folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı (1920)

23 Nisan Ulusal Egemenlik Ve Çocuk Bayramı (1920)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    zumsuk bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

ona bakarsan zumsuk de sümsük olarak yazılır ? Takılma deyize deiste.

Arkadaşım sen paranoyak mısın ben hangi yazımda atatürk bu ülkeye ne katmış ne etmiş tartışmasına girdim ? İşte olay burda bana cevap vereceğine hemen "cahilsin rerörö" yapıyorsun ama diyebileceklerin sadece bunlarla sınırlı "cahilsin".

ok cahilim

sümsük olarak yazılmaz ; çünkü zumsuk, sümsükten esinlenilmiştir.

Google'ın Gogol'dan esinlendildiği gibi. Bunun ayrımını yapamıyorsun sanırım ?

Diyebileceklerim bunlarla sınırlı değil merak etme. Ama senin anlayabileceğini düşündüğüm şeyler bunlarla sınırlı. Çünkü yazdıklarından , ve 5 satırlık sözü yanlış anlamandan ve bunu devam ettirmenden anlayabiliyorum

Hacı deyiz de deistten esinlenmiş ben esinlendim var mı amk. Yarıştır bakalım seninki daha kaç metre gidecek.

Diyebileceklerin bence bu kadar.

Edit : Bu konuda bu kadardır.

KaRaKuLe tarafından 23/Nis/13 14:46 tarihinde düzenlenmiştir

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı
    SeRDaR bunu yazdı
    KaRaKuLe bunu yazdı

Nasıl kutluyorsun ne yapıyorsun internete ata(r)lı veriler girmekten başka ne yapıyorsun kutlamak için ? Facebookda Atatürk resimleri paylaşmaktan başka nasıl bi kutlama içerisindesin onu bi söyler misin bana ?

Senin bu 23 nisanla  derdin ne karakule ??

Benim derdim 23 nisanla değil benim derdim bazı insanların sanki on yıllardır her 23 nisans sabahı kalkıp kutlamalara gösterilere gidip katılmış, ne bilim bir bayram havasında geçirmiş de son yıllarda hiç 23 nisan kutlanamıyormuş da ona tepki göstermeleri. Adam "Biz kutlayacağız diyor!!!" Ama bir elinde klavye bir elinde mous poste girme tweet atma facebookda foto paylaşma derdinde bi de bana diyorki kutlamıyorsan siktir git. 

Bugünün iki önemi var birincisi ulusal egemenlik kutlanıyor ikincisi ise çocuklara armağan edilmiş bir gün. Ama ortada ne bir ulusal egemenlikten bahsediliyor ne de çocuklara adanmış armağan edilmiş bir gün var. Bir kısım var bugünü kendi emellerine alet etmiş bir kısım da varki bu kendi emellerine alet etmeye çalışanlara karşı olmak için ayrı bir emellerine aletme davasında. Yani kısaca kimsenin bi tarafında değil 23 nisan herkes kendi ideolojisinin alet etmeye çalışıyor. 

@zumsuk kutlayan birisi olaran seni de meydanlarda görmek isteriz.

Kimsenin bu bayramlarda genel olarak ne yaptığının görmediğimizden bilemeyiz ben gurur duyuyorum bu güne kadarda elimden geldiğince kutlamaya çalıştım kutlarımda 

çocukken öyle yapıyorduk böyle yapıyorduk diyorsun çocukken ki bilincinle şimdiki bilincin bir mi adı üstğnde çocuksun ve herşeyi idrak edebilecek bir kapasitede değilsin o zaman her şey oyun geliyor sana kaldıki idrak edemiyorsak çocukken bile bunu bu milli duyguyu ailenin gerek büyüyklerin öğretmenlerinni vs tam olarak aşılayamamasından kaynaklanmaktadır.

Senin fikrindir o güzel kutlamarı aptal aptal bulabilirsin o geçiş kortejlerinin okunan şiirleri  gösteri oyunları vs bu bayramı kutlamayı sevmeyebilirsin ama sevenlere laf etmen yanlış hoca  senin aptal diye nitelendirdiğin o güzel şeylerin  içerisnde bende yer aldığım için söylüyorum 

Bu milli bayramları kimisi imkanı olur direk yerinde kutlar kimisi çalışmak zorundadır kimisi önemli işi vardır o gün vs ama çinde bu blincin olması bu milli bayramları içinde yaşatması bile çok güzeldir 

sen ve senin gibi düşünenler içinde yaşatamadığı bu bilince belki haiz olamadığı için aptal aptal diye nitelendirebilirsiniz şaşırmadım.

