17 Milyon Uydu Anteni Çöpe Gidiyor
-
karasal yayınla çanak anten arasında bağ kurmaya çalışıyorum ama kuramıyorum bir türlü.. Karasal yayın olayı normal dandik antenle yayın yapan kanalların yerine geçen bir teknoloji değil mi? Benim bildiğim öyle.. Ne alaka çanak anten.
Ayrıca karasal yayın olayı bir çok konuda çağ atlattıracak iyi bir olay. Ne zamandır bekliyoruz.
ayrıca araştırdım bildiğim doğruymuş: http://www.uzaysat.com/index.php/karasal-dijital-nedir yani olayın çanak antenle alakası yok bu haber de ülkemizin teknolojiye neresiyle baktığının ıspatıdır.
pesimistzombie tarafından 11/Ağu/12 20:43 tarihinde düzenlenmiştir -
vericekleri bol reklamli karasal yayinlarinin üstüne oturup kalksinlar..
Beni Kimse uydu cihazimdan canagimdan sogutamaz..
ha Bu sistem bana izledigim kanallari sunarsa orasi ayri birsey..
ama gelipte al kardesim sana türksat yaninda 3 5 tane belgesel kanali derse sittirsin gitsinler derim..
6 tane uydu frekansi kullaniyorum..
boyle bir hizmeti karsilicak göt yok bu ülkede..
-
iyi bir temizlik olacak kim nederse desin
-
Antenlerin kalktığı felan yok. Boşboğazın biri Ankaradan atıp tutuyor o kadar. Nedenmi?
1- 800 verici demişler. Bırakın köy ve beldeleri güzel ülkemde ilçe sayısı bile 800 den fazla. Kaldıki büyükşehirlerde onlarca kurman gerekebilir. Yani Türkiyenin %20 sini bile kapsama alınına alamaz 800 verici.
2- Vericileri Devlet değil özel bir firma olan Anten A.Ş. kuracak. Yeni yayın hayatına başlayan ya da rakip grubun TV yayınına müsaede etmez bu durum. Sonuçta uyduya çıkmak zorunda kalacaklar. Ayrıca İl bazında ya da bölgesel yayın yapanlar için bile verici tesis etmek yada var olan verici ağına katılmak uyduya çıkmaktan kat kat pakalı olur. Ortalama 1 verici yarım milyon dolar. İl bazında yayın yapacak yerel TV istasyonları için bile kurulum maliyeti uyduya çıkma yıllık maliyetinin herhalde 10 katı felan olur. Ayrıca uyduya çıkmak tüm Türkiye ve avrupadan izlenmek demek. İşletme ve bakım maliyetlerini saymıyorum bile.Uydunun yerini alamaz.
3- Sağdece dijitürk ün kanal sayısı bile dijiyal yayının kapasitesinden fazla. Sığmazlar havaya.
4- Cep telefonunun bile çekmediği şehir merkezinde yerler var. Bodrum katlar, sırt sırta vermiş binalardaki arka odalar vb. liste uzun. Mecbur anten olacak.
-
BOZO bunu yazdı
iyi bir temizlik olacak kim nederse desin
-
uydu akar, kablolu akar, discovery channel olsa daha bi akardı ama neyse
-
karasal yayın güzel birşey fakat isteyen uydu anteni kullanabilirse. yani isteyen yine uydu kullansın ama benim gibi sadece turksattan 25-30 tane kanalı seyredenler için iyi olacaktır antenin ayarı ile uğraşmayacağız birde tv yi başka odaya taşıdığımızda anten kablosu sıkıntımız olmayacak. tahmin ediyorum aynı sistemi cep telefonlarındada kullanabilirler o zaman cep telden tv seyretmek için opertörlere para ödemek orunda kalınmaz. ve bir sürü portatif cihazda çıkar muhtemelen istediğimiz yerden tv seyrederiz. ama 800 antenle tüm Türkiyede gerçekten çekecek mi? ve isteyen yine canak anten kullanabilecek mi? hem tüm ülke genelinde çeker ve yine istediğin aman çanak anten kullanabilirse güzel birşey.
-
aylık ne kadar ödicez amk
-
PyramiD bunu yazdı
İyice itelerler saniyorum. -
BaRdUcK bunu yazdıPyramiD bunu yazdı
İyice itelerler saniyorum.bilgisayarı televizyona bağlamak çözüm olabilir