folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder 2. Dünya Savaşı, Almanya Ve Türkiye İlişkisi Hakkında



2. Dünya Savaşı, Almanya Ve Türkiye İlişkisi Hakkında

  1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    retrem
    retrem's avatar
    Kayıt Tarihi: 19/Kasım/2005
    Erkek

    Sorunun cevabının tamamen ekonomik olduğu kanısındayım.I.Dünya savaşından sonraki yeni bir devlet in uyguladığı kalkınma politikası heralde Almanya gibi bi sanayi ülkesinin iştahını kabartmıştır.Ve compü nün dediğinede katılıyorum.Hükümet in oluşturduğu heyet böyle bi sonucuda getirmiş olabilir

  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Yeco
    Yeco's avatar
    Kayıt Tarihi: 30/Temmuz/2009
    Homo

    1. dünya savaşı zamanında kankamızdı onlar.


    holy! holy! the soul is holy! the nose is holy! the tongue and cock are holy and the hand and asshole holy!
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amare
    amare's avatar
    Kayıt Tarihi: 22/Haziran/2007
    Erkek

    aytunç altındalın kitabında baz bilgiler var ama ne kadar doğru nekadar yanlış orasını bilemem

    sebottendorf adlı kişinin hayatı tam manasıyla gün yüzüne çıkarsa sadece bu konudeğil başka konularda günyüzüne çıkabilir.

  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    swordfish
    swordfish's avatar
    Kayıt Tarihi: 07/Haziran/2007
    Erkek

    Acaba hitlerin gerçekden atatürke hayranlığı varmıydı.Ve Atatürke zırlı bir mercedes hediye ettiği doğru mu?


    Eskişehirin göbeğinde tecavüze uğrayan Rapci gençler : http://www.youtube.com/watch?v=248MKazGlpo&feature=plcp
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    m_cey
    m_cey's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Ekim/2007
    Erkek

    müttefik idik.I.dünya savaşında. ancak şöylede bir durum var.II.dünya savaşı sonrası ruslar almanya yı düzlerken türk hükümeti rusya nın yanında olduğunu ve almanyayla olan savaşlarında onları desteklediğini söylemiştir.tabi ruslar almanları tepeledikten sonra.hatta elçilikte geçen mevzuda rus yetkili türk elçiyi uygun bir politik dille alaşağı etmiş ve "yine geç kaldınız.." demiştir(olayın detayını tam hatırlayamadım) 


    Kuşkudan,karanlıktan çıkıp günün doğuşuna kılıcımı çekip geldim güneşte şarkı söyleyerek. Umudun bittiği kalplerin kırıldığı yere sürdüm atımı: Gazaba,yıkıma ve kızıl bir guruba vardım şimdi!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    u235
    u235's avatar
    Kayıt Tarihi: 31/Mart/2008
    Erkek

    Beyler diğer milletlerden ne kadar farklı olsakda bizde sonucda insanız.Götü yemedi diye bişey yok imkansızı başararak alınan bir savaşdan sonra perişan olan bu Türkiyeye değil Almanya  Nijerya bile saldırsa bozguna uğratırdı.He savaşda yine Almanya düşmanları bize destek verirse sansımız biraz daha artardı ama o da bi yere kadar idare ederdi.

    Saldırmamasının sebebi şudur Almanya Türkiyeyi savaşda yarı yeri geldiğinde kullanabileceği bir piyon yarıda müttefik olarak görmüstür.

    Bide okuduguma göre Hitler İnönüden Rusyaya saldırı için yol istemiştir ama İnönü yol vermemiş ve yolları kerestelerle,taşlarla falan kapatmak gibi mantıksız önlemler almıstır diye duydum.

