12V Güneş Paneli Lazım
-
Bu paneller watt hesabı satılır, japon,çin,amerikan malları var,
amerikan mallarını tavsiye ederim, birim karede ürettiği enerji biraz daha yüksek diğerlerine göre,
konya sokak'tan almıştım daha önce 5w'lık panellerdi sanıyorum
-
sahibinden com da var telefon felan sarj etmek için bile kullanılıyor 12 olmasa da oyuncak araç motorlarini da mi çalıştırmaz
-
hocam wat hesabı yapıp öyle alacaksın . eğer 12v ve 200 amperse örneğin misal verdim sadece sanmıyorum o kadar oalcağını, televizyon bile çalıştırır. yani V.A = W kısaca
-
biz gölbaşında bahçe evini yaklaşık 1sene şu şekilde elektriğini sağladık.
dandik bir ups aldık. sonra ona ek olarak 5adet akü aldık yine 12volt.
batıkentten gölbaşı 45-60dk arası. bu sürede araç elektriğinden aküleri şarj ettik.
bahçe evine gittiğimizde ups ile bütün evi idare ettik. her türlü kesme biçme makinaları dahil :)
-
paneller doğrudan invertere bağlanmaz (bağlasanda gece lambası falan çalıştırrsın oda gece yanmaz zaten), rezerv bataryaların olması lazım... şarj etmek için de 12V değil, minimum 14.4 V veren bir panelin olması lazım, fakat hem hızlı şarj falan için hemde akülerin ömrü için bir şarj kontrol devren olması gerektiğinden dahada yüksek gerilime ihtiyacın olur...
-
ottomanmurat bunu yazdı
ben şöyle birşey düşünüyorum bende 12 220 invertor var bunu güneş enerjiye baglayacagim ondan cikan elektirik ile 220 ye çevirecek olur mu olmaz mi bilmem bunu test etmek için istiyorum
olur olmasina da keske hersey gerilimle bitse akim ne olacak peki cep telefonu sarj edersin onun icinde 220 ye gerek yok 5 v a dusur direk sarj et
-
5,5 volt
http://www.bitenekadar.com/solar-cep-gunes-paneli-sarj-unitesi-20797-firsat-urun
-
sana 40 a veririm
Güneş Enerjisi: 0.7W (Monokristal silisyum)
Giriş: AC100V-240V
Çıkış Gerilimi: DC5.5V/9.0V
Maksimum çıkış akımı: DC800MA
Dahili lityum pil: 2600mAh
Nokia için uygun 11 adaptörler, Samsung, Mini USB, Micro USB, PSP, Sony Ericsson, NDSi, ipod vb ile
AC 20-24 saat şarj güneş, süresi 7 saat şarj