2. Boğazın Köprü Ücretleri Kaç TL Olacak ?
-
dün gece tartışma olmuştu tv de birand ın sunduğu. anladıgım kadarıyla kar elde etmek istiyolarsa gemi başı 8 bin dolar ödemeleri lazımmış
-
Evet Lambo Bende izledim yorumlarım o yönde zaten mantikli
Bakın panama kanalı geçiş ücreti konteynar olarak geçiyor fiyat anladıgım o gemi başı degil sanırsampa
Panama Kanalı Geçiş ÜCreti
Mayıs 2007’den itibaren bir konteyner gemisi, konteyner başına 54 ABD Doları
ödeyecektir, bu da, anılan öneriye göre, 2025 yılına kadar konteyner (teu) başına, 108 ABD Dolarlık bir artış olması anlamına gelecektir. Mayıs 2007’den itibaren ve daha sonra bu su yolundan transit geçiş için 4,800 konteynerlik bir konteyner gemisinden 283,500 ABD Doları masraf istenecektir, halbuki 70,000 dwt’luk bir tanker bugün yüklü olarak transit geçmek için
119,500 ABD Doları ödemektedir.ÜCretleri Altaki Sitede
http://www.denizhaber.com/HABER/6556/1/denizhaber-denizcilik-deniz-haber-turk-denizciligi-bosporus-turk-bogazlari-istanbul-bogazi-canakkale-bogazi-dto-turkish-maritime-pilotage-marine-environment-deniz-kirliligi-balikcilik.html
Kanal Hakkında Bilgi
http://www.yorumla.net/dunya-tarihi/266814-panama-kanali.html
-
vaybe ülkem insanına bak adnan menderes ve turgut özal gibi ülkeyi çağ atladan adamlara dil uzatıyorlar hemde öyle bir aşağılayıcı usluplaki bunlarda onların devamı diyerek
helal olsun onlar çok kötü insanlardı peki bana iyi bir lider söyle ülkenin vizyonunu değiştiren bu ülkeyi ileriye taşıyan bi lider söyle
-
32. günü izlediysen mimarlar odası başkanının yaptığı açıklamayıda duymuşsundur. kanal açıldıktan sonra 2 sene içinde marmara denizinde hiç bi canlının kalmayacağını bilimsel verilerle açıkladı istanbulun nüfusu rahat rahat 25 milyona çıkacak.yaşanması imkansız bi şehir haline gelecek. tarihi değerlerin bu kadar bol olduğu bi şehiri yok eder bu proje. su havzalarını,istanbulun ciğeri olarak görülen kuzey kıyısındaki ormanları yok eder. şuan yüksek şiddette ki bi depremde istanbulun yarısından fazlası yok olacak durumda. bu projeye yaklaşık 20 milyar Tl harcanacağı söyleniyor.bu paranın çeyreğiyle istanbulun genel anlamda depreme hazırlığı yapılabilir. Türkiyenin işsizlik ve terör gibi 2 büyük sorunu varken bu kadar büyük bi para böyle bi projeye harcanmamalı.doğunun çeşitli yerlerine yapılacak çeşitli yatırımlarla hem işsizliğin belli derecede önüne geçilmiş olur,hem insanların maddi güvenliği sağlanarak teröre olan sempatisi çok yüksek ölçüde bitirilmiş olur,hemde doğudan istanbula göç azalır ve istanbul daha huzurlu bi şehir haline gelir. bu proje chp nin veya mhp nin olsaydı yine karşı çıkardım.akp ile bi ilgisi yok.ben izmirliyim izmirde yaşıyorum.benim için çokta önemli değil istanbula 2. boğazın yapılması.yaşanmaz bi şehirde yaşamak zorunda kalacak olanlar istanbulda yaşayanalar olacak.Allah yardımcınız olsun ne diyim.
-
Turkiye de zaten bi istanbul var
-
Onur35 Madem Oyle Panama Kanalındaki Hayat Neden Bitmedi Yada Cebeli Tarik Yada Süvyş De Zaten Şimdi Zaten Asya ile Avrupa da ki Su bogazda Birleşiyor 100 Km ilerde De Zaten Birleşmiş Karışmiş Oluyor
Resme Bak Anlarsınız
http://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQG6O121STtxIzrVriEdYrAaQqthmEXyzvCFX9H83NA8vW3JvwOIIKjZYfG
Sanki Aşşagidan Karışan Su ile yukardan Karışan Su Farklı Zamanında Zaten Orasi Kanalmiş Zamanla Kapanmış Dolmuş Jeolojik Haritalara Bakın Anlarsınız
-
Ben bu tip şeylere artık yazmayacam, badem bıyıklı ve basenli insanlara laf anlatmak zor. Gülelim eğlenelim, yapsınlar anasını satayım :D vergileri de halk ödesin.
-
varya kılıçdaroğlunun yerinde olsam bütün danışmanlarımı işten s...tr ederim sonrada rene hocadan bir tane kefillik isterdim burda takıla takıla Chp iktidar olurdu :D bu kadar mı muhalif olunur yav yeter arkadaşlar :) tayyip ne yapsa beğenmiyorsunuz kendisini fazla sevmem ama birazcık da hak veririm :D adam ne yapcak kalkıpda kendisine oy vermeyene para verecek hali yok. tabi ayırım yapmamalı ama dünyada ayırım yapmayan mı var sanki.. :) işi abartıyorsunuz kanaatimce!
-
a.q. köprüyü yaptınızda ücreti kaldı
-
La o değilde proje bittikten sonra istanbulda oluşan ada yavaş yavaş kopup gidiyormuş :D