2 Kurt Boğan Dişi Sivas Kangalı
-
hiç bi köpek kurt boğamaz arkdaşlar pitbul vb dışında..o kurtlar büyük ihtimalel kapanla falan yakalanıp köpekler tarafından hırpalanmıştır..Kangal iyi dövüşür burası gerçek ama iki kurdu boğması
imkansız.. -
Chingis bunu yazdı:
-----------------------------Köpeğim hiç olmadı ama köpek alsam bile şeytan tarafından sikilmiş köpek almam pitbull gibi . Köpek dediğin dosttur , kardeştir , seni bekleyendir , yanına gelip oyun oynamak isteyendir .
Küçücük çocuklara , savunmasız insanlara saldıran canavarlar değil !
-----------------------------
hoca o zmn sana bi golden retriwer önerelim? (: (: -
ZaYGo bunu yazdı:
Vucut yapısından başka hiçbir özelliği yok bu kopeklerin....
kangallar hakkında en ufak bir bilgin olmadığı belli oluyor .. biraz araştırsan ne kadar sadık en kadar kuvvetli ne kadar asil bir hayvan olduğunu anlardın . -
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------hiç bi köpek kurt boğamaz arkdaşlar pitbul vb dışında..o kurtlar büyük ihtimalel kapanla falan yakalanıp köpekler tarafından hırpalanmıştır..Kangal iyi dövüşür burası gerçek ama iki kurdu boğması
imkansız..
-----------------------------bu konuda yanlışın var hocam. kangallar dünyanın en iyi çoban köpekleridir ve kangallar kurtların doğal düşmanlarıdır.
-
Dina_Kaki bunu yazdı:
-----------------------------hiç bi köpek kurt boğamaz arkdaşlar pitbul vb dışında..o kurtlar büyük ihtimalel kapanla falan yakalanıp köpekler tarafından hırpalanmıştır..Kangal iyi dövüşür burası gerçek ama iki kurdu boğması
imkansız..
ah ah hala öğrenemediniz şu kangalı be abi . köyde gözümün önünde 3 kurtla kapıştı 1 kangal 3 kurtta götünü tuta tuta kaçtı . kurt dediğin hayvanda kangalla cüsse açısından asla başa çıkamayacak bir hayvandır . pitbuluydu dobermanıydı kangalla başa çıkması imkansız bunların . ayrıca kangal boğmaz belini kırar -
dostum düşmanı değil demiyorumki bi kurt o köpeği yanına bile yaklaştırmaz..en iyi kangali götür kurt bağlyken bile saldırmaktan çekinir..saldrmaz demiyorum yanlış anlamayın çekinir..bu böyledir..tanık oldum arkdaşlar bu olaylara atarak konuşmuyoruz..
-
iyide hocam bende diyorumki kangal kurtların doğal düşmanıdır ve kangallar resmen kurt öldürme içgüdüsüyle doğarlar.
herhangibir köpek şovu vs. gibi cins cins köpeklerin olduğu biyere gitmişsen görmüşsündür; herhangibir alman kurdunun yanında filan bi kangalı 4-5 kişi anca tutar, turmazsalar parçalıcak zaten. yani hayvanın illaki doğada bulunan kurtlardan olmasına gerek yok. sivri kulaklı her şeye gıcığı var bu hayvanların.
salsan mr. spock a bile saldırırlar :D
-
Hocam yanlisin var.Kangallar Kurdu bogabilirler.Ancak bu o kadar kolay bir is degildir.Kurtlar kopekgillerden cok daha zekidir.Bu kangal-kurt kapismasinda bir dez avantajdir,tecrubesit kangallar cogu kez,kurtlar tarafindan tuzaga dusurulebilirler.Orn 3kurttan 1i kangala gorunur,o kurdun pesine butun kangallar gider,sonra 2 kurt surunun altini ustune getirir...tecrubeli kangallar...diyelimki 4 kangal olsun,ki buyuk surulerde kangal sayisi 5-6 falandir...kurt kendini gosterdigini 2-3tane saglam kangal kurdun pesine gider,2-3 tane kangal suruyu birakmaz...hatta cok tecrubeli kangallar diyelimki sayi 7 , 3kangal araziye dagilir 1km falan uzaklasir suruden gorunmeyecek kadar...bu kangallar tehlike suruye yaklasmadan durdurmak icin suruden uzaklasir...hakim tepelere konuslanirlar,kurdu gordulermi,pesine dusmezler,taki suruye tehdit olusturacak sinirlari gecene kadar...onun icin kangallar dunyanin en iyi savunma tarafli coban kopekleridir...Kangal suruyu korur sag salim goturup getirir...ama dunyanin en zeki kopegi ve en zeki coban kopegi olan Border Collie,bende bi video vardi Border Collie 100 tane koyunu 50 50 ayirabiliyor :D ...ayrica kangallarin en mukemmel ozelliklerinden birisi,siz suruye yaklasiyorsunuz bir insan olarak,kangal senin suruye yaklasma niyetini cok iyi seziyor...kotu niyetliysen zaten yaklastirmazda ,iyi niyetliysen koyunlarin icerisinde kos hopla zipla...umurunda olmaz...
ayrica kangallar kurtlarin yani atalarinin en iyi dostlaridir.Cunku kangallar olmasa,koyluler kurt avina cikacak ufak buyuk demeden suru suru katliamlar yasanacak e kurt soyu tukenecek...kangallar sayesinde kurtlar surulere yaklasmiyor ve hayatta kalma sanslari artiyor...bir nevi bugun yasamalarinin nedeni olan atalari kurtlara hayat borclarini oduyorlar,surulerine yaklasmadiklari surece :D
-
ben de compü ne zaman yazacak die ööle bekliyodum :)
bi de konu garip bi yere açılmış sanki :S derin konular olmalıydı.
-
arkadaş haklı kangallar hakkında pek bi bilginiz yok..
doğru söylüyosn bağlı bi kurda saldırmayabilirler ama o kurt bağlı olmassa ne olacağı kayıp kangal köpeği çenesiyle birlikte vücudunuda çok iyi kullanır yani mesela bi pitbull la kapışmasında pitbull u bilirseniz ısırdığı yeri kopartabilmek için başını sallar öle bi durumda kangalı hayatta sallayamaz kaldıki öküz gibi cüsse var kaldıramaz..
kurda gelirsek çok saldırgan doğru ama kurt uda o kadar büyütmemek lazım kurt dediin nedirki bi kangallıkişi var :P (:
edit: compü'nünde dedii gibi sürüye karışan herhangi bi yabancıyı anında sezebiliyolar ben şahidim köpek beni çıkarana kadar kovaladı çıktıkdan sonra önümde durdu öle kıpırdayamıyrm öküzümsü bi yaratık var karşmda napabilirmki kaldım öle arkadaş gelene kadar xD sona yatıştı it sevdim fln bende şaşdım nası sevdiimi kafası kollarımı dirseklerimden bağladıımda ortada kalan boşluk kadardı :|
öküz yaa!