3 Komşu Ülke, 3 Asgari Ücret
-
TL Türkiye Bulgaristan Yunanistan Asgari ücret (Net 577 282 1.354 Benzin 3,68 2,40 2,45 Ekmek (kilo) 1,875 1 1,7 Et(dana kıyma) 22 9-12 25 Şeker (kilo) 2,5 2 2,2 Prinç (kilo) 4,5 2,5 5 Kaynak ; Milliyet.com.tr
-
Yunanistan avrupa birliğinde ayrıca nüfus unuda baz almak gerek bulgaristandan da iyiyz hamd olsun,
-
her halukarda bizi göz göre göre çoğaltıyolar gibime geliyo kaptan :D
-
Bulgaristan da Avrupa Birliğinde, ordaki maaşa aldanmamakta fayda var,
şöyle ki en gariban diyebileceğimiz ailede bile 2-3 ten aşağı araba yok.
1 litre gaz yakaşık 1 levaydı en son, 1,1 TL civarı bir şey eder o da.
Kıyma fiyatını nerden almışlar bilmiyorum, ben ordayken 4 TL küsür birşeydi.
Pirinçtir, baklagildir etten daha pahalı Bulgaristan'da, