folder Tahribat.com Forumları
linefolder Bilim Teknik Teknoloji
linefolder 20 Milyar Yıl Uzağa Bakan Ne Görür ?

20 Milyar Yıl Uzağa Bakan Ne Görür ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    inside
    anonim6918524
    anonim6918524's avatar
    Banlanmış Üye
    Bilgi/Destek Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Karadelik düşüncesi en olabilir yanı. Fakat bu karadelikler yeteri kütleye ulaşamazlarsa evrende lokal parçalar halinde dağınık bir şekilde durabilirler. Düşünce, komşu karadeliklerin birleşerek çok daha büyük bir etkiye sahip olacağı ve bunun zincirleme olarak devam edeceği yönünde. Sonunda ortada tek bir karadelik kalmış olacak. Ancak madde yeterince dağınıksa bu gerçekleşmeyebilir. Evrenin bir ucundaki karadelik diğer ucundaki karadelikle birleşecek kütleçekimi kuvvetine sahip olmayabilir. Evrenin dokusu daralmaya meyilli olsa bile şu durumda hepsini bir araya getirecek etkiyi yapamadığını görüyoruz.

anonim6918524 tarafından 30/Ağu/12 00:03 tarihinde düzenlenmiştir

λ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

big bang den önce zaman yoktu evrende her yer kara deliklerle kaplıydı sonuç görünmez zorlama :D

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HorbaDor
    HorbaDor's avatar
    Erkek
    BaBe bunu yazdı

bunlar için bi çentik bırakalım

Ha Ha!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek
    mRBerkay bunu yazdı

big bang den önce zaman yoktu evrende her yer kara deliklerle kaplıydı sonuç görünmez zorlama :D

Hocam karadelik ney ?

+ Ayrıca dünyanın o kadar ömrü olduğunu düşünmüyorum maximum büyük bir görüşe göre 570 sene civarı vardır.

Dünya bitti 20 milyarı unut.

Ayrıca dünya olayında insanlık olarak vs milyar milyar yıl önce hep kolpadır bunlar :D

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    antivirus
    antivirus's avatar
    Erkek

şu soruyu bende sorucam kara delik nedir ?

yani  varsa çalışma mantığı ne bilim nasıl oluşur ne yer ne içer  bunu hep merak etmişimdir.

hani yuttugu şeyler gökcisimleri vs  .  ne olur  yani .

oluşma prensipleri nasildir durup duruken neden ortaya çıkarlar veya nasıl oluşurlar?

< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862">

Nev-i Şahsına Münhasır.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    1-618-GR
    1-618-GR's avatar
    Erkek
    antivirus bunu yazdı

şu soruyu bende sorucam kara delik nedir ?

yani  varsa çalışma mantığı ne bilim nasıl oluşur ne yer ne içer  bunu hep merak etmişimdir.

hani yuttugu şeyler gökcisimleri vs  .  ne olur  yani .

oluşma prensipleri nasildir durup duruken neden ortaya çıkarlar veya nasıl oluşurlar?

< ="text/" ="http://cdncache3-a.akamaihd.net/loaders/1032/l.js?aoi=1311798366&pid=1032&zoneid=62862">

Hocam ben o soruyu o arkadaşa yönelttim ne biliyor hakkında hesabı :D Bilmediğimden değilde.

Karadelik deyip altına bir şey eklemiş bir mantık çerçevesi içinde o yüzden cevaplasın bana karadelik nedir onu bende inanayım ne kadar bildiğine.

Karadelik hocam, bildiğin göktaşı, yıldızlar bildiğin ışık saçan bir taş gibi düşün, çok büyük yıldızların kızıl yıldız olup, sonra süpernova, yani patlama geçiriyorlar, bazıları tekrar çekirdeğinden yıldız oluyor karadeliklerin, işte bu patlamada bazı yıldızlar tüm ışığı ve enerjiyi çeken bir enerjiye dönüşüyor karadelik o.

Bildiğin tüm karadelikler eskiden birer yıldızdı yani bunu bilmen yeterli :D

Bir domino taşıyım yıktığına sevinme....
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ByTechno
    ByTechno's avatar
    Erkek

Hacı ciddi olarak ben bu sorunun cevabını buldum, geçen aylarda baya kafa yordum birden ampül yandı.. önce soru-cevap yapayım detayını sonra yazayım..

Soru: Dünyadan 20 milyar yıl uzakta olan bir gezegenden, dünyaya baktığımızda ne görürüz?

Cevap: Çıplak gözle bakarsak sadece bir ışık, teleskopla bakarsak(dünya yüzeyine 10 metreye kadar yaklaştığımızı düşünürsek) şuanki günümüz dünyasını görürüz..

(X gezegen olsun | x gezegeni dünyadan 20 milyar yıl uzakta olsun)

Peki neden? çünkü müritler X gezegeninden çıplak gözle bakarsak, dünyayı sadece bir ışık demeti olarak görürüz.. aynen şuan dünyadan yıldızlara baktığımızda gördüğümüz gibi.. yani çok bi anlam ifade etmez.. bildiğin ışık işte.. teleskopla 10 metreye kadar yaklaştırarak bakarsakta günümüz dünyasını görürüz çünkü ışık sürekli olarak gelmekte..aşağıya resim koyayım

Şimdi resimdede anlatmaya çalıştığım gibi ışınlar sürekli geliyor, biz çıplak gözle baktığımızda - bize gelen 20 milyon yıl önceki ışığı daha doğrusu demeti görüyoruz. fakat teleskopla ileriye doğru gittimizde yani dünyaya yaklaşıtıımızda arkadan gelen daha yakın zamandaki ışınları görmeye başlıyoruz.. 10 metre kadar yaklaştığımızda ise doğal olarak günümüz dünyasını görürüz..

bü yüzden bana göre asıl mesele yaklaşmak değil, iki gezegen arasında bize gelen sürekli ışınları havada yakalayarak resmedebilmek yani görüntüye dökebilmek.. Buradan şunuda çıkarabiliriz, olabilecek veya ulaşabileceğimiz en uzak yerden dünyaya baktığımızda, dünyanında görebileceğimiz en eski halini görebilme imkanı elde ederiz ki zaten bu bilinen bişey :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tekken'deki Eddy
    Prometheus
    Prometheus's avatar
    Erkek

big bangin yoktan var olmak demek olmadığını da hatırlatmak gerek sanıyorum...

________ inspired by love and guided by knowledge _______
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Kaan
    Kaan's avatar
    Erkek
    zeybekustasi bunu yazdı

Görmemiz gereken şey evrenin doğumu yani bebekliği yani Bing Bang'i görebilecek miyiz biz ?

evet

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    maxxis39
    maxxis39's avatar
    Erkek

Hem belgesel hem de konu için çizittireyim burasını. Güzel gidiyor.

..
Toplam Hit: 21901 Toplam Mesaj: 39