2011 LYS Yi Kazanma Formulleri ?
-
ExpirE bunu yazdı:
-----------------------------
Öncelikle gördüm ki mat 1 in
TAMSAYILAR yani Sayılar, sayı basamakları, çözümleme, taban aritmetiği, rasyonel sayılar, üslü sayılar, köklü sayılar ve tabikide en önemlisi çarpanlara ayırmayı bilmezsen mat 2 konularını yapamazsın
Fizik 4 işlemdir sadece formül ama rasyonel sayıları bilmezsen tıkanırsın :)
Kimya içinde aynı temel matematik konularını 4 işlem rasyonel sayılar üslü sayılar ve ondalık sayılaro bilmelisin. hakim olmalısın.
Biyoloji herkes ezberle geç der sakın yapma... abi biyolojiyi anlayacaksın. ben bir ara öyle bir hale geldim ki evdekiler bir rahatsızlık öne sürdüğünde yediklerinden gün içinde yaptıklarından tahliller yapmaya çalışıyorudum. :D Biyolojidfe öyle bir hale gelmelisin ki temel bileşenleri işliyorsunya çay içerken şeker atarken o şekerin yapısı aklına gelecek. çiçeğini sularken diyecen haa bu böyleydi bu pezevenk şuan ben bu suyu dökünce bunu yapıyor diyeceksin :D ezberlersen gidiyor 1 haftaya :S
Diyeceğim o dur ki matematik en başta saydığım konuları bilmiyorsan dershaneye başlama
En basitinden Polinomlarda çarpanlara ayırma yapacaksın. Köklerini bulacan. Aynı şekilde 2. 3. dereceden denklenmlerde de gerekli bilmelisin ve hakim olmalısın bu konulara.
Dediklerim çok önemli şeyler umarım dikkate alırısn.
Dershaneler senin bu saydığım mat 1 konularını bilip bilmediğine bakmaz. Polinomları bitirir 2. dereceden denklemlere geçer ama mat 1 konusu daha üslü sayılara çarpanlara ayırmaya gelmemiştir bile :)
-----------------------------Temeli olmayan yada az olan MAT 1 yarım yamalak olan adam bu öğüdümü dinlesin yoksa boşuna kürek çekersiniz. hiçbir şey tam oturmaz ona göre..... Ayrıca Rasyonel Sayılardan çok soru çıkar ve fizik kimya dada karşınıza ıkar yapmanız şarttır. Hele ki Rasyonel Sayılarda Zincir li soruları yapamazsanız sınavda size o zinciler teker teker girer :D Rasyonel sayılarda öyle sorular gelirki adam zincilisini koyar alt lı üstlü bişeyler ekler 4 defa çözersiniz yine doğru çıkartamazsınız. Rasyonel sayılar kafa karıştırır :D
-
hocam ben ne yaptıysaam sana tersini yazayım. Derslerde not tut, etütlere aktif katıl, kafana fazla bişeyi takma kendini sadece derslere ver, düzenli çalış kimsenin ne dediğine de bakma. Bide fazla kendine güvenme. Çalışmadan hiçbişey olmuo...
----------------------------------------------------
benimde bir sorum var beyler bende bu sene bida gircem sizden bi öneri alayım. Acayip ders çalışma isteği var içimde başladımda çalışmaya. Ama şu an makine müh. okuyorum. Okulu dondurmayı düşünüyorum. Bana kalsa bugün gidip dondurcam ama evde ailem baskı yapıyor. Okulu dondurmadan hazırlanabilirmiyim diye düşünüyorum. sabah 7 dse evden çıkıp akşam 4 5 gibi geldiğimi düşündüğümde çok zor olacağına karar verdim. Aranızda benim gibi ünide okurken sınava hazırlananlar varsa görüşlerini alayım.
-
g2k bunu yazdı:
ben de bu sene giricem. durumum çok kötü değil ama ders çalışamıyorum. daha günde 1.5 saati geçtiğim olmadı. başlıyorum 20 dk sonra sıkılıyorum. dikkatim dağılıyor. ne önerirsiniz?
-----------------------------Aynı sorun bendede war hocam.Napsam bilmiyorum.
-
SeriousMurder bunu yazdı:
g2k bunu yazdı:
ben de bu sene giricem. durumum çok kötü değil ama ders çalışamıyorum. daha günde 1.5 saati geçtiğim olmadı. başlıyorum 20 dk sonra sıkılıyorum. dikkatim dağılıyor. ne önerirsiniz?
-----------------------------Aynı sorun bendede war hocam.Napsam bilmiyorum.
