17 Ağustos 1999 Da Ne Oldu???
-
a.q alıştık her boku abd yaptı demeye.
bunu sky turkte acıklamıslardı stratejistler böle her boku abd yaptı söylentisi cıkınca hem yönetenler hemde halk üzerindeki sorumluluğu atıyolarmıs.
yöneticiler:tamam biz evleri deniz kumundan yaptık hiç zemn etütü yapmadık fayın üstüne goduk evleri ama bu depremi abd yaptı onların sucu
halk:abd yapmıs abi bizimkiler napsın allah abdnin belasını versin.
ahanda örnek böleydi.ben onların yalancısıyım ve haklıda bence :)
ateş topunun metan gazının açığa cıkması ve doğal bi olay olduu 30 kere anlatılmıstı. -
17 ağustos depremini ikinci yıldönümünde discovery channel da bir belgesel izlemiştim 17 ağustos depremiyle ilgili o geldi aklıma.belgeselde kuzey anadolu fay hattında ki depremlerin birbirini nasıl tetiklediği anlatılıyordu.
1)12 Aralık 1939'da 7.9-8.0 şiddetindeki 360 km'lik kırığa ve 30 bin kişinin ölümüne yol açan Erzincan depremi.
2)20 Aralık 1942'de 7.1 şiddetinde 50 km'lik kırığı meydana getiren Erbaa depremi.
3)26 Kasım 1943 tarihinde 7.6 şiddetinde meydana gelip 280 km'lik bir kırık oluşturan Tosya depremi
4)1 Şubat 1944 tarihinde 7.3 şiddetinde meydana gelen ve 165 km'lik bir kırık meydana getiren Bolu-Gerede depremi
5)26 Mayıs 1957'de 7.0 şiddetinde meydana gelen ve 80km'lik kırılmaya sebe olan Abant depremi.
6)22 Temmuz 1967'se 7.1 şiddetinde gerçekleşip 80km'lik kırığa yol açan Mudurnu Vadis, depremi
7)17 Ağustos 1999'da meydana gelen 7.4-7.5 şiddetindeki deprem
bunlar kuzey anadolu fay hattı üzerinde 1939-1999 arası meydana gelen depremler.ikinci olarak california san andreas fay hattı ile kuzey anadolu fay hattının karşılaştırıldığı bir resim linki
http://arsiv.hurriyetim.com.tr/deprem/images/1.gif
şimdilik bulabildiklerim bunlar.benim fikrim e gelince amerika türkiye üzerinde deney yapmaz çünkü deney yapmak için bulabileceği bir çok yer var (örnek okyanuslar.son faciası ise güney asya depremi ve tsunami oldu) amerika bunu deney amaçlı değil direk gözdağı ve yıkım amaçlı yaptı bence.ben başımıza gelen herşeyden onları sorumlu tutan kişilerden değilim ama şunu da iyi biliyorum ki bu dünyada Türkiyemin yok olmasına en çok sevinecek ve yok olması için elinden geleni ardına koymayacak ilk ülke amerika .
-
bossie ilk başta saymıssın depremleri böle bir şeye inanmıyorsun gibi bir hava verdin ne yani 1939 dan beri abd bizim ulkemızde deneymı yapıyor yazdıklarınla dusuncelerın birbirini tutmuyor :O)
-
konuda bir arkadaş fay hatlarının benzerliklerini ve daha fazla bilgiyi istemiş ben buna karşılık yazdım bulduklarımı.ikisi birbiriyle çelişkili bilgiler daha fazla araştırılırsa çok daha değişik sonuçlar çıkabilir.bu başlıkta iki farklı görüş savunuluyor biri amerikanın yaptığı diğeri ise yapmadığı.benim verdiğiklerimin biri yaptığını biri yapmadığınıı savunuyor.ben orada her ikisinide savunduğumu belirtmedim eğer daha dikkatli okursdan belirtmediğimi sende görebilirsin."benim fikrime ge..." den öncesi verilen bir bilgi görüş değil :)
-
tamam özürdilerim alalallal ne kızıyorsunkı :P:P
-
alperen kardeşim gecmıs olsun akrabalarına allah rahmet eylesin.
ama yazın bence tamamen hayal urunu ve bır provakasyon amerıkanın bole bısı yapması imkansız böyler bir testin bir ülke üzerinde yapılması imkansız bır kere ıkıncısı sen bıle bu bilgiye ulasıyorsan devlet buyuklerı nasıl ulaşamıo bızım devletımızı hadı gectık bızımkılerden bole seyler beklerım ama avrupada kı sozde buyuk devletler buna göz yumaccak kadar aptaL olamazlar cünkü usa ını böyle bır güce sahip olmasını cekemezler dediğin olay 3. dünya savaşını bile başlatacak bı olay bir devletın kaderı ile oynamak kolay iş deil öle bu devlet amerıka bıle olsa -
abi allah aşkına kuzey anadolu fay hattı ileSan Andreas fay hatti arasında milyonlarca kilometlreler war ya.saçmalayıp durmayın ortaya daha sağlam deliller koy ki herkes inansın..lan türkiye'nin başına en ufak bişey gelse amerikadan biliyosunuz ben kesinlikle Amerika yanlısı değilim yanlış anlamayın bunlar galiba bizim eğitim sistemimiz sorunları çok darbe gördük ve büyük devletler tarafından çok kullanıldık..
-
aradaki kilometrelerin ne önemi var adamım.ordaki fayları engellemek için bi makine yapıo.ve bunun deneyini istanbulda yapıo.dibindemi yapması lazım deneyi
-
hayır tama ama bahsettıyınzı deprem merkezı TÜRK SİLAHLı KUVVETLERININ denız ussu sılahı oradmı denedıler bu deıdıyınızden bu cıkıyor
-
ya rakdasım sen ne dıyosun admlar bır ara olayı abartıp su solentıyı uydurdular abrtısız yazıyorum
"17 agustosta depremden once denız ussunde komutanlar ıckı ıcıyolarmıs o sırada ıclerınden bırı Kuran ı kerımı cıkartıp denıze atmıs bune dıye bunun uzerıne deprem olmus" soylentı aynen buydu varmı boyle bısey ya
Toplam Hit: 6036 Toplam Mesaj: 37