12V Güneş Paneli Lazım
-
merhaba arkadşlar bana 12 volt güneş paneli lazım nasil nerde bulabilirim uygun fiyatli işe yarar birşey gerekirse herşey i çalıştırsın
-
http://www.ekogunes.com/pinfo.asp?pid=189
12 volt yok bulamadım ama 12 ye düşürelemezmi bu arada bileşen koyularak
-
Şurdan bir bak en ucuz buradan bulursun:
s.dealextreme.com/search/solar+cell
-
torpedo_XL ingilizce sitelere bulaşmak istemiyorum sorun oldu mu ta yabanci ülkelere geri yolla kargo parsi felan başım cok agrimişti öyle
yerli sitelerden alsaak iyi olur ikinci elde olur 12 v üretsin üzeri de olabilir düşürmesi kolay olur her halde kullanan bilen nasil olur nasil olmaz bilen varsa kışın çalışırmı çalışmaz motor lamba gibi şeylerde verim alabilir miyim bir araba yapsam 12 güzel gider mi sorunsuz mi fikir verirse sevinirim
-
dealextremde bozuk çıkan ürünün rsmini videosunu çek sana yeninisini gönderiyorlar. ama kanıtlaman lazım video filan çekerek.
bu arada bir evin ihtiyacı kadr elektriği üretebilirmiyiz güneş panelleriyle diyerek hem up olsun hem merakım gitsin.
-
ben şöyle birşey düşünüyorum bende 12 220 invertor var bunu güneş enerjiye baglayacagim ondan cikan elektirik ile 220 ye çevirecek olur mu olmaz mi bilmem bunu test etmek için istiyorum
-
Solar enerji panelleri 4v-5v civarında plaka halinde satılıyor. bunları birbirine ekleyerek 12v-14v enerji elde edebilirsin. Ancak Amper düşük olacaktır. (50mAh - 80mAh - saat) bu enerji ile ancak led lamba yakabilirsin. 12v akü şarj ediceksin galiba? bunun için en az 500mAh bir üretim gerekir oda kaç Amper akü şarj ediceksen ona göre hesap gerektirir. öyle buz dolabı klima çalıştaramazsın. En azından binlerce lira para harcamadıkça zor.
-
kadıköyde yazıcıoglu iş hanında elektronikcilerde bulursun.
ben proje icin almistim. 12v ufak bir şey işte.
herşeyi çalıştırsın derken? 12v ile tüm evin elektrigini calistirmayi dusunmuyosun umarım =)
anladim dedigini. 220v yapsin sonra elektrigimi onla saglayayim dersin ama olmaz. volt gelir ama amper gelmez. yani bir ise yaramaz oyle. :)
anarsistherif tarafından 02/Eyl/12 21:03 tarihinde düzenlenmiştir -
sonda ki şu cümle: herşey i çalıştırsın .. bir çok şeyde belirleyici nokta.yani yapman gereken önce şarj olabilen enerji kaynağı belirlemek olmalı daha sonrasında güneşten alıp elektrik enerjisine çevrilen enerji ile seçtiğin enerji kaynağını şarj edebilmen lazım.Bu sayede hem devrelerin ön korumasını sağlarsın akımın sabit kalır.İstanbulda Selanik pasajı ankarada konya sokak bir şekilde sana yardımcı olabilir.Birde güneş pilinin DC kaynak olduğunu unutma.Alternatif kaynakla çalışan cihazlar için inverter yapman lazım.
-
herşeyi derken 12 volt
-
kardeş ben araştırmıştım 12v olsa bile arkadaşların dediği gibi amperi düşük olur yani w cinsinden düşük bir değer alırsın. w olarak yüksek birşey ararasan da 3000 euro idi sanırım. yanlış olmasın ama ancak laptop çalıştırabilirsin oda 120 tl felan olur zannımca. selametle