2008 ÖSS - Duyduklarınız & Yorumlarınız..
-
Herkes aynı sınava gireceği için zor ya da kolay olması birşey ifade etmiyor. Genel ortalamaya bakıldığı için, okul puanlarıda o'na göre netlik kazanıyor.
-
Swool bunu yazdı:
-----------------------------
Herkes aynı sınava gireceği için zor ya da kolay olması birşey ifade etmiyor. Genel ortalamaya bakıldığı için, okul puanlarıda o'na göre netlik kazanıyor.
-----------------------------swoola katılıyorum zorsa herkese zor kolaysa herkese kolay pek bişe farketmez. ama en büyük avantaj orta öğretim
puanının yüksek olması
-
sorular zor olursa.genel olarak yapılan soru sayısı azalır.çalışan 20 yaparsa çalışmayan 10 yapar.puanlar düşer.çalışan kazanır.
sorular kolay olursa çalışan 30 a yakın çözer belki full çalışmayan 15-20 arası ( o bile mucize) doğal olarak puanlar yükselir.çalışan kazanır.
sonuç olarak gerçekten hakkını vererek çalışmışsan sadece girip çöz sorularını strese gerek yok.yani elinden geleni yapmışsan kazanamasan bile üzülme.kendine " ben elimden geleni yaptım" diyebil rahatça.ama çalışmamışsan ve son günlerde tutuşmuşsa eteklerin o zaman boşu boşuna üzülme kazanamadım diye zaten haketmemişsin demektir.
-
eğer zor olursa okul puanlarının önemi artar, kolay olursa o kadar da farketmez..
ama şunu söyleyebilirim ki fen-2 den verecekler küsküyü..
-
duydugum tek şey var nekadar dogru ne kadar yanlış bilinmez ama soruların bir kısmı veya tamamı tam hatırlamıyorum TÜBİTAK tarafından hazırlanacağıymış...
-
NapsteR bunu yazdı:
duydugum tek şey var nekadar dogru ne kadar yanlış bilinmez ama soruların bir kısmı veya tamamı tam hatırlamıyorum TÜBİTAK tarafından hazırlanacağıymış...
hoca o hersene cıkıo ole bı soylentı ama olmuyo genellıkle haklısın yanı var oyle bı soylentı!! -
2005 yılındaki soruları tubitak mı hazırladı ? kim hazırladıysa onun amk , lan ne zormuş2005 in öss si , sorulara illet oldum çözemiyom çok zor :| geri kalan çıkmış sorular pek zor değil ama 2005 de fena kösmüşler :|
-
ULKUHAN bunu yazdı:
NapsteR bunu yazdı:
hoca o hersene cıkıo ole bı soylentı ama olmuyo genellıkle haklısın yanı var oyle bı soylentı!!
-----------------------------banada söylenti dediler sonradan nebiliyim:) 4 senede bir işte Tübitak hazırlıyomuş oda bu sınava denk gelmiş.umarım herkes istediği bölümü ve yeri kazanır hepinize şimdiden başarılar arkadaşlar;)
birde nekadar ben 4 seneliğe gidemesemde (2senelik okuyorum:) ) mat1 sorular çok kolaydı sorulara biraz dikkatinizi verin ve stres yapmayın çok şey kazanırsınız...
-
NapsteR bunu yazdı:
-----------------------------yok hoca alakası yok saçmalık onlar yau :| ösym nin profesörleri boşuna mı kampa giriyor iki ay öncesinden :|
-
yaw her sene çıkıyo efsaneler tubitak falan hazırlıyor die. kısmen doğru, bazı seneler secici derece sorularını tuitak hazırlıyor ama her sene değil