2.El Araba Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?
-
15 liraya fiesta alırsın ama ticaridir yada sıkıntılıdır yorgun olur km dikkat et fiesta alırsan ve hususi olmasına
-
Plakadan değil şase numarasından sorgula aracı hasar var mı yok mu ancak o zaman öğrenrsin. Araç plakası değiştiğinde hasar bilgileri silinir ama şase numarasında kalır aklınızda bulunsun
-
ArduouS bunu yazdıvukuat bunu yazdı
sahibinden de fiyatlar kafadan bin lira kazık adam yazmış yok boya takıntısı olan aramasın vay efendim araba kazasız ama pert kaydı var sigortacı para almak için yapmış falan filan bunlardan uzak tut kendini orjinal araba al kazasız araba da al ama kazasını bilerek al aldıgın kişiye aracı komputest e sokabilirmiyiz diye sor mutlaka araba pazarına git ve yanına daha önceden en az 4 5 araba alıp satmış birisini al.
15 liraya ne alırım dersen hundai getz al derim.fiesta varmıdır acaba bu fiyata kadar?
getz le işin olmasın dizel getzım var her viraja korkuyla gırıyorum.o fiyata fiesta zor... yerinde olsam 1 yıl daha bekler uzerıne bı 6-7 bın daha koyar megane 2 alırım sedan cok genıs hemde cok az yakıyolar
saygılar
-
kazası olup olmadığı varsa hangi bölgeden olduğu, perte çıkıp çıkmadığı, boya olup olmadığı, değişmemesi gereken daha doğrusu değişmesi gereksiz olan parçanın olup olmadığı, lastiklerin üretim yılı (acemiyken yeni lastik diye itelediler 5 yıllık lastik çıktı amk 4xlastik= 500 tl önemli husus)
akü durumu, gazlı ise lpg deposunun ömrü (10 yılda yenilenmesi gerekir), lpg varsa beyni söktürüp işlem yapılıp yapılmadığı, aracı alırken zaten notere kadar satan tüm borçları kapatması lazım o yüzden vergi borcu olmaz ama muayenesine dikkat et onu bilmiyorum ödenmesi gerekip gerekmediğini, bide temmuzda verginin 2. taksidi var. temmuzdan sonra alabilirsin :) vergisini sahibi öder :F ben öle yapıcam :D
ucuz masraflar illaki çıkacak. 2. el araba ne alırsan al mutlaka masrafı olur.
ama ağır masraflarıda mutlaka sor, triger, şanzuman bakımı, motor durumu vs. usta söyler bunları zaten.
ben kazasız, boyasız aradım hep, aldım 1 hafta sonra kardeşim sağdan vurdu :)
kısmetse yaza yeni araba alacağım bende kardeşim gözümü açtı ağır kazalı olmadıktan sonra (önden girilen) boyalı - hafif kazalı aramıyorum.