  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    By_Mihni
    By_Mihni's avatar
    Banlanmış Üye
    Kayıt Tarihi: 02/Şubat/2009
    Erkek

    Nedeni Rusyayı istemesidir. Alman ordusu bulgaristan'ı işgal ettikten sonra inönü'ye bir mektup yazar, hitler mektubunda Alman ordusu Türkiye'ye herhangi bir tehtid unsurunda bulunmayacağını vsvs diye bildirmiştir. Hitler türkiye'yi işgal etmek istemiyordu, işgal etmek istediği Rusya idi, eğer rusya'yı alırsa türkiyeyi alması daha kolay olucaktı. Bu yüzden rusya'ya saldırma gereği duydu. İlk başlarda savaş hitlerin istediği gibi gidiyordu ta ki stalingrad'a gelene kadar, Soğuk kış başlamış ve bir çok cephe'de savaşan almanya asker ve gıda sıkıntısı çekmeye başladı en büyük asker kaybını rusya cephesinde alan almanya, rusya türklerinin bir kısmını kendi saflarına çekerek savaşa dahil etmiştir. Rusya müttefik devlerinden( Amerika, ingiltere vss) yardım isteyerek silah sanayisine %150'dan fazla bir artış sağladı, Hergün yüzlerce tank ve cephane çıkartan rusya, soğuk hava şartlarınıda kullanarak almanya'yı yenmeyi başarmıştır. Rusya'yı alamayan Almanya doğal olarakta Türkiye topraklarına saldıramadı.

     

    Bütün olay bundan ibarettir. Hitler Türklerden korkuyordu diyemem ama saygı gösteriyordu buna kesin kanaat getirebilirim. Alman askerleri yahudileri ayırt etmek için onların sünnetli olup olmadığını kontrol ederek öldürürlermiş. Ama kaza ile alman askeri türklerden bir kaç kişiyi de bu yüzden öldürdüler. İsmet inönü bunun üzerine bir mektup yazarak durumu inzah ediyor. Bunun üzerine hitler, inönü'ye üzüntüsünü bildiriyor ve derhal türklerin ayırt edilmesi için bir kol bantı yaptırtıyor.


    Peyami Rullaz Penguen Rullaz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DE5TROY3R
    DE5TROY3R's avatar
    Kayıt Tarihi: 04/Nisan/2007
    Erkek

    Buda Osmanlının Viyanaya kadar gitmesi gibi, bize gelince pili bitti

  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    madrew
    madrew's avatar
    Kayıt Tarihi: 16/Temmuz/2008
    Erkek

    Türkiye'yi müttefik olarak savaşa katmak istemiş ama İsmet İnönünün tabiri caizse oyalaması sayesinde savaşa girmemiştir.


    der die das
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CosTeR
    CosTeR's avatar
    Kayıt Tarihi: 11/Eylül/2009
    Erkek

    ispanyol bunu yazdı:
    -----------------------------

    bu yemedi olayını şöyle duymuştum.

    üst rütbeliler masabaşında hitlerle birlikte toplanmış ortada dünya haritası açık.

    bir general diyor ki: türkler neden olmasın.

    Ve Hitlerde şöyle demiş:

    "Tanrı yok etmek istedigi ırkın yanına Türkleri koyarmış. onun için Türkler olmaz."

    böyle duymuştum. :D ama inanmıyorum.


    -----------------------------

    yemedi yemedi ne yemedi lan atıp atıp tutuyorsunuz kurtuluş savaşı sonrasında türkiyenin nüfus u kaçtı biliyon mu ? git bir araştır bakalım neymiş ne degilmiş ne kanunlar çıkartılmıs ? ne asker kalmıs ne silah ne cephane ülkede normal insan sayısı bile ne hallere gelmiş kıtlık zamanları filan yaşanmış bilmiyorusunuz etmiyorsunuz yaptıgnız tek şey gidip nara atmak yok tırstı yok yemedi ilk önce bir araştırın bu kadar milliyetçilik yapmayın '' kurtuluş savaşında rusya türkiyeye en çok yardım eden ülkelerden biridir hatta en çok yardım eden ülke de diyebiliriz kaldı ki sscb atatürk e mektup yazarak ülkeniz de bir sosyalist parti kurulmasını istiyoruz demiştir yaptıkları yardımlardan ötürü atatürk ün emriyle türkiye komunist halk fırkası kurulmustur bizim ülkemizi tekrar kurmamızda yardımcı olan bir ülkeyi karşımıza mı alıcaktık?

     

    edüt:ispanyol sözüm sana degil kardeşim yanlış anlama sadece ince bir sitem :)

Toplam Hit: 8693 Toplam Mesaj: 57