#10Binsınıföğretmeniatansın
-
darkness_izmir bunu yazdı
hacı yıllardır hiç sesiniz çıkmıyodu. 1 yıl sakata geldiniz diye hükümeti düşürceksiniz nerdeyse.
#bilişime5000 ;)
böyle konu başlığı açmayı düşündüm hatta açmıştım ama gerekçesiz silindi. daha doğrusu uçtu gitti :)
neyse konu açılmışken bende bir bilişim öğretmeni olarak olarak eli klavye tutan herkesi tweeter etkinliğine bekliyorum ( https://www.facebook.com/events/1459764237627920/ ) az çok demeyin 1 tane de olsa destek oluverin :)
not: tag etkinlik saatinde paylaşılacak
ilgilenenlerdende ilgilenmeyenlerden de Allah razı olsun...
konuyu açan hocam yeni başlık açmak istemedim buraya yazdım artık idare et beni
-
PanxeR bunu yazdı
edit , ayrıca ülke nufusu 250 milyon mu oldu da bu kadar imam hatip açıldı merak ediyorum.
okadar çok atama bekleyen ve o kadar çok okul kazanmak isteyen ogrenci varken devlettede böyle çalısan toki varken niye daha fazla
adam gibi lise adam gibi üniversite yapmıyorlar.
sırf konya ovasını adam etmek için devasa bir yatılı üniversite şehri yaratılabilir , benzerleri mevcuttur.
samaccc bunu yazdı
PanxeR bunu yazdıaçık olsa zaten alım yapılır ? ben anlamyorum her mezun atanmak zorundamı ki ? bende organik tarım teknikeriyim atanamıyorum çünki istihdam yok oyüzden başka iş yapıyorum.
tabiki okulu kazanmak için bitirmek için çok zorluklar çektikte 1 yıl 2 yıl kpss kasıp atananlarda var.
insanlar işsiz kalsın istemyorum ama arz talebin bozulmasını da istemiyorum.
öğretmenlerin ilk okul , orta okul , lise , ön lisans veya 4 yıllık mezunu olması o saydıklarından hiç birini değiştirmez kişilik önemlidir.
beş para etmeyen doc lar var , çok değerli meslek lisesi mezunu hocalar var.
tmm da senin çocuğuna 2 yıllık mezunu birisinin matematik dersi vermesini istermsin hemde öğretmen ble değil yada formasyon bile alamamış sonradan olsada ?
tek amaç var ucuz öğretmen
bizim matematik öğretmeni yüzünden hepimizin ( tüm ilk okul ) 3-5 kişi hariç doğru dürüst mat öğrenemeden bitirdik ama bölümü uzmanlık alanı oydu , ayrıca lise de yine pek kötü bir matematik hocamız vardı. önemli olan kaç yıllık oldugu değil verdiği eğitimdir. katma değeri üniversitelerde değil kişilikte arayınız.
yine söylüyorum türkiyeye büyük üniversite şehirleri gerekli , 100 bin öğrenci kapasiteli en az.
+1
Hocam goruslerine katiliyorum.
Ek olarak;
imam hatiplerin egitimini karalayan bilmeden yorum yapan arkadaslar ! Ben orta okulu imam hatip lisesinde okudum zamaninda. Oradan aldigim egitim superdi. o donemde katsayi sorunlarina rahmen basarisiz olan hicbir arkadasim yok.
Memur olan da var aramizda ozel sektorde olan da... Ama hepimizin ortak gorusu egitim gayet iidi.
Kisaca egitimi veren kisinin donanimindan ziyade kisiligi ve ne ogretebildigi onemlidir.
Sen 4 yil degil 10 yil da uni okusan senin bildigin ancak bana ogretebildigin kadardir.
edit:
6 sene once kuzenime dedim ki ogretmen olacaksan brans sec. Bak nerede acik var, ilgin varsa o bolumun ogretmenligini oku. O beni dinlemedi. Sinif ogretmenligi okudu. kpss vs.. 2 yildir surunuyor. Ozele girerim falan diyor... Arkadaslar okuyun okumak guzel sey de Turkiyede yasiyorsunuz. Burada bir gelecek kurmak istiyorsaniz once ileriye bakin. Devlet memurlugu icin bakin onumuzdeki yillarda hangi bolumde daha fazla acik olacagi bekleniyor sa onu okuyun. O bolumde memur olun.
Daha once beni dinleyen bir kardesime soyledigim gibi... Sozel seviyordu sinif ogretmenligi dedi. Yok dedim. Sen PDR oku. Sonuc beni dinledi. Ilk seneden atandi. Ustelik sinif ogremeninden daha yuksek maas aliyor ve dersi yok. Rehber Ogretmen Muhabbeti =)
Ileriye bakin. Biz okuyalimda atamaya sonra bakariz derseniz bugun tweet te atsaniz kardoya alim yapilmayacaksa giemezsiniz.
opusdei tarafından 22/Tem/14 14:22 tarihinde düzenlenmiştir -
tustanbakanadam bunu yazdı
Dört bir çevresi imam hatipli biri olarak bu ülkeye bu okul kadar zararlı bişey yok. Benim orta sondaki matematik bilgim imam hatiplinin lise sondaki bilgisi gibi bişey. Akp koyun yetiştirme merkezleri bu okullar.
bi siktirgit amk. dört çevren imamhatip okulu olabilir ancak nasıl bir eğitimi var hakkında hiçbişey bilmediğin ortada.
-
sınıf öğretmeni değilim fakat sizin bu mucadelenize sonuna kadar destek veriyorum. Sizler bu toplumu cehaletten kuratacak ilk basamaksınız.
