folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 25-26 000 Seviyesinde ABS Li Makine Önerisi

25-26 000 Seviyesinde ABS Li Makine Önerisi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    nessaj bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı
    RETRET bunu yazdı
    nessaj bunu yazdı

Yamaha mt-07 veya yamaha fz-8

Abs'siz de olur diyosan benim 2006 1000rr'ı vereyim 20'den.

edit: son kısmı okumamışım, aga ayda 14k km yapacaksan 1000rr 5-6k yakar, mt-07 de 3-4k ya kadar yakar. Adamın ocağını söndürür.

Hocam ABS siz istemiyorum, kışın da yol yapacağım ıslak zeminde ABS'nin farkını çok kez kendi gözlemlerimle hissettim.

FZ8 kimse ağzına almamıştı bu modeli; CC olarak düşük görünüyor fakat üzerine oturup sürmeden önyargılı olmak istemiyorum, çevre geniş bu cihazı kullanan birini bulup deneyeceğim, bu modelin önerisi için teşekkür.

Kawasaki er-6n CC olarak fazla düşük, istikametim genelde istanbul Ankara, istanbul-adana oluyor daha kuvvetli bir şey lazım. Mevzu zaten durabilecek yüksek cc li makineyi ucuza kapatmak f/p oranı.

800cc 4 silindir mi düşük, bana sana göre düşük olmayan bir cc söyler misin? Onun grenajlısı da var Fazer-8 diye, daha az yaksın dersen de tracer var, onlara da bak uzun yol yapcaksan daha iyi iş görürler. Ama sıfır fiyatı 26kdan fazla olabilir.

Hocam ben 1100-1300 arası düşünüyordum fakat bütçe o kadarına el vermiyor, eski makine almak da pek mantıklı değil. Önerin şu saate kadar gelenler arasında en mantıklı öneri oldu FZ8 i bir kaç gün içinde deneyeceğim 24.000'e kadar temizini buluruz dediler, boktan lastiklerle geleceğini varsayıyorum 1.2 de lastik tutsa 25.2 eder, 1 de bakıma gitse 26,2 yi bulacak :( Dirseğe kuvvet gideceğiz yapacak bir şey yok, mola sayısını artırırsam pek sorun olmaz diye düşünüyorum; başkasından istemek ayıp oluyor adam elciği sürttürmüş emanet alırken öyle alıyorsun sen mi yaptın diye soruyor yüzüne küs küs bakıyor sinir oluyorsun, varsın yavaş olsun yine en iyisi kendi malın.

fz8 rüzgar alır, fazer-8 bak.

Bugün test imkanım oldu. gidonu çok beğendim, vites iğrençti geçen hafta kawasaki kullanmıştım, bir önceki hafta suzuki kullanmıştım en iyi vites geçişi suzukideydi, en kötüsü fazer gibi geldi bana :| şöyle ki: sanki bu şansıman başka bir motorun şanzımanı gibi hissettirdi, kata diye ses mi gelir amk. kut kır kata hani ayaktan his ettiğimiz o ses kısmı :| bozuk mu acaba dedim. 15 dakikada alışılıyor, keyifsiz alışana kadar garip. Sanki dondurma yemeye gidip de dondurulmuş buzun içinden meyvesuyu çekmek gibi. hüp diye çekersin ya içinde hiç meyve suyu kalmaz sadece buz kalır öyle elinde çubukla kalırsın ulan almış da bulunduk dersin, o hissi yaşadım.

oturuş ne tam ss ne  touring ortada bir şey olmuş biraz domalarak ss tadı yakalayabiliyoruz, çene depoya moduna girilmiyor ama zaten gerek de yok, benim kilomla (102) hepi topu 240 yapıyor ve öyle kalıyor (gps de 230 falandır sanırım) rüzgardan yana rahatsızlığım olmadı viyadüklerden hız kesmeden geçtim, sonra bir orta mesafe yol yapayım dedim: pendik dilovası arasını 2-3 kısma dışında kesiksiz geçtim aman aman bir yan rüzgar kamyon rüzgarı etkisi görmedim,

sele rahat geldi, seleyi beğendim, bana nedense her sele rahat geliyor, bir tek enduro selesi sevmiyorum, fazerin selesi de gayet iyiydi,

arka amortisör sikindirik geldi, amortisör ayarı yapma fırsatım olmadı ayar yapılabiliyormuş; ben ayarlamadan çıktım yola (beceremedim amk. ) kiloya göre bir sıkma hesabı varmış. Sıkıntıya geliyorum; virajdan çıkmaya hazırlanıp gazı açınca arka lastik (el parmaklarını birleştir eline bak) yanlamasına 4 parmak kayıyor ilkinde tırstım, sonra alıştım fakat bu şekilde ıslak zeminde agd olma riski çok yüksek, lastik böyle sıcacıkken yol fırın gibiyken kaçırması ıslak zeminde kesin yerdesin demek. lastikler michelindi 1 yıllık lastikmiş bu alet bu lastiklerle arkada kaçırıyorsa iyi bir amortisör ayarı yemesi şart veya sadece düzde basacaksın virajlarda sakin duracaksın ki o iş biraz zor.

