1080P Çözünürlükte Donma Problemi
-
Merhaba arkadaşlar
benim 1080p filmlerle aram pek iyi değil 720p filmlerde sorun yok ama 1080p açtığım zaman donmalar ve doğal olarak senkron sorunu yaşıyorum, ekran kartım asus 9600gt 512mb 256bit sorunsuzca kaldırması gerekmezmi yada başka bir donanımdan dolayımı böyle yapıyor acaba yardımlarınız için şimdiden teşekkürler... -
işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi?
-
karaconda bunu yazdı:
-----------------------------işlemciden kaynaklanıyor olabilir mi?
-----------------------------
pentium d 3.0
olabilirmi ? -
kullandığın oynatıcıyla alakalı olablir bnmde başıma geldi. bazı filmler media palyer klaskte veya başka programlarda takılıodu ama bazı oynatıcılarda takılmıodu başka oynatıcılarla denemediysen dene derim gom . bs blayer vlc player filn dene bi
-
Büyük ihtimal player kaynaklı. GOM kullanıp dene bi de...
-
işlemcin zayıf kalıyor ondan donma var
-
benim celeron bile kaldırıo adamın 3.0 işlmcisi var kaldırır bikere ama dedğim gibi playerla alakalı aynısı bndede olmştu
-
media player classic ve media player11 ile denedim donma yapıyor birde dediğiniz gibi gom felan kurayım bakalım değişme olucakmı herkese teşekkür ederim
-
hacı aynı sorun bendede vardı hatta konu da açmıştım burda :D çözümü, xp ye dönerek ve klite codec kurarak çözmüştüm.
-
dostum olayın sebebini sana bildiğim tarafından anlatmaya çalışıyım.2 sebep olabilir
1-Oynatıcı programdan
2-işlemciden
işlemcinin sebebi ise şu;1080p lik filmler yapılış amacı yüksek çözünürlük olduğundan 24' altı monitörlerde gösterim zorluğu yaşatır.Makinede onu oynatabilmek için işlemciyle onu sıkıştırmaya çalışır.yani normal çözünürlüğü 1920x1080 olan filmi 720p gibi çalıştırmaya çalışır.Tek çekirdekse kasar makinayı.bende 22' monitör var alırken biraz araştırma yapmıştım.umarım doğrudur bildiklerim :D
-
Aha oldu ya media playerin eski sürümü vardı tüm codecleri kaldırdım media playerin son sürümünü kurdum donmuyor şu an süper ya arkadaşlar hepinize teşekkür ederim