2 Adet Kolay Kimya Sorusu

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    ewet arkadaşlar 2 tane kolay kimya sorum olacak :D bunlar hakkında elbette benimde fikirlerim war ama yinede tariqattanda bilgi alıp iyice harmanlayıp hocaya sunayım.kendi istedi ineternette araştırabilirsiniz die ben napam :P ahanda sorular

    Kapalı bi çekil kabımız war.bunun içinde belli bir miktar su war.Dışarıdan ısıtıoruz bu kabı.bu su kaynarmı? ( dışarıdan herhangi bi gaz alışverişi neyim yok )

    2-Düdüklü tenceredeki yemekler neden cabuk pişer :D :D :D

    şöyle güzel açıklayıcı cevaplar yazacaklara selametle (F)

    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    İnce Memed
    ComputerWolf
    ComputerWolf's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Kayıt Tarihi: 26/Mart/2003
    Erkek
    1-Kapi kapatinca icerdeki hava orani kadar kaynama gerceklesecektir...
    2-Duduklu tencerede isi kaybi en aza indirildigi icin daha cabuk kaynar.

    Hep denedin. Hep yenildin. Olsun yine dene , yine yenil ama daha iyi yenil !
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ParK
    ParK's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Ağustos/2006
    Erkek
    1.ısnır
    2.ünkü kapalı kapaa göre gaz basıncı yüksek ..

    think what u have,then think what can u do with "em and choose the easiest way for you ,do something..u will grab the success! ParK
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan
    ertan's avatar
    Kayıt Tarihi: 21/Temmuz/2005
    Erkek
    ilk sorunu anlamadım...

    2-Düdüklü tenceredeki yemekler neden cabuk kaynar :D :D :D şöyle güzel açıklayıcı cevaplar yazacaklara selametle (F)


    sorun yanlış, kapalı bir kapta yemek çabuk kaynamaz,daha doğrusu su çabuk kaynamaz.Basınçla kaynama noktası doğru orantılıdır, basınç ne kada fazla ise kaynama noktası o kadar yüksek olur.Böylece su daha geç kaynar.Mesela çay koyarken ağzını kapatmazsan daha çabuk kaynar, alçaklarda su daha çabuk kaynar,çünkü yükseklerde basınç fazladır.Senin anlatmak istediğin çabuk kaynar olmamalı, daha iyi bişer diyecektin :)

    Bundan sonra sadece insan olanlarla muhattap olacağım.. Ona göre karşıma gelin...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulascan90
    ulascan90's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Eylül/2005
    Erkek
    şindi hocam birincisi için su buharlaşırene kabın içindeki gaz basıncı artar. sonuç olarak suyun kaynamama gibi bi olasılığı yok
    soru iki de aynı şekilde ama olay şu onda da su daa çabuk kaynamaz aksine geç kaynar ama yemek çabuk pişer bunun nedeni de sıcaklığın içteki artan basınç nedeniyle 100 derecenin üstüne çıkması ve yemee daa etkili nüfuz edebilmesidir.

    bakır (II) sülfat çözeltisi mavisi gökyüzü
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ultrAsker
    ultrAsker's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Ağustos/2005
    Erkek
    ya anlayın işte demek istedigimi cvplar içinde sagolun ...

    da compü abü ben anlamadım yaw daha açıklayıcı bi cevap verebilirmisin işte şu şu sebepten dolayı falan şu kadar buharlaşır kaynayıpta falan die anlatırmısın sana zahmet :D hocanın karşısına daha iyi dikeliyim :D

    i ve got nothing against god. its his fan club i cant stand.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    kapalı kapta kaynayan sıvının gaz basıncı artar basın ç arttığı zaman kaynama noktası düşer ( böyleydi sanırsam 1 yıl geçti unutmuş olabilirm))

    matematik24.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    bukalemun
    bukalemun's avatar
    Kayıt Tarihi: 17/Temmuz/2005
    Erkek
    düdüklü tenceredekinin ısı kaybıyla ilgisi yok basınç yüksekk orda

    There is no life without struggle
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan2002
    ertan2002's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    Heyet arkadaşım basınç arttıkça kaynama noktası yükselir.. Yaa kardeşim yemek çabuk kaynamaz, aksine geç kaynar, iyi biçer çünkü buhar basıncı fazladır ama kaynama noktasını arttırır

    SÖZ BİLİRSEN BİR SÖZ SÖYLE ONDAN İBRET ALSINLAR,SÖZ BİLMEZSEN SÜKUT EYLE SENİ ADAM SANSINLAR
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HeYeT
    HeYeT's avatar
    Kayıt Tarihi: 03/Ocak/2006
    Erkek
    haklısın ertan hatta kitapta 110-120 gibi bi derecede kaynar dıodu

    benim dediğim şey olsa gerek yüksklere çıkıldıkça basınç azaldığından kaynama noktası düşer.. ((yoq sa yinemi çuvalladık))

    matematik24.com
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ertan2002
    ertan2002's avatar
    Kayıt Tarihi: 14/Haziran/2006
    Erkek
    yükseklere çıkıldıkça da basınç artar..

    SÖZ BİLİRSEN BİR SÖZ SÖYLE ONDAN İBRET ALSINLAR,SÖZ BİLMEZSEN SÜKUT EYLE SENİ ADAM SANSINLAR
Toplam Hit: 5579 Toplam Mesaj: 24