2 Ay Sonra İşten Çıkarılma

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Elif - Efe
    rakkoc
    rakkoc's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Aralık/2003
    Homo

    Hocam sözleşmede neme süresi yazmıyorsa 2 aydır. Sözleşme ile maximum 6 ay olarak uzatilabilir. 1 yil deneme süresi yazan bir sözleşme vs imzalatilirsada hiç korkma yasal bir gecerliliği yok yasa iş akti ile 4 aya kadar uzatilabilir deniyor. cumle açık bazi hakimler 4 ay extra eklenebilir diye yorumluyor. 6 ayı kabul ediyor. Dava temmize giderse 2. hakim 4 aya kadar maximum 4 aydir diye anliyorum ben diyip ona gore işlem yapiyor. 

    Bir satişcim ile davalik olmuştum kötü yoldan ögrendim ama 2 ayda işten cikartilmada sebeb bile soylenmez performansindan memnun kalmadim diyebilirsin daha onceden uyarmana gerek yok zaten senin için tam bir işci değildir, deneme süresindedi.

    en fazla 15 günlük ihbar süresi verilir (bu sürede maas ödenir ama işcide calisir. günde 2 saat iş araması için izin verilir. işci ile anlaşılır ise 4 gün işe tam gider 5. gün tam izinlidir, 4x2=8 saat 1 gün şeklinde kullanır)


    Bu aralar fazla yogunum. Unuttugum seyler oluyorsa affola. DM vs atın.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mataramasuko
    mataramasuko's avatar
    Kayıt Tarihi: 15/Haziran/2006
    Erkek

    Yine herkes yalan yanlış yazmış deneme süresi sözleşmeyle kararlaştırılır ve maksimum 2 aydır deneme süresi varsa sözleşmede yapacak biley yok. Sözleşmede deneme süresi yoksa 2 haftalık ihbar tazminatı var. 

Toplam Hit: 2508 Toplam Mesaj: 13
i̇ş