folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 2 Yıl Sonra Üniversiteye Girmeyen Lise Mezunu Kalmayacak :|

2 Yıl Sonra Üniversiteye Girmeyen Lise Mezunu Kalmayacak :|

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    chelishky
    chelishky's avatar
    Erkek

üniye gitmekle kültür artmaz hocalar,kavgasını etmeyin boşuna.4 sene okuyup,dersler hariç odun gibi mezun olan insanlar da var.Az ama var.

2. bişey mevcut girenlere eğitimi zor veren üniler,zaten sayı fazlalığından yakınıyor.Giremeyen sayısı girenden çok daha fazla olduğu hesaba katılırsa,50 kişilik sınıf artık 200 kişi olacak demektir.Fazla sayı ders kalitesini ister istemez düşürecektir.

Şimdiki eğitim sistemini kesinlikle savunmuyorum ama çözümün bu olmadığı aşikar.Öncelikle bu çoğunluğa hitap edebilecek kapasitede ünilerin kurulması ve hocaların bulunması,yetiştirilmesi gerekir diye düşünüyorum.

chelishky.wordpress.com|| Büyük devrimlere gereksinimin kalmayacak kadar devrimci kal yeter!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZaGaNoS
    ZaGaNoS's avatar
    Erkek

üniversiteye fazla öğrenci almalarını basitçe düşünecek olursak,

mesela itü bilgisayara 90-100 değil de 20 kişi alsalar nasıl mühendisler yetişir ordan? Zaten arttırdıkça arttırıyolar kontenjanları. millet girsin diye 1000 kişi yapsalar ne olur? Olan öğrencilere olur. Zaten itü de dersleri ağırlaştırdı. 80 kişi alınan dönemden 20 kişi bitirme alabildi. onların yarısı da bitirmeden geçemez. 10 kişi mezun olacak. Yani kontenjanları arttırmaları büyük üniversitelerden atılan öğrenci sayısını arttırır sadece. herkes üniversite mezunu olur ama arkadaşların da dediği gibi düny ada hiçbir geçerliliği olmayan diplomalar olur sadece.

şartlar ne olursa olsun, serinkanlı kalmak kadar bir insana bir diğeri karşısında üstünlük sağlayan bir şey daha yoktur.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ZyreX
    ZyreX's avatar
    Erkek

Tamam da üniversiteler neye yarıyor ki..

Bence haber tamamen koyun milletimi kandırmak için yazılmış.Ne de olsa yandaşları konuşuyor..

Üniversiteler artık lise olmuş..Günümüzde üniversite sınavını kazanmak kavramları değişti..Artık dayıyorlar Tus'u,Kpss'yi,özel sektör/Bankacılık sınavlarını öyle işe alıyorlar..

Her yere üniversite açıp ne ödenek,ne imkan sağlamadıktan sonra uyduruktan Dünyada ilk 100 e giremeyen kolpa üniversitelerimizle gurur duyarız..

Tek olumlu yanı,artık daha fazla Ajdar vari,makine mühendimiz olur...

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    student
    student's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

xz bunu yazdı:
    -----------------------------
    akp ve onun adamı yusuf ziya nezdinde siyonizmin yeni bir tezgahıyla , bu sefer eğitimi kalbinden vuracak şeytani bir oyunla karşı karşıyayız. Böyle bir önerinin altında art niyet aramamak mümkün değil. Şu an zaten öğrenci fazlasından eğitim veremez hale gelmiş üniversitelerimiz bir öğrenci sayısını niteliği yada bütçesini değiştirmeden katladığında sıfır hatta negatif eğitim durumuna düşecek. Üni.mezunu milyonlarca işsiz aç hiçbir mesleki bilimsel niteliği olmayan ama kendini doktor/avukat sanan yığınlar oluşturacaklar ve bu yığınlar çalışamayacak ne tarlada ne fabrikada ç Herkesin üni mezunu ve aç olduğu çünkü kimsenin küreğin sapını tutamadığı ( e adam doktor/mühendis ya ... )  abuk bir memleket haline getirecekler. Herkes üni. mezunu olamaz, birilerinin de çöpü toplaması , bisiklet tamir etmesi lazım. İşbirlikçiler ülkeyi her alanda biran önce çökermek için her gün yeni bir aksiyon buluyorlar.

xz , sen akp nin yaptığı her önerinin altında art niyet arıyorsun , sen de artık paranoya olmuş bu.Önec biraz önyargısız yaklaş.Ak Parti döneminde Üniversitelere ayrılan bütçeyi bir araştır , ondan sonra önyargısız bir şekilde mesaj yaz.

http://www.tumgazeteler.com/?a=4389624

ANKARA(ANKA) - 2009 yılına ait bütçe rakamları oluşturulurken, üniversitelere ve YÖK`e ayrılan bütçe de belirlendi. 2009 yılında üniversitelere ve YÖK`e toplam 8 milyar 772 milyon 719 bin YTL ödenek ayrılırken, üniversitelerin 1999 yılındaki bütçesi ise 676 milyon 899 bin YTL idi. 10 yılda üniversitelere ayrılan bütçe yaklaşık olarak 13 kat artış gösterdi.

