folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder 2000 TL Net Maaşlı Elemanın Şirkete Masrafı?

2000 TL Net Maaşlı Elemanın Şirkete Masrafı?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

Muhasebeci değilim fakat işimden dolayı baya bu işlere girdim, birincisi ssk da KDV olmaz :) muhtemelen sen yanlış anlamışsındır.

793 TL (net hesap etmedim fakat 1400 olması mumkun değil oradan yola cıkıyorum) 793 lira ssk ödedikden sonra birde bunun %20 stopajı var, KDV değilde Stopaj demiştir muhasebeci size, siz yanlış anlamışsınızdır. Birde son 6 ay prim yatmamış bayan eleman bulabilirsen ssk priminde indirim var.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Hocam turkiyedeki genel dümene yayabilirsen yani elemanın maaşını asgari ücretten gösterirsen maliyeti baya düşürebilirsin.

Tam gösterdiğinde maaşı 1.4 ile çarpmak gerekiyor demişti benm şerro patron

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SPY-CX5
    SPY-CX5's avatar
    Savaş Madalyası Üstün Hizmet Madalyası Savaş Madalyası
    Erkek

Bolvadinli bunu yazdı:
    -----------------------------

Muhasebeci değilim fakat işimden dolayı baya bu işlere girdim, birincisi ssk da KDV olmaz :) muhtemelen sen yanlış anlamışsındır.

793 TL (net hesap etmedim fakat 1400 olması mumkun değil oradan yola cıkıyorum) 793 lira ssk ödedikden sonra birde bunun %20 stopajı var, KDV değilde Stopaj demiştir muhasebeci size, siz yanlış anlamışsınızdır. Birde son 6 ay prim yatmamış bayan eleman bulabilirsen ssk priminde indirim var.

Evet stopaj demişti. 793 SSK olursa bu durumda 2000 tl maaşın %20 si 400 TL ediyor yani kaba bir hesapla 1193 TL ödemem gerekiyor doğru mu?

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nautilus
    Nautilus's avatar
    Erkek

şirket ssk primini yüksek öderse, emekli olunca yüksek maaş alırsın o zaman daha fazla öder.

şizofren olabilirsiniz yardım alın!
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bolvadinli
    Bolvadinli's avatar
    Erkek

SPY-CX5 bunu yazdı:

Bolvadinli bunu yazdı:

Evet stopaj demişti. 793 SSK olursa bu durumda 2000 tl maaşın %20 si 400 TL ediyor yani kaba bir hesapla 1193 TL ödemem gerekiyor doğru mu?

Hacım sizi yanlış yonlendirmek istemediğimden dolayı pek cvp yazmak istemedim fakat bilgiğim kadarıyla ödediğin primin %20, maaşın %20 si deil. bizim muhasebeci arar şu kadar para yatacak gönderirirm parayı o halleder. Ben iş veren olarak size bilgimi aktarmaya calıştım muhasebeciler net bişey demesi lazım.

sonuç: " Bana göre"; 793+159(stopaj)=952 TL masrafı olur size. Birde 10 kişiden fazla çalışannız olursa maaşları bankadan yatırmak durumundasınız.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

spy benide işe alsana hacı :)  2000 iyi para  haribden 
    not: bende daha önce ararştırmıştım bürütten net maaş düşülünce çıkıyordu masraf sanırım 

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hipokondriyak
    hipokondriyak's avatar
    Erkek

SPY-CX5 bunu yazdı:

underzero bunu yazdı:

bizim muhasebe depart. sordum

2,793.69 TL dediler.

oda internet uzerinden hesaplatti ama

Abi işte internet öyle diyor muhasebeci farklı diyor gelde işin içinden çık :)

http://www.kpmgvergi.com/tr-tr/PratikBilgiler/hesaplamalar/Pages/MaasHesaplama.aspx?type=0

Burdakide 1400 diyor. 2000 TL ye adam çalıştıran bir şirket 1400 öderse batar amk nasıl iştir anlamadım :)

pm de attımda konu gizli olmadıgı ıcın şriketler o kadar para ödemiyorlar hocam 

Homo sapiens, yaşamak için, diğer canlıların yaşamasına muhtaç; obligat parazit türüdür. "Sen olursan boş bardak , sana olur koyan çok su. a.g."
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NetBABA
    NetBABA's avatar
    Erkek

bürüt net arası fark +yemek+varsa yol+varsa prim vs 

maliyet bu

Umudumu bu güne bağlamadım ki yarınım dan umutsuz olayım.
Toplam Hit: 9285 Toplam Mesaj: 19