aletin tasarımıyla pek ilgilenmedim, ebatı güzel hayvan gibi değil, cüce gibi de değil. aynaları sevmedim çok garip.

frenleri çok beğendim, debriyajsız fren ardından dip fren yaptım frenleri o kadar güzel ki uuu beybi yine çok hızlanalım yine önümüze biri atlasın yine yapalım dedirtiyor.

güç kısmına gelirsek, 1000 lik bir motorla kıyaslamak yanlış olur, 1300 le hele hiç kıyaslamamak lazım bu kadar bmw nin mercedesin olduğu güzel ülkemizde sola atlayıp tapagaz gidilecek bir makine değil. 230-240

Yakıt olayı güzel, bu motoru alırsam yakıttan cebime bayağa para kalacak.

Amortisör ayarını yapıp yarın tekrar test edeceğim, kaçırma sorunu ortadan kalkarsa son kararım fazer8.

Nessaj'a yeniden teşekkürler öneri şimdilik nokta atışı görünüyor.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Wizard
    Wizard's avatar
    Erkek

Honda VFR800 alabilirsin.

Bazen kalmak da gitmek kadar cesaret istiyor...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    2021 Talihlisi
    samaccc
    samaccc's avatar
    Erkek

haftada 3500 km .masallah

sanki lpg li bi araba daha mı mantıklı . güvenlik açısından .

ne iş yapıyin o kadar gezin zd

Minimalist Değilim, Tembelim ( Artık yazmanın anlamı yok, açık hedef oluyoruz. Konuşarak, yazarak, kumda siyasetçilik oynayarak yapılabilecek şeyler bitti.)
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoToLeRaNcE
    NoToLeRaNcE's avatar
    Erkek

Kawasaki 250sl bakiyorum bende abs'li. Sana biraz hafif gelir bu :)

NoToLeRaNcE tarafından 26/Tem/15 09:06 tarihinde düzenlenmiştir

Asosyal hayatta yaşanan, Yasal bir masalım ..
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ★★★★★
    Genki
    Genki's avatar
    Erkek

http://www.sahibinden.com/motosiklet-yamaha-mt-09?sorting=a269_desc

mt 09 baksana hacı tam istediğin motor bence

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek
    NoToLeRaNcE bunu yazdı

Kawasaki 250sl bakiyorum bende abs'li. Sana biraz hafif gelir bu :)

Geniş bir motorcu çevresi var bende, bir kaç gündür birinden inip diğerine biniyorum :) nessajın yamaha önerisi hariç her öneride bulundular. kawasakiler biraz fazla yakıyor gibi geldi, sebebini nette biraz araştırınca düşük cc motorlarının bile çift silindir olduğunu gördüm. 400cc altında çift silindir aramak pek mantıklı gelmiyor bana: neden dersen; ilk kalkışta tek silindir daha hızlı kalkar, tek silindir daha az yakıt tüketir, tek silindirin motor masrafı daha düşüktür, tek silindirin torku daha yüksektir, son hızın yüksek olması düşük cc li makinelerde çok bir şey ifade etmiyor 250cc motorla kendini yüksek hızda nasıl güvende hissedebilirsinki :( KTM lere bakmanı öneririm, 390 a kadar tek silindir motorları var, işi bilen evrak taşıyıcıların çoğu da bunları kullanıyor bir bildikleri vardır diye düşünüyorum.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siyahbereli
    siyahbereli's avatar
    Erkek

Bmw gs1200 adventure. Motosiklete binecek olsam. bu cihaza binerim. Silindir hacmi uzun yolda titreşim yapmayacaktır. Senin hacminide karşılayacak bi motor :)

Yapmadıklarınıza pişman olmaktansa, Yaptıklarınıza pişman olun...Yapın pişman olun, yada yapmayın yine pişman olun.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

konuyu hortlatmamdaki sebep motoru satıp yerine yeni motor alamayıp skutere mahkum olmam :(

motorun parasını harcadım şimdi iyi bir şey de alamıyorum, şu motor hakkında bilgisi olan var mı? idarelik de olsa düşünüyorum fakat ne kullananı gördüm ne mağazalarda var... özellikleri yazılı olarak güzel fakat motor çin malı ve aşırı kararsız kaldım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-motosiklet-regal-raptor-doganermoto-dan-regal-raptor-spt-350-150933810/detay 

350 cc çift silindir su soğutma, 26beygir (olduğu iddia ediliyor)

Toplam Hit: 2072 Toplam Mesaj: 19
supersport abs duke