Milli Eğitim Bakanlığı bütçesi oluşturulurken, üniversitelere ve YÖK`e ayrılan bütçede geçen yıla göre 1 milyar 454 bin 435 YTL artış sağlandı. Bu artış içerisinde 2008 yılında kurulan 9 üniversite için ayrılan pay ise sadece 101 milyon 2 bin 200 YTL gibi çok düşük bir rakamda kaldı. Toplam olarak 94 üniversite ve YÖK`e 2009 yılının bütçesinden 8 milyar 772 milyon 719 bin 225 YTL kaynak ayrılırken YÖK`ün bütçesi ise 43 milyon 615 bin YTL oldu.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ilnatsob
    ilnatsob's avatar
    Erkek

Hocam üniversiteye gitmek önemli değil önemli olan mezunlarının iş bulması

yoksa sokam böyle tez'e :)

====>
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zndmn
    zndmn's avatar
    Erkek

Conquer bunu yazdı:

zndmn bunu yazdı:
    bnce toplumun kalitesi artmaz üniversitelerin kalitesi düşer sonuçta herkesin aynı kültür seviyesinde olması kültürü anlamsız kılar..

al iste bi kültürlü arkadasimiz daha :|

dostum bni yanlış anladın sanırım ama herkes üniversiteye girerse üniversitede okumuş olmanın ne anlamı kalır

kökten bi değişim olmalı liselerde mesleki eğitim verilmeli ve daha iyiler üni okumalı şimdiki sistemden daha zor bi giriş sistemi olmalı...

bn kültürlü olduğumu veya bnm gibi asilzadelerin(!) üni okuması gerektiğini falan sölemedim umarım bu sefer doğru anlatabilmişimdir...

Zugzwang
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SaNaL_AjaN
    SaNaL_AjaN's avatar
    Erkek
    Bence çok zararlı olacak zamanla bunu sizde göreceksiniz şu anda üniversitenin bi anlamı getirisi farkı var bundan 5-10 sene sonra fark kalmayacak o kadar uğraşlar emekler boşa gidecek üniversitenin bir cazibesi kalmayacak

Antalya'da Emlakçı parçası :)
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ozzzz
    Ozzzz's avatar
    Erkek
    Öle bişemi olur yaa:S

Ben bu insanları anlamıyorum.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sysf
    sysf's avatar
    Erkek

Unıversıte mezunu olmak tabıkı guzel ama daha da onemlısı  Unıversıte mezunu olan kısılere istihdan saglıyacak ortamı yaratmak unıversıte mezunu olup okadar cok issiz olan varkı  calıstıgım fırmada yenıbıriş.com a kasıyer ppasızyonu ıcın yayınladıgımız ılana 4 yıllık fakulte mezunu adamlar basvuruyor.hıc unutmam lıseye gıderken aksaraya kılo ıle defter almaya gıtmıstım satıcı genctı bızı unıformalı gorunce muhabet felan konustuk dedık anadolu lısesı okuyoruz unı kazanıcaz hedeflerımız var ne olankı dedı cıkardı cebınden istanbul uni versıtesı işletme mezunu :S  ayrıca konuyu farklı noktalarada cekebılırz

ornk  gectıgımız donemde cıkan unıversıtedekı af tam kırız ortamında bole bır affın cıkamsı ogrencılerı dusunduklerınden mı?

bence bu afftan ogrencılerı yararlandırarak ortalıkta kı işsısz sayısını daha dusuk gostermek + ogrencı unıversıtenın bulundugu bolgeler ıcın cok buyuk bır gecım kaynagı hatta sadece ogrencı ve askerden gecınen yerlesım yerlerı var.

:S

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snooper
    snooper's avatar
    Erkek
    şu askerlik herkese eşit olsun (kısa dönem kalksın ) görürüm ben o zaman üniversiteleri :))))))))))))))

sana çirkin dediler düşmanı oldum güzelin...
Toplam Hit: 6660 Toplam Mesaj: 36