2. Yaptığım Oyun | Labyrinths 3D |
-
Oyun sırasnda F1 e basarak oyun hakkında yardm alabilirsiniz dicem ama değiştirmeyi unuttum normal labyrinths in seyleri cikacak
oklar ile oynuyorz normal gri duvardan farklı sarimsi tasdan yapılmış duvar onu bulup çarparsak oyun bitiyor (:

-
neyle yapıon hoca bunları
-
game maker + c#
-
oynadım güzel olmuş valla geliştirsen cs den iyi olur nan :D
yalnız bazen duruyor ekran sağ sol yaparak ilerleyerek tekrar hareket etmek lazım oluyor. düzeltirsin bunu babasın. :D
bide hoca hiç ipucu felan yok bi gittiğim yere bidaha gidip gitmediğimden emin değilim o yüzden bulamıyom yönüm. -
evet baya bi zor ben bu işden anlamiyorum aslında ama sanirim kodlama kısmında sorun o takılma melesinde map'de sorun olduğunu sanmiyorum iş kodlaya girince öle bakıyorum çoğu zaman :D
bence 2d olan daha iyi= http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=74023
-
obaa güzel duruyo bakalım bi :D
sende 6 saat arayla yeni versiyon cıkartıyo helal :D
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------evet baya bi zor ben bu işden anlamiyorum aslında ama sanirim kodlama kısmında sorun o takılma melesinde map'de sorun olduğunu sanmiyorum iş kodlaya girince öle bakıyorum çoğu zaman :D
bence 2d olan daha iyi= http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?folderid=74023
-----------------------------
ilkini bitirdim şimdi o harbi zevkliymiş :D
ama 3d de duvarlara çarpıyorum bişey olmuyor hocam hatta bazen duvarın içinden geçiyorum yine bi numara yok :) -
hoca güzel de çok takılıyo be. yani hiç gitmiyo bazen. basıyorum basıyorum gitmiyo. biraz sağsol yapıyorum anca ilerlemeye başlıyo.
-
sorun o zaten en anlayamadm sorunu dediğim gibi kodda heralde
davara çarpıldığı an devreye giren kod
{
x = xprevious;
y = yprevious;
if (abs(hspeed) >= abs(vspeed) &&
not place_meeting(x+hspeed,y,obj_wall_basic))
{ x += hspeed; exit;}
if (abs(vspeed) >= abs(hspeed) &&
not place_meeting(x,y+vspeed,obj_wall_basic))
{ y += vspeed; exit;}
speed = 0;
}sorun burda olsa gerek :D
ayrica normal duvarlara carpmicaksn hocam sarı duvar var onu bulup ona carparsan oyun bitiyor bildiriyor zaten sana tebrikler diye :D
olayi biraz ciddeye alıp harbici labirent gibi yaptm sanirim :D ben bile bitirirken zorlaniyorum :D
-
Yaratık vs. eklesen daha heyecanlı olabileceğini düşünüyorum..
Nacizane fikrim ;)
edit: Çoğu yerde takılıyor bu yüzden devam edemiyorum..
-
oyunu bitirdim takıla takıla :D ama bitişini beğenmedim dümdüz gri ekran çıktı o kadar :)