-----------------------------Hocam ben size hedef öneririm öyle kafanızda illa şunu şu üniversitede okuyacağım dediğiniz bölümler yok mu olursa çok faydasını görürsünüz acayip motive eder gerçi herkesin şekli farklıdır ailenizin yanından uzaklaşma hayaliyle de çalışan olur iyi bir gelecek için de olur ortam için de olur yani çok seçenek var kendinize bir hedef koyun
Edit:Birde şu an zaten 2 saat civarı yeter yani çok kasmayın zamanla bişeyler başardıkça kendinize güveniniz artar daha iyi çalışırsınız
-
1.5 ders çalışmakla birşey yapamazsınki yav :S Bak kendimden örnek vereyim hocam. ben şuan tamamen asosyal takılıyorum gün içinde yalnızca dışarıya alışverişe gidiyorum o da hava almak için arkadaş falan görsem yaşadığım mühitte kibarca redeyiroum 3 aydır artık onlarda alıştı çağırmaya çekiniyorlar bildikleri için :)
Ben sabah 9.30 10 gibi kalkıyorum. 11 12 gibi derse oturup akşam 6.45 e kadar durmaksızın çalışşıp 1 saat haberlere falan bakıp saat 8 de yenide ntorurup 11 12 ye kadar tekrar çalışıp yatıyorum ve sabah gene aynı .......
Delilik gibi görülüyor ama 1 yıl sadece.... Ondan sonrası güzel bir okul ve şefaat içinde süreceğiniz bir yaşam..... Bu şekilde telkin veriyorum kendime....
bu şekilde çalışıp günde en az 300 soru ve konu işlemiş oluyorum.... Sıcak geçince daha sıkı olabilir çünkü bu zaman aralığında ara verdiğim zamanlar da oluyor. Şu an sıcaktan dolayı verdiğim çay molalarından birindeyim mesela :D bu gün 12 de başladım mat 1 çözüyorum soru 97 de bıraktım geldim :D
Çalışın abi başka yolu yok yani hem çalıştyıkça iyi gelir matematik geometri fizik biyoloji kimya karşınıza çıkan her soruyu yapabilme hazzını yaşayın zeki hissedersiniz kendinizi :P
-
ExpirE bunu yazdı:
1.5 ders çalışmakla birşey yapamazsınki yav :S Bak kendimden örnek vereyim hocam. ben şuan tamamen asosyal takılıyorum gün içinde yalnızca dışarıya alışverişe gidiyorum o da hava almak için arkadaş falan görsem yaşadığım mühitte kibarca redeyiroum 3 aydır artık onlarda alıştı çağırmaya çekiniyorlar bildikleri için :)
Ben sabah 9.30 10 gibi kalkıyorum. 11 12 gibi derse oturup akşam 6.45 e kadar durmaksızın çalışşıp 1 saat haberlere falan bakıp saat 8 de yenide ntorurup 11 12 ye kadar tekrar çalışıp yatıyorum ve sabah gene aynı .......
Delilik gibi görülüyor ama 1 yıl sadece.... Ondan sonrası güzel bir okul ve şefaat içinde süreceğiniz bir yaşam..... Bu şekilde telkin veriyorum kendime....
bu şekilde çalışıp günde en az 300 soru ve konu işlemiş oluyorum.... Sıcak geçince daha sıkı olabilir çünkü bu zaman aralığında ara verdiğim zamanlar da oluyor. Şu an sıcaktan dolayı verdiğim çay molalarından birindeyim mesela :D bu gün 12 de başladım mat 1 çözüyorum soru 97 de bıraktım geldim :D
Çalışın abi başka yolu yok yani hem çalıştyıkça iyi gelir matematik geometri fizik biyoloji kimya karşınıza çıkan her soruyu yapabilme hazzını yaşayın zeki hissedersiniz kendinizi :P
-----------------------------Hocam çoğunu bende yaşadım daha bu sene girdim sınava şuan istediğim bölümdeyim bu çalışma sistemi güzel ama adam zaten çalışamıyor gözünü korkutmaya gerek yok sonradan çok sıkılır herkesin çalışma şekli farklıdır yok dersane programı falan salla alayını şöyle bir olay var ders çalışacaksan her gün aynı saat aralığında çalışacaksın daha faydalı olur ama öyle saat saat program kasmayın
Zaten ygs için son zamanlarda hiç kasmayın kastıkça karışır sürekli düşüş olur kendimden örnek vereyim ygs sınavına 3 hafta kala çok sıkı devam ediyorum çalışmaya falan 150 nete kadar çıktım fem dersanesinin sınavında neyse sonra kampa okulu bıraktık çalışıyoruz çalışıyoruz ama bişey yanlış farkediyorum sonra git gide düşmeye başladı çünkü çok derin düşünmeye başlıyor insan soruyu yapıyorsun ya bu böyle olmaz diyorsun iyice altında bi şeyler arıyorsun özellikle fizikte görürsünüz bunu çalışmaya devam ettikçede düşüyor sonra ygs de iyice düştüm 118 net çıkardım ygs de :) Lys fizik için geçerli değildir onu da ekliyeyim :)
Sonra lys ile toparladık yani sadece ygs gibide düşünmeyin çünkü lys kat kat daha önemli bak benim ygs sıram 50bin lys sonunda sıram 20 bin yani iş lys de biter :)
Edit:Bu arada dersane konusunda söylediklerine katılıyorum bencede dersane çok gereksiz ben ygs den sonra dersaneye hiç gitmedim sürekli kendim deneme çözdüm