15Bin Lira İle Masaüstü Sistem Toplama [YARDIM]
-
Herkese merhabalar. Elimde 15 bin lira (az biraz esnetebilirim) para var bilgisayar lazım şu finallerim bittikten sonra satın alıcam Allahın izniyle ama ne alacağım konusunda kararsızım. Bir yardımcı olun lütfen :D
Kullanacağım alan genel olarak Diablo 3 , Photoshop ve Yazılım alanında olacak.
Kendi kafama göre gider hazır kurulu bilgisayar kasası satın alırım ondan sonra birşeyler eksiktir yada daha iyisi kurulabilir olur aynı fiyata , üzülürüm. Bu sebebten size danışayım dedim.
Gerekli Parçalar
Kasa , İşlemci , Anakart , GPU , RAM , SSD , HDD , PSU , Monitör , Klavye , İşlemci Soğutucusu. Eksik var mı bilmiyorumBenim toplamayı denediğim bilgisayar bu.
Kasa : NZXT
İşlemci : Lınk
Anakart : Link
GPU : GPU
RAM : RAM
SSD : SSD
HDD : Yok :D
PSU : Kaç Watt yeterli Olur bilmediğim İçin boş bıraktım
Monitör : Monitör
Klavye : Razer Chroma
İşlemci Soğutucusu : NZXT Kraken
Aklımda Asus ROG Strix 1080ti'ye 600 700 lira fazla verip almak var ama kararsız kaldım açıkçası.
Lütfen bir yardım edin de rahata kavuşayım :D
-
15 bin PC'ye bağlama hocam ne yaptın yahu..
-
Temiz Dogan slx al hocam.
-
bencede nakitin bu kadar değerli olduğu günlerde lütfen bunu yapmayın 3 bin TL ye alacağınız 2. el bir İ7 SSD li makina her türlü işinizi görecektir.
aynı özelliklerde aldığın makina 3 ay sonra % 30 değer kaybedecek zaten 3 bin tlye pc al geri kalanı Dolar alsan yapacağın işten daha fazla kar edersin.
-
bu sisteme bi curved monitör yakışır bence
-
-
Yazılım demişsin 3 monitör al iki dikey bir yatay kullan gerisi bir Macbook al takıl işte. Yayın filan yapmiyorsa boşuna masaüstü toplama. Monitör ve Macbook istediğin zaman değeri düşmeden satarsin
-
teknoloji sitesine yakışır cevaplardan sonra benim cevabım biraz absürd olabilir ama 2 kelam etmek isterim
intel 10nm'yi 1 sene daha erteledi seneye bu sıralar amd 7nmde olacak, zen2 yıl sonunda ortaya cıkacak gibi duruyor 11 ay sonra raflarda olur
zen 2 ile birlikte muhtemelen 4.5-5 ghz bantlarında 8core/16thread görecez
8.nesil intel alıyorsun seneye soket değişecek işlemci güncelleyip 1-2 sene daha devam etme şansın yok
bana göre mantıklı olan şey
r7 2700x
x470 mobo
16gb 3200mhz cl14 bellek
seneye ryzen 3700x aldığında bu sistemin seni birkaç yıldan fazla gpu güncellemesiyle birlikte götürür
ayrıca dolar giderek artıyor kararını hızlı verip elini cabuk tutmanı öneririm
-
KAAMOS bunu yazdı
teknoloji sitesine yakışır cevaplardan sonra benim cevabım biraz absürd olabilir ama 2 kelam etmek isterim
intel 10nm'yi 1 sene daha erteledi seneye bu sıralar amd 7nmde olacak, zen2 yıl sonunda ortaya cıkacak gibi duruyor 11 ay sonra raflarda olur
zen 2 ile birlikte muhtemelen 4.5-5 ghz bantlarında 8core/16thread görecez
8.nesil intel alıyorsun seneye soket değişecek işlemci güncelleyip 1-2 sene daha devam etme şansın yok
bana göre mantıklı olan şey
r7 2700x
x470 mobo
16gb 3200mhz cl14 bellek
seneye ryzen 3700x aldığında bu sistemin seni birkaç yıldan fazla gpu güncellemesiyle birlikte götürür
ayrıca dolar giderek artıyor kararını hızlı verip elini cabuk tutmanı öneririm
+ ek olarak belirteyim Ryzen için AMD AM4 soketine 2020 ye kadar destek vereceklerini açıklamışlardı. 2020 den sonra AM5 olur heralde. Yani demem o ki Ryzen daha mantıklı evet. Bende de R5 1600 Var
-
aklıma direk gelen şu konu oldu :D
3500 YTL Harcadım PC Topladım, Performansın P’Sini Alamadım (Donanımcılar Buraya)
-
Yerinde olsam o parayla bir yatırım yapardım hocam. Altın veya döviz al koy bir köseye. Elektronik ürüne o işten para kazanmıyorsan dediğin rakam verilmez.