçe daha da domalıyor. eskiden yerliler küskülerdi şimdi elin amerikalısı arabı rusu küskülüyor. bir memlekette halk mutluysa sorun yoktur.
Hala bunu savunabilmeniz garip.. Ezildiğini söyleyip direnmeye gidenler , gidip meydanda halay çekiyor zaten şu halay olayını hala anlayabilmiş değilim bir eğlenme biçimi ancak bu kadar siyasi bir sembol haline getirilebilir. Dayanışma göstergesi olarak gidip orda götlerini sallaya sallaya halay çekmeleri bence düpedüz iki yüzlülük ve yavşaklıktır. Senede bir gün meydanda sadece bagırarak haklarını arıyolarsa aramasınlar, neden gidip çalıştıkları büyük fabrikalara saldırmıyolar yağmalamıyorlar ? Hala kendilerini ciddiye aldıklarını mı sanıyorlar baştakilerin ? O büyük patronlar bugün isyan etmeye giden işçilerin yarın tekrar anasını zikmeye devam edecek 12 saatlik mesailerle , gidip çalıştıkları büyük binalara zarar vermek zorundalar. Yakıp yıkmak zorundalar patronlarının ofislerini. 1970 Mayıs'ını anıyorlar ama 40 yıldır hala o ruha tekrar erişemediler. Ama lafa gelince hepsi en azılı komünist, sosyalist, eşitlik yanlısı.. Her geçen yıl dahada sindirilip çocuk bayramına dönüyor isyan günleri.. Sonra gidipte haber programlarında biz 80 de çok acı çektik demesini biliyolar yavşak gibi. Şiddet, anarşi gerek bu berbat ve vahşi düzeneğe.. Gidipte bayrak sallayarak bugün bizim günümüz diye bagırıp akşam evine dönüp sıcak yemeklerini yiyip televizyon karşısında uyuklamaya devam ediyorlar, monoton ve sikici düzenlerinin itici gücü sadece kendileridir.. Bir grup zavallılar hakkımızı arıyoruz bizi ciddiye alın diye meydana dökülenler sadece acınacak durumdalar.
-
Abim işçi ve evde yorgunluktan bir hal olmuş yatıyor :/
-
Aklı başında herkes bu gücün farkında.Özellikle de yöneticilerimiz daha bir farkında. Ancak bir şeyin daha farkında ülkemiz yöneticileri. Çalışanlar örgütsüz, eğitimsiz, kolayca yönlendirile bilinir durumda ve sahip oldukları gücün pek farkında değiller. Yöneticilerimiz için cehennem, çalışanların bu güçlerinin farkına vardıkları anda başlayacaktır. İşte ondan sonra gerçekten yurtsever, iş bilir, çalışkan ve namuslu kişi ve örgütlenmeler bu ülkeyi yönetmeye başlar..Asıl iş 1 mayıstan sonra 2 mayısa birşeyler bırakabilmek değiştirebilmek..sendikal hak ve özgürlüklerine, sosyal güvenlik haklarına, sağlığa, kıdem tazminatlarına, yani iyi olan, güzel olan herşeye kavuşabilmek... Ben de gittim ilk kez bu yıl 1 mayısa ama siyasi bir amaç için değil..halayda çektim ama siyasi bir mesaj için değil eğlenmek için.. :)) halaya dayanamam da :D :D
-
Triumph bunu yazdı:
neyin mücadelesi? adı üstünde bayram. illa otobüs mü taşlıyacaksınız
-----------------------------Ne polise tas atmasi, ne otobus yakmasi hoca ? Yanlis anlamissin :) Mucadeleden kastimi aciklamislar gerci :)
-
Sarper bunu yazdı:
bende kac gundur bunlari anlatmaya calisiyorum.hayatinda hic calismamis paso ana baba parasi yemis sonra entel gorunmek icin isci hakki, kahrolsun fasizm diye gezen ama soruldugunda dusman oldugu fasizmin ne oldugunu aciklayamayan universite ogrencilerini o slogan attiklari meydanlarda ***esim geliyo.
-----------------------------çok güzel özetlemişsin hocam katılıyorum.
