folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 20'Lik Diş Çektirecekler Öncesi Ve Sonrası

20'Lik Diş Çektirecekler Öncesi Ve Sonrası

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek
    piiiranha9242 bunu yazdı

yaş 23, 20 likler yeni yeni çıkıyo boştayken ağrı yok ama bi şekerleme tüketeyim( bal vs.. ) fırtınalar kopuyo su içiyom temizlesin diye ağrı 2 katına çıkıyo onun dışında

hiç bir şekilde ağrımaz o bölge bi de etli  yemekleri yerken o köşeye kaçıyo çıkmıyo zor çıkıyo bende varmıdır bi yamuk çıkma sorunu acaba ?

bi arkadaş eğri çıksa duramazsın dedi :D ne yalan sölim rahatlattı beni bi de kökü tam oluşmadan alındığında kolay oluyomuş 

hocam bir anda gelip ebene atlayabilir benim 6 ayda bir sızlama yapıyordu sonuç ortada git film cektir millet fil gibi diş çektiriyo sanki çene gidiyo

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Dentist
    Dentist's avatar
    Erkek

Soruları alayım :D

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mx0TBT
    Mx0TBT's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı

Kopru dis yaptirdim sol alt. Doktor sadece yapistirdi. Tekrardan bi duzeltme vs yapmadi.sag alt dislerim sanki dokunmuyolar  birbirlerine. Buna alismam mi gerekiyor ?

Ölümlü dünya. Yasin 38. Ayet
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rocketadam
    rocketadam's avatar
    Erkek
    Dentist bunu yazdı

alt yirmilik dişler gömülü ve çürük benim. dişçiye gittim beni aşar dedi. çene cerahına yönlendirdi ve normal dişçiye çektirme sinirleri zedeler kısmi felç kalabilirsşn dedi.bu diş ile sinirlerin bağlantısı ne, diş köküne göre siniri mi yaklaşıyor, kısacası yirmilik diş amaliyatının riskleri ne ?

Bir milletin zenginliği hisse senetleri değil, hissi senetleridir.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Hocalar cuma günü nasipse dikişi aldırmaya gideceğim , fakat esnerken dikişler açıldı biraz bir zararı olur mu bilemedim.

Bugun tam 1 hafta olacak hala sızlamaları hissediyorum ve yemek yerken sağ tarafımla yiyorum.

dilimin sarı olmasının sebebi fırçalamamak veya yemekten değil sanırım 2 haftadır antibiyotik almamdan olabilir bilemiyorum doktora onu da soracağım.

Dün doktorun verdiği anti biyotik bittiği için tekrar almadım cuma onu da soracağım genelde internette 7-10 gün sonra sızlamanın bittiği , bazı yerlerde dişlere yer açıldığı için diğer dişlerin hareket ettiği ve bu yüzden de sızlamaların devam edebileceği yazılmış.

Bu sızlamalar yüzünden diş sanki hala orda gibi hissediyorum ama diş tamamen çıktı. inş problem yoktur.

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    PanxeR
    PanxeR's avatar
    Erkek

Bugun dikişleri aldırdım , çok çok hafif bir sızı oldu geçti hemen.

2 haftadır antibiyotik kullanıyorum  ( diş çeklmeden önce 1 hafta 1000mg ve çekildikten sonra 1 hafta 650 mg ) 

dün bitmişti , doktor herhangibi bir şey olmadıgını antibiyotik kullanmama gerek olmadıgını söyledi.

Fakat gelelim asıl sıkıntıya , delik büyük ve içi boş. Bu deliğin dolması uzun zaman alacak öyşe şıp diye içi dolmuyor 

elimin altında gargara var ise gargara ile yoksa tuzlu su ile her yemekten sonra gargara yapmaya devam

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Erkek
    Mx0TBT bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı

Kopru dis yaptirdim sol alt. Doktor sadece yapistirdi. Tekrardan bi duzeltme vs yapmadi.sag alt dislerim sanki dokunmuyolar  birbirlerine. Buna alismam mi gerekiyor ?

ı ıh.. yüksekliğin alımnası için git.. en anlaşılır şekilde ilerde bol bol çenen ağrır:.).. önemli değil gibi durur senin için ama ilerde sıkıntı çekme..

bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    boyfromsmyrna
    boyfromsmyrna's avatar
    Erkek
    rocketadam bunu yazdı
    Dentist bunu yazdı

alt yirmilik dişler gömülü ve çürük benim. dişçiye gittim beni aşar dedi. çene cerahına yönlendirdi ve normal dişçiye çektirme sinirleri zedeler kısmi felç kalabilirsşn dedi.bu diş ile sinirlerin bağlantısı ne, diş köküne göre siniri mi yaklaşıyor, kısacası yirmilik diş amaliyatının riskleri ne ?

film elindeyse bi özelden at hele..  

bu gün biri bana 67. yorumumu yapçak.... :p çok klasik adamım.. kalsın böle.. en az bi yıldır bu deişmedi:).. yapıver sende şu yorumu:p..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek
    PanxeR bunu yazdı

Bugun dikişleri aldırdım , çok çok hafif bir sızı oldu geçti hemen.

2 haftadır antibiyotik kullanıyorum  ( diş çeklmeden önce 1 hafta 1000mg ve çekildikten sonra 1 hafta 650 mg ) 

dün bitmişti , doktor herhangibi bir şey olmadıgını antibiyotik kullanmama gerek olmadıgını söyledi.

Fakat gelelim asıl sıkıntıya , delik büyük ve içi boş. Bu deliğin dolması uzun zaman alacak öyşe şıp diye içi dolmuyor 

elimin altında gargara var ise gargara ile yoksa tuzlu su ile her yemekten sonra gargara yapmaya devam

Ufak parçalı yiyecekler yediğinde o boşluğun içine sıkışabiliyorlar. Bunun önüne geçmek için de yiyeceğine dikkat etmen ve yedikten sonra ağzını çalkalaman lazım. Yanında gargara vermiştir. Onunla çevirebilirsin. Ben normal şartlarda ağız bakım suyu kullanıyordum. Doktor ilk verdiğimi kullan bitir, sonra kendininkine devam edersin bir şey olmaz demişti. Ağız bakım suyu özellikle o çukurun içini temizlerken bana çok yardımcı oldu.

Austen tarafından 13/Haz/15 10:32 tarihinde düzenlenmiştir