-
Peki yatarak alınan 2 küsür milyar maaş (2 Ay bir fiiil TATİL)
okulda dövülen çocuklarOECD ülkeleri arasında 60 ülkeden 54 üncü olmamız tesadüfmü
doğa kolejinin reklamlarını görünce o çocuklar doğa harikasıda
bizim varoş mahalledki çocuklar allahın belasımı
biz özel sektörde sabah 7 de kalkıp evimize 9 da giremezken tırnağımızı kesmeye vakit bulamazken hergün gözümüzün üstünde kaşımız var diyip kovulma tehlikesi yaşarkenhafta içlerinde alışverişmezlerinde kimler geziyor öğlen dersten çıkıp tek derdi mondeo satmak jetta almak olan hocalar
bunun hakkını nerde vericekler
Helal mi bunların aldıgı paralar?https://eksisozluk.com/3-ay-bos-bos-oturup-maas-alan-ogretmen--3908724
blackstone_tr tarafından 22/Tem/14 16:10 tarihinde düzenlenmiştir -
daha çok kırılıcan sen abazanuslukta bay imam, yada bulursun saatlik evlilik gibi kavramları..
son 1o yılda üzerinde düşünülmeden yapılan dgişikliklerin haddi hesabı tutulamıyor lann maloz yıgını.
-
blackstone_tr bunu yazdı
Peki yatarak alınan 2 küsür milyar maaş (2 Ay bir fiiil TATİL)
okulda dövülen çocuklarOECD ülkeleri arasında 60 ülkeden 54 üncü olmamız tesadüfmü
doğa kolejinin reklamlarını görünce o çocuklar doğa harikasıda
bizim varoş mahalledki çocuklar allahın belasımı
biz özel sektörde sabah 7 de kalkıp evimize 9 da giremezken tırnağımızı kesmeye vakit bulamazken hergün gözümüzün üstünde kaşımız var diyip kovulma tehlikesi yaşarkenhafta içlerinde alışverişmezlerinde kimler geziyor öğlen dersten çıkıp tek derdi mondeo satmak jetta almak olan hocalar
bunun hakkını nerde vericekler
Helal mi bunların aldıgı paralar?https://eksisozluk.com/3-ay-bos-bos-oturup-maas-alan-ogretmen--3908724
hangi hak hocam. bir basbakan ne istedinde vermedik diye bağırıyorsa düşün artık geçmiş yıllarda yapılan kpss sinden öss sine kadar bütün sınavlarda ortaya çıkan kopyaları.
Adam boşuna demedi , İmamın ordusu diye.
Sen Götünü yırt giricem diye. Adam yata yata girsin. Ee Soruları daha önceden abileri veriyor.
Şimdi matematik öğrenemezsin , fizik desen öyle ee öğretmenin ne s... biliyorki sana öğretecek.
( Genelleme yapmıyorum hakkı ile kazanan arkadaslar muhakkak vardır)
Şimdi kalk bu adama hakkını helal et. ..
edermisin.
-
...
RDxMaster tarafından 22/Tem/14 21:44 tarihinde düzenlenmiştir -
darkness_izmir bunu yazdı
hacı yıllardır hiç sesiniz çıkmıyodu. 1 yıl sakata geldiniz diye hükümeti düşürceksiniz nerdeyse.
#bilişime5000 ;)
+1
inanın size, sizden başka üzülen yok Türkiye de.
memurlar.net in arşiv mesajlarına bir bakın. sınıf öğretmenlerinin attığı mesajları özellikle. branş öğretmenlerini aşağılamak mı desen, hakaret mi desen, dalga geçmek mi desen. ne tür rezillik ararsan var.
şimdi onların yaptığının cezasını siz mi çekiyorsunuz? tabi ki hayır. ancak sınıf öğretmenleri bir yana, branşlar bir yana durumu var. size sizden başka kimse destek vermez.
http://www.turkegitimsen.org.tr/haber_goster.php?haber_id=15527 vermişsinde, burdaki norm sayılarını hesapladın mı?
üşenmedim, sizin için topladım.
sınıf öğr = 7420 toplam Türkiye deki açık.
eeee. 10 bin ne alaka? 1/10 oranında atama yapsa 742 kadro. ha bu sayı yeterli mi. tabi ki yetersiz. fazla yani. keşke branşlarımıza geçip, önümüzü tıkayan diğer sınıf öğretmenleri de yeniden sınıf öğretmenliğine geçirilse, MEB in yaptığı hataların en büyüğü bu.
-
tustanbakanadam bunu yazdı
Dört bir çevresi imam hatipli biri olarak bu ülkeye bu okul kadar zararlı bişey yok. Benim orta sondaki matematik bilgim imam hatiplinin lise sondaki bilgisi gibi bişey. Akp koyun yetiştirme merkezleri bu okullar.
vay amk uzun zamandır tbtye yazmıyordum sizin gibi örümcek kafalılar yüzünden. ama artisliğin sınırını fena aşmışsın dostum sen. git en yakın imam hatip lisesine bi gir bakalım eğitim kalitesine öğrencilerin jilet gibi giyimlerine düzenlerine her sınıftaki dolaplarına akıllı tahtalarına projeksiyonlarına. :)
ben 7 sene önce okurken her sınıfta projeksiyon vardı. sıralarımız masalarımız o dönemde yeni kullanılmaya başlanan parlak mdf den yapılmıştı dershanelerde bile yoktu.
bu yorumunu görünce yazmak istedim. bilmeden görmeden tepesinden sallayarak yorum yapma bir daha hocam gülerler.