folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilgisayarla İlgili Diğer Konular
linefolder 15Bin Lira İle Masaüstü Sistem Toplama [YARDIM]

15Bin Lira İle Masaüstü Sistem Toplama [YARDIM]

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GodKlaus
    GodKlaus's avatar
    Erkek

Herkese merhabalar. Elimde 15 bin lira (az biraz esnetebilirim) para var bilgisayar lazım şu finallerim bittikten sonra satın alıcam Allahın izniyle ama ne alacağım konusunda kararsızım. Bir yardımcı olun lütfen :D

Kullanacağım alan genel olarak Diablo 3  , Photoshop ve Yazılım alanında olacak.

Kendi kafama göre gider hazır kurulu bilgisayar kasası satın alırım ondan sonra birşeyler eksiktir yada daha iyisi kurulabilir olur aynı fiyata , üzülürüm. Bu sebebten size danışayım dedim.

Gerekli Parçalar
    Kasa , İşlemci , Anakart , GPU , RAM , SSD , HDD , PSU , Monitör , Klavye , İşlemci Soğutucusu. Eksik  var mı bilmiyorum

Benim toplamayı denediğim bilgisayar bu.

Kasa : NZXT

İşlemci : Lınk

Anakart : Link

GPU : GPU

RAM : RAM

SSD : SSD

HDD : Yok :D

PSU : Kaç Watt yeterli Olur bilmediğim İçin boş bıraktım

Monitör : Monitör

Klavye : Razer Chroma

İşlemci Soğutucusu : NZXT Kraken

Aklımda Asus ROG Strix 1080ti'ye 600 700 lira fazla verip almak var ama kararsız kaldım açıkçası.

Lütfen bir yardım edin de rahata kavuşayım :D

Telegram : @CuneytKuscu && Discord : Tyenuc#2679 | İstanbul Avr. Yazılım Mühendisi ve sonunda işim var (:
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Branimir
    Branimir's avatar
    Erkek

15 bin PC'ye bağlama hocam ne yaptın yahu..

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DevilKingtr
    DevilKingtr's avatar
    Erkek

Temiz Dogan slx al hocam.

Viski var önlerinde , Ne içen dediler ? ırakı dedim ben https://www.kisa.link/QobI
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackstone_tr
    blackstone_tr's avatar
    Erkek

bencede nakitin bu kadar değerli olduğu günlerde lütfen bunu yapmayın 3 bin TL ye alacağınız 2. el bir  İ7 SSD li makina her türlü işinizi görecektir.

aynı özelliklerde aldığın makina  3 ay sonra % 30 değer kaybedecek zaten 3 bin tlye pc al geri kalanı Dolar alsan yapacağın işten daha fazla kar edersin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LynXMaSTeR
    LynXMaSTeR's avatar
    Erkek

bu sisteme bi curved monitör yakışır bence

goo.gl/qBNZmW
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek

Okadar param olsa alacağım monitör : https://www.asus.com/tr/Monitors/ROG-SWIFT-PG27VQ/

bu olurdu

next next next install
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    omerfurkan1098
    omerfurkan1098's avatar
    Erkek

Yazılım demişsin 3 monitör al iki dikey bir yatay kullan gerisi bir Macbook al takıl işte. Yayın filan yapmiyorsa boşuna masaüstü toplama. Monitör ve Macbook istediğin zaman değeri düşmeden satarsin

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KAAMOS
    KAAMOS's avatar
    Erkek

teknoloji sitesine yakışır cevaplardan sonra benim cevabım biraz absürd olabilir ama 2 kelam etmek isterim

intel 10nm'yi 1 sene daha erteledi seneye bu sıralar amd 7nmde olacak, zen2 yıl sonunda ortaya cıkacak gibi duruyor 11 ay sonra raflarda olur

zen 2 ile birlikte muhtemelen 4.5-5 ghz bantlarında 8core/16thread görecez

8.nesil intel alıyorsun seneye soket değişecek işlemci güncelleyip 1-2 sene daha devam etme şansın yok 

bana göre mantıklı olan şey

r7 2700x

x470 mobo

16gb 3200mhz cl14 bellek

seneye ryzen 3700x aldığında bu sistemin seni birkaç yıldan fazla gpu güncellemesiyle birlikte götürür

ayrıca dolar giderek artıyor kararını hızlı verip elini cabuk tutmanı öneririm

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    dcpromo
    dcpromo's avatar
    Erkek
    KAAMOS bunu yazdı

teknoloji sitesine yakışır cevaplardan sonra benim cevabım biraz absürd olabilir ama 2 kelam etmek isterim

intel 10nm'yi 1 sene daha erteledi seneye bu sıralar amd 7nmde olacak, zen2 yıl sonunda ortaya cıkacak gibi duruyor 11 ay sonra raflarda olur

zen 2 ile birlikte muhtemelen 4.5-5 ghz bantlarında 8core/16thread görecez

8.nesil intel alıyorsun seneye soket değişecek işlemci güncelleyip 1-2 sene daha devam etme şansın yok 

bana göre mantıklı olan şey

r7 2700x

x470 mobo

16gb 3200mhz cl14 bellek

seneye ryzen 3700x aldığında bu sistemin seni birkaç yıldan fazla gpu güncellemesiyle birlikte götürür

ayrıca dolar giderek artıyor kararını hızlı verip elini cabuk tutmanı öneririm

+ ek olarak belirteyim Ryzen için AMD AM4 soketine 2020 ye kadar destek vereceklerini açıklamışlardı. 2020 den sonra AM5 olur heralde. Yani demem o ki Ryzen daha mantıklı evet. Bende de R5 1600 Var

next next next install
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    oldwolf
    oldwolf's avatar
    Erkek
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Yerinde olsam o parayla bir yatırım yapardım hocam. Altın veya döviz al koy bir köseye. Elektronik ürüne o işten para kazanmıyorsan dediğin rakam verilmez. 

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı amk.
Toplam Hit: 5892 Toplam Mesaj: 51
sistem bilgisayar toplama