-
ExpirE bunu yazdı:
Evet gözlemlerim şunlar.
1)Sendika patronları jiplerden indi. Meydana geldi halka karıştı :D İşçilerin hakları masalını okudular.
2)Firma sahibi solcu görünümlü tanıdığım çalıştırdığı işçileri şantiyeye gönderdi. Kendisi patron olaraktan meydanlara aktı. :D
3)PKK lı yaşlı teyzeler Türk kürt kardeştir. Türk anaları kürt anaları ağlamasın savaş olmasın diye canlı yayında konuştular. (Onlarda işçi Amerikan işçi memurları onlarda. Onlarında bayramı. ABD den emekli olcaklar onlarda.)
4)Ben işçi falan göremedim hep üniversite öğrencileri. İşçilerin meydana geldiği falan olmadı hiç. Öğretmen mühendis nufus oldukça ilgiliydi ama. Aydın eğitmen ve mühendislerim oldugunu görmek güzel.
5)Ben işçinin çıkıp evinden bayram kutlamaya taksime gelecek parası olabileceğinden bile şüpheliyim.
İyi tarafı ise Bu sefer ortalığı yıkıp döken anarşist manyaklar yoktu. Arbede yaşanmadı güzel geçti. NED & Soros vakfının ihya ettiği sentikalar eşliğinde kutlandı :S
Eee siz ne diyonuz?
-----------------------------özetlemişsin.sıra çarpacak olduğumuz buzdağına bindirmeye geldi.
-
bugün ben de trabzon meydanlarındaydım harçlığını emekçi bir babadan alan ve gelecekte, sermayedar bir bamam olmadığımdan, emekçi olacak bir üniversite öğrencisi olarak. herşey çok güzeldi alan harikaydı dağıldık birlikte katıldığımız grupla toplandık bi yemek yiyelim lafı döndü ortada herkes sabahtan beri koşuşturmuş poğaçalarla idare etmiş kimsi yememiş. biri çıkıp BÖRGIRa gidelim diyor. meydanda kahrolsun emperyalizm, işçi hakları falan filan yemeğe gelince börgırdan aşşağısına gidemiyoruz burda katıldığım grubu eleştirmiyorum o gruba katılan ikiyüzlülerden nefret ediyorum sadece.
-
pixel bunu yazdı:
bugün ben de trabzon meydanlarındaydım harçlığını emekçi bir babadan alan ve gelecekte, sermayedar bir bamam olmadığımdan, emekçi olacak bir üniversite öğrencisi olarak. herşey çok güzeldi alan harikaydı dağıldık birlikte katıldığımız grupla toplandık bi yemek yiyelim lafı döndü ortada herkes sabahtan beri koşuşturmuş poğaçalarla idare etmiş kimsi yememiş. biri çıkıp BÖRGIRa gidelim diyor. meydanda kahrolsun emperyalizm, işçi hakları falan filan yemeğe gelince börgırdan aşşağısına gidemiyoruz burda katıldığım grubu eleştirmiyorum o gruba katılan ikiyüzlülerden nefret ediyorum sadece.
-----------------------------dimi yaa gidicen adana dürüm yiyicen böle altından altından yağı akıcak off haa konuya dönecek olursak(sanırım karnım aç )
bence haftanın 4 günü işçi bayramı olsun 4 gün vurup kafayı yatsınlar ancak o zaman eşitlenir emekleriyle adlıkları ücret
ŞİMDİ AKLIMA GELDİ DELİRDİM BU GÜN O ATATÜRK HEYKELİNE ÇIKIP O.Ç APONUN RESMİNİ ATAMIN ÖNÜNE ÇEKEN DÖL İSRAFI ORDA POZ VERİRKEN TAYİPİN KONVOYUNDAKİ ARABALARA OHAA NE KADAR BÜYÜK DİYEN ÜNİVERSİTELİ KIZ HİÇ YERE ALI KOYULUYORRRR GELDE DELİRME AMK
edit ulan ben çapkının yerinde olsam allah belamı versin vur emri verirdim kim yaptıya götürürdüm..