20 Milyar Yıl Uzağa Bakan Ne Görür ?
-
Karadelik düşüncesi en olabilir yanı. Fakat bu karadelikler yeteri kütleye ulaşamazlarsa evrende lokal parçalar halinde dağınık bir şekilde durabilirler. Düşünce, komşu karadeliklerin birleşerek çok daha büyük bir etkiye sahip olacağı ve bunun zincirleme olarak devam edeceği yönünde. Sonunda ortada tek bir karadelik kalmış olacak. Ancak madde yeterince dağınıksa bu gerçekleşmeyebilir. Evrenin bir ucundaki karadelik diğer ucundaki karadelikle birleşecek kütleçekimi kuvvetine sahip olmayabilir. Evrenin dokusu daralmaya meyilli olsa bile şu durumda hepsini bir araya getirecek etkiyi yapamadığını görüyoruz.
anonim6918524 tarafından 30/Ağu/12 00:03 tarihinde düzenlenmiştir -
big bang den önce zaman yoktu evrende her yer kara deliklerle kaplıydı sonuç görünmez zorlama :D
-
BaBe bunu yazdı
her bölüm 15 dk 1 saatlik bbc nin belgeseli
bunlar için bi çentik bırakalım
-
mRBerkay bunu yazdı
big bang den önce zaman yoktu evrende her yer kara deliklerle kaplıydı sonuç görünmez zorlama :D
Hocam karadelik ney ?
+ Ayrıca dünyanın o kadar ömrü olduğunu düşünmüyorum maximum büyük bir görüşe göre 570 sene civarı vardır.
Dünya bitti 20 milyarı unut.
Ayrıca dünya olayında insanlık olarak vs milyar milyar yıl önce hep kolpadır bunlar :D -
şu soruyu bende sorucam kara delik nedir ?
yani varsa çalışma mantığı ne bilim nasıl oluşur ne yer ne içer bunu hep merak etmişimdir.
hani yuttugu şeyler gökcisimleri vs . ne olur yani .
oluşma prensipleri nasildir durup duruken neden ortaya çıkarlar veya nasıl oluşurlar?
< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862"> -
antivirus bunu yazdı
şu soruyu bende sorucam kara delik nedir ?
yani varsa çalışma mantığı ne bilim nasıl oluşur ne yer ne içer bunu hep merak etmişimdir.
hani yuttugu şeyler gökcisimleri vs . ne olur yani .
oluşma prensipleri nasildir durup duruken neden ortaya çıkarlar veya nasıl oluşurlar?
< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862">
Hocam ben o soruyu o arkadaşa yönelttim ne biliyor hakkında hesabı :D Bilmediğimden değilde.
Karadelik deyip altına bir şey eklemiş bir mantık çerçevesi içinde o yüzden cevaplasın bana karadelik nedir onu bende inanayım ne kadar bildiğine.
Karadelik hocam, bildiğin göktaşı, yıldızlar bildiğin ışık saçan bir taş gibi düşün, çok büyük yıldızların kızıl yıldız olup, sonra süpernova, yani patlama geçiriyorlar, bazıları tekrar çekirdeğinden yıldız oluyor karadeliklerin, işte bu patlamada bazı yıldızlar tüm ışığı ve enerjiyi çeken bir enerjiye dönüşüyor karadelik o.
Bildiğin tüm karadelikler eskiden birer yıldızdı yani bunu bilmen yeterli :D -
Hacı ciddi olarak ben bu sorunun cevabını buldum, geçen aylarda baya kafa yordum birden ampül yandı.. önce soru-cevap yapayım detayını sonra yazayım..
Soru: Dünyadan 20 milyar yıl uzakta olan bir gezegenden, dünyaya baktığımızda ne görürüz?
Cevap: Çıplak gözle bakarsak sadece bir ışık, teleskopla bakarsak(dünya yüzeyine 10 metreye kadar yaklaştığımızı düşünürsek) şuanki günümüz dünyasını görürüz..
(X gezegen olsun | x gezegeni dünyadan 20 milyar yıl uzakta olsun)
Peki neden? çünkü müritler X gezegeninden çıplak gözle bakarsak, dünyayı sadece bir ışık demeti olarak görürüz.. aynen şuan dünyadan yıldızlara baktığımızda gördüğümüz gibi.. yani çok bi anlam ifade etmez.. bildiğin ışık işte.. teleskopla 10 metreye kadar yaklaştırarak bakarsakta günümüz dünyasını görürüz çünkü ışık sürekli olarak gelmekte..aşağıya resim koyayım

Şimdi resimdede anlatmaya çalıştığım gibi ışınlar sürekli geliyor, biz çıplak gözle baktığımızda - bize gelen 20 milyon yıl önceki ışığı daha doğrusu demeti görüyoruz. fakat teleskopla ileriye doğru gittimizde yani dünyaya yaklaşıtıımızda arkadan gelen daha yakın zamandaki ışınları görmeye başlıyoruz.. 10 metre kadar yaklaştığımızda ise doğal olarak günümüz dünyasını görürüz..
bü yüzden bana göre asıl mesele yaklaşmak değil, iki gezegen arasında bize gelen sürekli ışınları havada yakalayarak resmedebilmek yani görüntüye dökebilmek.. Buradan şunuda çıkarabiliriz, olabilecek veya ulaşabileceğimiz en uzak yerden dünyaya baktığımızda, dünyanında görebileceğimiz en eski halini görebilme imkanı elde ederiz ki zaten bu bilinen bişey :)
-
big bangin yoktan var olmak demek olmadığını da hatırlatmak gerek sanıyorum...
-
zeybekustasi bunu yazdı
Görmemiz gereken şey evrenin doğumu yani bebekliği yani Bing Bang'i görebilecek miyiz biz ?
evet
-
Hem belgesel hem de konu için çizittireyim burasını. Güzel gidiyor.