1899 Dizi Önerisi Not Spoiler Var..

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WhiteRabbit
    WhiteRabbit's avatar
    Dişi
    manglerman bunu yazdı

diziyi bitirdim. darkla alakası yok nasıl bağladınız anlamadım :)

bu dizi bildiğiniz thirteenth floor filminin çakması. filmi izlemişler acaba daha karmaşığını nasıl yaparız demişler :)

izlemeyenler için=>

https://www.imdb.com/title/tt0139809/

Müzikler, kurgu, senaryo, çekim açıları ve stili, darki andırıyor ama katılıyorum dark konu olarak bambaşka. Ama bu dizinin güzelliği arkaplanda vurguladıkları. 13th floor'a benzemesi konusunda da katılıyorum. Senaryo olarak, sonraki sezon(lar) nereye baglanacak ona göre değişebilir kişisel fikrim.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Khan23
    Khan23's avatar
    Erkek

sadece kafa s*kelim diye yapmışlar gibime geldi beni çok açmadı. özgün bir yapım değil bence. 

son zamanlarda çıkan yapımlardan periferal hoşum gitti tavsiye ederim https://www.imdb.com/title/tt8291284/ 

We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DrKeworks
    DrKeworks's avatar
    Erkek

Ben dördüncü bölümdeyim şu an, diyebilirim ki hiç sarmadı. Bu tarz konuları çok sevmeme araştırmama ve takip etmeme rağmen bu dizi de çok saçma sapan şeyler var. Sırf senaryo kalabalığı olsun diye eklemişler bazı kişileri.. izliyorsun izliyorsun olaylarla bunun ne alakası var aq diyorsun.. dizideki olaylar ve kişiler karışık hale gelsin diye sokuşturmuşlar senaryoya.

Cigu bigule :(
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Baturay_Turkmen
    Baturay_Turkmen's avatar
    Erkek

Hiç uyanmasa iyiymiş yani :)

Ne Mutlu Türk Doğana..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    livane
    livane's avatar
    Erkek
    Realseyler bunu yazdı
    livane bunu yazdı

Ya dikkatli izlemedim ya zekam yetmedi ya da herşeyi anlatmadılar.

Dizi bitti hiç bir bok anlamadım. Sonu nereye bağlandı kadın niye yaptı bunları. Anlayan varsa bi zahmet anlatsın.

Bir sabah uyanirsin ve tüm bu 30 sene yaşadiklarin kötü bir rüya olduğunu anlarsin. Filmin sonu bu gerçekliği sorgulatan similasyon evren teorisine dayandiriyor. Veya 2900 senesin de bir oyun tasarliyorsun ve o oyunun icinde 2022 gelmişsin bu zamani gerçeğinden farksiz bir şekilde yaşiyorsun.

Spoiler!!!

O tamam da azıcık ipucu verseler kadın niye böyle bir simülasyona ihtiyaç duymuş?Abi nasıl çökmüş abi kim?

Benim tahminim çocuk bitkisel hayatta. Uyanması için annesi simülasyona ihtiyaç duymuş.  Son bölümlere doğru çocuk mezarda saklandığını ,yılında 2099 olduğunu düşünürsek ölmüş çocuğun beynini sisteme yüklemiş olabilir. Kendine çocuğunun öldüğünü unutturmuş olabilir. Kocası kadını kandırıyordur belki de abisidir. Kadını sistemden kurtarmaya değil daha çok içinde tutmaya çalışıyor olabilir. Ben konu hakkında çok düşünüyor olabilirim.

Spoiler!!

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bilirkişi
    mkyb
    mkyb's avatar
    Erkek

Dizi Netflix tarafından iptal edildi. Yeni sezon olmayacak.

Yaşlandıkça 50 liralık saatin ve 5.000 liralık saatin aynı şeyi gösterdiğini fark edeceksin. 1.000.000 liralık ve 100.000 liralık ev aynı yalnızlığı barındırır. 1.000 liralık Android ile 20.000 liralık iPhone Pro kimse aramadıktan sonra aynıdır. Materyalist şeylerde gerçek mutluluk bulunmaz. Asıl mutluluk bir çift memededir. Enflasyon yüzünden bu imzayı bir ara güncellemek lazım. Bin liraya telefon kalmadı. :(
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Megalados
    Megalados's avatar
    Erkek
    mkyb bunu yazdı

Dizi Netflix tarafından iptal edildi. Yeni sezon olmayacak.

İyi olmuş bende yarim bırakmıştım zaten. 

Toplam Hit: 5913 Toplam Mesaj: 48
mağara alegorisi similasyon evren teorisi