3 Damla Kadar Suyun Bir Tüpün İçerisinde Buharlaşmasını Nasıl Engelleriz ?
-
TeRRoR bunu yazdıSpeedyy bunu yazdıDryrock bunu yazdı
Aslında termodinamik bir olay hocam.
burdaki tablo ve birazda termodinamik formüller ile olayı çözebilirsin.
yani mühendislik bilimi diyorki 24.08 Celcius ta (yaklaşık oda sıcaklığında) 3kPa basınçta tutman gerekiyor
Yani özetle vereceğim kişi bunu ne yapıp ne edip 24.08 Celcius'ta tutmak zorunda :D
Yada basıncı arttırıp buharlaşmasını engelliceksin. Düdüklü tencere gibi oldu :)
Muhendislik bilimi oyle boyle birsey demiyor. O su her sekilde buharlasicak o ampul oynasa bile icerde kinetik enerji artip isi uretecek,entropiyi artiracak o da sonra yine buharlasma yapacak. Tek yapabilicegin buhari icerde tutup tekrar yogunlasabilicegi bir ortam vermek o da buharin kacamayacagi sekilde kapatmakla oluyor. Ama nasil kapaticam dersen hic fikrim yok
-
Basıncı yükselt.
Tuzluluğu arttır.
Suyun üstüne yağ doldur. en altta kalsın gözyaşı.
Civa doldur üstte kalsın falan.
-
şuan yapabileceğin en işe yarar yöntem basıncı arttırmak (: bunu da nasıl yaparsın bilmiyorum çünkü ampul çok ince bir camdan mamul.
-
hallederi_55 bunu yazdıTeRRoR bunu yazdıSpeedyy bunu yazdıDryrock bunu yazdı
Aslında termodinamik bir olay hocam.
burdaki tablo ve birazda termodinamik formüller ile olayı çözebilirsin.
yani mühendislik bilimi diyorki 24.08 Celcius ta (yaklaşık oda sıcaklığında) 3kPa basınçta tutman gerekiyor
Yani özetle vereceğim kişi bunu ne yapıp ne edip 24.08 Celcius'ta tutmak zorunda :D
Yada basıncı arttırıp buharlaşmasını engelliceksin. Düdüklü tencere gibi oldu :)
Muhendislik bilimi oyle boyle birsey demiyor. O su her sekilde buharlasicak o ampul oynasa bile icerde kinetik enerji artip isi uretecek,entropiyi artiracak o da sonra yine buharlasma yapacak. Tek yapabilicegin buhari icerde tutup tekrar yogunlasabilicegi bir ortam vermek o da buharin kacamayacagi sekilde kapatmakla oluyor. Ama nasil kapaticam dersen hic fikrim yok
Nasıl demiyor dalga mı geçiyorsun? buharlaşma herzaman olacak ama devir daim de olacağından belli bir sıvı kütlesi yine stabil kalacak iş basınçta bitiyor. Ben ampulun sallanmasıyla alakalı bir şey demedim ama evet onuda hesaba katarsak enerjinin korunumundan yine buharlaşacak fakat basınçtan dolayı yine doymuş haline geri dönecek.