folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 17 Ağustos 1999 ( Sesimi Duyan Var Mı ? )

17 Ağustos 1999 ( Sesimi Duyan Var Mı ? )

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cemnet
    cemnet's avatar
    Erkek

Veli Göçer

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mukavim_
    Mukavim_'s avatar
    Erkek
    yapılan binalarda kalite, denetim arttı elbette ama hem serbest piyasada hem de kamuda kendi konusuna hakim teknik elemanlar, mühendisler bulmak gerçekten çok zor. çok ağır hatalarla dolu projeler hem yapı denetimlerden hem de kamu idarelerinden geçip gidiyor. o kadar ayaklar altında ki projecilik(kastım statik proje, taşıyıcı sistem), ozalitcilerde, kopya merkezlerinde bile yapılır hale gelmiş. nasılsa imzacı mühendisler piyasada çok.

yeni yapılarda durum böyle, ama dediğim gibi kalite arttı, belli standartlar oturtuldu en azından. eskisi gibi çok serbest değil.

esas daha önemli olan yapı stoğumuzun hali içler acısı. yani eskiden yapilan binalarin durumu çok vahim. eski yapılardan kastım 70 ile 2000 arası yapılanlar. o tarihten bu yana deprem yönetmeliği 2 veya 3 kez değişti ve bunlar çok köklü, hayatı değişiklikler oldu. hesap yöntemleri, kontroller vs çok farklı hale geldi. bu değişiklikler haliyle eski yapıları ofsaytta bıraktı. zaten onun için mevcut yapılar detaylı incelenip, performans analizleri yapıldığında hemen hepsi yetersiz çıkmakta ve güçlendirme gerekmektedir. Hal böyleyken olası bir depremde maddi, manevi çok büyük kayıplarımızın olacağı aşikar. ama elimiz kolumuz bağlı değil. kentsel dönüşüm siyasete alet edilmeden hakkıyla uygulanırsa kayıplar azalacak, kalite daha da artacaktır. Bunun haricinde güçlendirme de iyi bir alternatiftir.

Ne diyelim ölenlerin mekanı cennet olsun, Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek

Bizim buralarda hiç birşey olmadı daha çok küçüktüm deprem çok şiddetliydi babamlar dışarıya çıkacaklardı fakat yatağın arasında sıkıştığım için ilk başta beni bulamayıp panik yapmışlardı çünkü ben onların yatağına yatmıştım ve haberleri yoktu beni buldular ve dışarı çıktık başımıza hiç birşey gelmemişti.

Adapazarında yengemin akrabaları vardı ve binaları yerle bir olmuştu dayımlar gittiğinde evden geriye hiç bir şey kalmamıştı tabi ki de aileden geriye de :(

5 kişilik aileden geriye sadece 1 kişi kaldı o da uzun zaman sakat kaldı yürüyemedi fakat iyileşti 1 sene içerisinde hiç bir sıkıntısı yok artık :l

Allah bir daha bu günleri bize göstermez inşAllah.

Eskisi gibi değildir belki!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

Deprem değil, ihmal ve umursamazlık öldürür...

Resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü. Resmi olmayan bilgilere göre ise yaklaşık 50.000 ölüm, ağır-hafif 100.000'e yakın yaralı olmuştur. Ayrıca 133.683 çöken bina ile yaklaşık 600.000 kişiyi evsiz bırakmıştır. Yaklaşık 16 milyon insan, depremden değişik düzeylerde etkilenmiştir.

Binlerce kişinin öldüğü, binlerce kişinin yaralandığı depremremde ; en büyük suç yine yüzler belkide binlerce kişidedir.

Bir ev sadece bir ev demek değildir. O ev, içinde hayatları barındırır. Yeni dünyalar doğar o evde. Gelecek barındırır, umuttur. Geçmiştir, birikimdir. Sadece ev değil, o evin içinde nice yaşanmışlıklar inşaa ediliyor.

14 sene önce, bugün, büyük çoğunluğu bu ihmalkarlıklar nedeniyle bir çok vatandaşımız vefaat etti. Betonlar altında sıkışarak günlerce yaşadı, can verdi. Türk ulusunun inşaat alanında alacağı ders bu kadar ağır olmamalıydı.

Tekrardan ölen vatandaşlarımıza rahmet, yakınlarına baş sağlığı diliyoruz.

Bu topraklar üzerinde yaptığımız her iş, diğer vatandaşları etkiliyor. Bu yüzden işimizi en iyi şekilde yapmak zorundayız. Diğer insanların sağlığı, zamanı, hayatı, geleceği için...

Önce İnsan !

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek
    cemnet bunu yazdı

Veli Göçer

abi sadece o piçe yüklememek lazım.

hükümetinden, bakanından tut ; inşaat amelesine kadar herkes sorumlu. Binlerce suçlu var yani. Bu insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlamış değilim. 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Palerider
    Palerider's avatar
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    cemnet bunu yazdı

Veli Göçer

abi sadece o piçe yüklememek lazım.

hükümetinden, bakanından tut ; inşaat amelesine kadar herkes sorumlu. Binlerce suçlu var yani. Bu insanlar nasıl bu kadar vicdansız olabilir anlamış değilim. 

Evet sadece bu adam suçlu değil devlet suçlu arıyordu bu adamı buldular tak tak hemen bir ceza ondan sonra devlet başından bu olayı saldı.

Devlet bu olayı başından atmak için böyle bu adama bu kadar ceza verdi bu adamı gösterdi sanki tek suçlu bu adam.

Eskisi gibi değildir belki!
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    by_zannoq
    by_zannoq's avatar
    Erkek

depremi yaşayanlardan biri olarak konuşuyorum çok zor gerçekten,allah kimsenin başına vermesin.

ölenlerin mekanı cennet olsun allah rahmet eylesin.

afedersiniz ama elalem denilen toplumun amınakoyim! https://twitter.com/anarsikherif burada bazen karalıyorum birşeyler : http://anarsikherif.blogspot.com.tr/
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackglove
    blackglove's avatar
    Erkek

:( kötü gündü hatırlıyorum biz urfadaydık terasta uyuyorduk hava aşırı ama aşırı derece sıcaktı sadece bir patlama sesi duydum yada öyle sandım 2,5 a doğru sabah kalktım o zaman hbb kanalı vardı babam okula gitmeden önce kahvaltısını yaparken izliyorduk ben ilkin bişrşey analamıştım ama daha sonra canlı yayınlar geldikçe enkaz menkazın etrafında o zaman kıyametmi koptu dedim ne diyeyimm allah rahmet eylesein hepsine

İts My Life. NOW or NEVER
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    imlegend
    imlegend's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    cemnet bunu yazdı

Veli Göçer

Göstermelik bir yargılama olması gerekiyordu. Karakterde bu zat oldu. 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Roark
    Roark's avatar
    Erkek

Allah rahmet eylesin mekanları cennet olsun ve allah ülkemize , ve başkalarının ülkesine böyle hüzünlü bir olay yaşatmasın.

Toplam Hit: 2981 Toplam Mesaj: 28