2 Adet Kolay Kimya Sorusu
-
ewet arkadaşlar 2 tane kolay kimya sorum olacak :D bunlar hakkında elbette benimde fikirlerim war ama yinede tariqattanda bilgi alıp iyice harmanlayıp hocaya sunayım.kendi istedi ineternette araştırabilirsiniz die ben napam :P ahanda sorular
Kapalı bi çekil kabımız war.bunun içinde belli bir miktar su war.Dışarıdan ısıtıoruz bu kabı.bu su kaynarmı? ( dışarıdan herhangi bi gaz alışverişi neyim yok )
2-Düdüklü tenceredeki yemekler neden cabuk pişer :D :D :D
şöyle güzel açıklayıcı cevaplar yazacaklara selametle (F) -
1-Kapi kapatinca icerdeki hava orani kadar kaynama gerceklesecektir...
2-Duduklu tencerede isi kaybi en aza indirildigi icin daha cabuk kaynar. -
1.ısnır
2.ünkü kapalı kapaa göre gaz basıncı yüksek ..
-
ilk sorunu anlamadım...
2-Düdüklü tenceredeki yemekler neden cabuk kaynar :D :D :D şöyle güzel açıklayıcı cevaplar yazacaklara selametle (F)
sorun yanlış, kapalı bir kapta yemek çabuk kaynamaz,daha doğrusu su çabuk kaynamaz.Basınçla kaynama noktası doğru orantılıdır, basınç ne kada fazla ise kaynama noktası o kadar yüksek olur.Böylece su daha geç kaynar.Mesela çay koyarken ağzını kapatmazsan daha çabuk kaynar, alçaklarda su daha çabuk kaynar,çünkü yükseklerde basınç fazladır.Senin anlatmak istediğin çabuk kaynar olmamalı, daha iyi bişer diyecektin :) -
şindi hocam birincisi için su buharlaşırene kabın içindeki gaz basıncı artar. sonuç olarak suyun kaynamama gibi bi olasılığı yok
soru iki de aynı şekilde ama olay şu onda da su daa çabuk kaynamaz aksine geç kaynar ama yemek çabuk pişer bunun nedeni de sıcaklığın içteki artan basınç nedeniyle 100 derecenin üstüne çıkması ve yemee daa etkili nüfuz edebilmesidir. -
ya anlayın işte demek istedigimi cvplar içinde sagolun ...
da compü abü ben anlamadım yaw daha açıklayıcı bi cevap verebilirmisin işte şu şu sebepten dolayı falan şu kadar buharlaşır kaynayıpta falan die anlatırmısın sana zahmet :D hocanın karşısına daha iyi dikeliyim :D -
kapalı kapta kaynayan sıvının gaz basıncı artar basın ç arttığı zaman kaynama noktası düşer ( böyleydi sanırsam 1 yıl geçti unutmuş olabilirm))
-
düdüklü tenceredekinin ısı kaybıyla ilgisi yok basınç yüksekk orda
-
Heyet arkadaşım basınç arttıkça kaynama noktası yükselir.. Yaa kardeşim yemek çabuk kaynamaz, aksine geç kaynar, iyi biçer çünkü buhar basıncı fazladır ama kaynama noktasını arttırır
-
haklısın ertan hatta kitapta 110-120 gibi bi derecede kaynar dıodu
benim dediğim şey olsa gerek yüksklere çıkıldıkça basınç azaldığından kaynama noktası düşer.. ((yoq sa yinemi çuvalladık)) -
yükseklere çıkıldıkça da basınç artar..
Toplam Hit: 5579 Toplam Mesaj: 24