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

Ben anlatamıyorum sanırım. 4 ilde ben ilkokul-ortaokulu geçirdim  (erzurum-istanbul-hatay-sniop) ve hacım hiçbirinde böyle günlerde sevinçli onur duyan insanları görmedim. Çünkü o bayramlarda çocuklar erkenden okula getirilip sırada bekletilirdi neymiş bi kaç taşşaklı gelip konuşma yapacakmış diye çocuk bayramı diye kutlanılan şeye bak. Ben isterdimki o günler hep çocuklar için ayrı bi gün olsun hatta öğretmenler günü havasında geçsin çocukların güneşin altında bekletilip 3-5 akrobasi hareketler yapılacağına çocuklara özel aktivitelerin olacağı şeyler olsun. Mesela sinemalar tiyatrolar eğlence etkinlikleri o gün 18 yaş altı herkese ücretsiz olsun yada 18 yaş altı olan kişiler giyecek-yiyecek alanlarında belirli bir limite kadar ücretsiz yararlansın o gün. Gibi bişey açıkcası ben bayramdan bunu anlıyorum yoksa ben de tören diye gidip 5-6 saat güneşin/soğuğun altında ayakta dikilmeyi hiç sevmiyordum kendi "bayarmımda". 

KaRaKuLe tarafından 23/Nis/13 15:01 tarihinde düzenlenmiştir

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    subasici
    subasici's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

bu güzel günü eleştiren ve yerin dibine sokmaya çalışan arkadaşlara manimiz var.

Bknz:

Bayram gelir ellere

Sevgi verir dillere

Ver öpeyim elini

Elin girsin ...

subasici tarafından 23/Nis/13 15:04 tarihinde düzenlenmiştir

Hadi sen git işine de herkes kendi çişine.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Muhalif Yorumcu
    SeRDaR
    SeRDaR's avatar
    Erkek

bu olumsuzluklar yanlış uygulamalar yüzünden bu bayrama küsmeye bu bayramı kötülemeye gerek yok

haklısın  protokolda bir tane denyonun o çocukları o kadar saat geç gelmesi sebebiyle ayakta bekletmeye hakkı yok bu onların denyoluğudur hoca

koskoca devlet adamı çocuk bayramında çocuğu sevindireceğine çocukları üzüyor 

orada okunan şiirler konuşalar hep çocularar bu bilinci aşılamak amacıyladır onca öğrencinin bir araay gelmesi vs  

bu arada 23 nisanda çocuklar için güzel ücretsiz aktiviteler var aileler çocuklarının alıp götürebilirler

http://www.beynet.com/haber/36433/23-Nisan-Ulusal-Egemenlik-ve-Cocuk-Bayrami-ozel-aktiviteleri...html

http://www.annesininmelegi.com/2013/04/19/listecianne/turkiye-is-bankasi-muzesi-23-nisan-haftasi-ucretsiz-cocuk-atolyeleri/ucretsiz-etkinlikler-cocuklar-icin-ucretsiz-aktiviteler.html

Önemsediğin Kadar Önemsenirsin. Önemsendiğin Kadar Önemsensersin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Balyoz99
    Balyoz99's avatar
    Erkek
    KaRaKuLe bunu yazdı

Kıyamam, 10 kasımda büsse gidip napiyorsun ? 

Bi fatiha okumaya gidiyorsun desem deyizsin onu yapmazsın gidip napiyorsun orda abi ? Büsse gidip napiyorsun ya Atatürk levelin mi artıyor milliyetçilik bonusların mı yükseliyor ne saçma birşey ya gidip orda bulunman sana Atatürke yada bu vatane ne katıyor ?

Şehirlerin işgalden kurtuluş günleri, 30 Ağustos, 29 Ekim ve 19 Mayıs kutlamaları hakkındaki düşüncelerini de merak ettim hocam.

arbeit macht frei
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ulquiorra
    ulquiorra's avatar
    Erkek

adam; "eski uygulama yanlış; 23 nisan çocukların heyecanla beklediği bir etkinlik olmalı, 'yine mi 23 nisan geldi' dedikleri bir gün olmamalı" demiş. sosyal devletin yapması gerekenleri söylüyor. gayet de haklı bence. 

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Sigortacı
    DJ_Alper
    DJ_Alper's avatar
    Bilgi/Destek Madalyası
    Erkek

aklın yolu bir

Sorularınızı cilginsigortaci@gmail.com a yazabilirsiniz cevaplar instagram sayfasında >>>instagram/cilginsigortaci/ █║▌│█│║▌║││█║▌║▌║
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WALLACEs
    WALLACEs's avatar
    Erkek

93 yıl önce dualarla açılan TBMM'nin hürmetine armağan edilen ulusal bayramımız kutlu olsun.

TBT'ye Mescit istiyoruz.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    apokontek
    apokontek's avatar
    Erkek
    god bunu yazdı

Mustafa Kemal Atatürk ve tüm aziz şehitlerimizi şükranla anıyoruz.

Mekanları cennet olsun ınsallah.

Su guzel TÜRKİYE'mizi mahveden insanlarında ALLAH belalarını versın !

Allah büyüktür vesselam...
Toplam Hit: 7822 Toplam Mesaj: 53