3-4 M2 Bi Odaya Ses Yalıtımı Yaptırmak
-
evin altında küçük bi oda var olcusunu almadım boyum 1.70 kolumu kaldırınca avucicim oturuyo tavana en 3 boy 4 mt yaklaşık buraya ses yalıtımı yaptirabilirmiyim müzik calisicam yüksek sesle
-
boydan kastın yatay uzunluksa 3x4 = 12 m2.
y koordinatında boy ise kolun 2.30 metre.
-
yumurta kabıyla ses yalıtımı yapabilirsin ama bahsettiğin oda 12m2 4 değil.
-
<p>bencede yumurta kabiyla yapabilirsin. obur turlu sunger olanlar cok pahaliya patlar.
-
Taş yünü - cam yünü ses yalıtımı için kullanılabilir
-
ölçüler yazdığım gibi arkadaşlar çok yüksek sesle de calismicam gerçi en uygun ve ideal olanı yapmak istiyorum
-
Ben de oturma odasına 5+1 son sesle rahat rahat müzik dinlemek, disko topu/flashı kurup eğlenebilmek, projektör ve 5+1 bağlayıp sinema filmleri izlemek maksatlı böyle bir hayal kurmuştum vakti zamanında;
Babam 3 gerekçeden iptal ettiydi;
1- Tavan ve tabana yapılmıyor, yapılırsa kapı falan uğraştırır, diğer odalardan yüksek ve alçak bi oda olmuş olur
2- Masrafı fazla
3- unuttum la üçüncüyü daha on saniye önce aklımdaydı.
Neyse.
Sen koş hacım hayallerinin peşinden, ben burukluğunu yaşıyorum /:
-
Tnrsk bunu yazdıölçüler yazdığım gibi arkadaşlar çok yüksek sesle de calismicam gerçi en uygun ve ideal olanı yapmak istiyorum
ölçülere göre hesap yaparsak 2m yükseklik olsun yer de 3*4m^2 olsun toplamda kaplaman gereken alan (taban ve tavan dahil) 55-60m^2 olur. (yüksekliği 2den daha fazla aldım)
-
%100 yalıtım lazım değil arkadaşlar misal 7+1 yarıya kadar acicam sesi yumurta kartonu idare eder derseniz ondan kaplicam yoksa başka bi madde onerirseniz.ondan yapıdan duvarın ikisi toprağa yapışık ev biraz yamacda olduğu icin duvarın biri bodruma diğeri girise bakiyo tavan salona bakiyo
-
Bak adamlar kaplamış
http://www.youtube.com/watch?v=sX-w3vgjLMU
yumurta şeyi idare eder -
yumurta kartonu pek bi' ses izolasyonu sağlamaz, daha çok reverb üzerine akustik düzenleme sağlar. yani komşuya ses yine gider, içeride bazı frekanslarda reverb oluşmaz dolayısıyla daha temiz bi' duyum elde edersin ama yumurta kabı yani, uygulandığını ben de bi' kaç yerde gördüm ama sonuçlar berbattı, akustik için bile denemeni tavsiye etmiyorum. akustik için mutlaka piramit sünger kullan.
ses yalıtımı için ise cam yünü kullanmalısın. taş yünü de olur ama sen cam yünü kullan, daha uygun. sarı renkte folyo halinde satılırlar. şu aşağıdaki ürünün metre karesi yaklaşık 3 TL ye geliyor. incele:http://www.balkotrade.com/cam-yunu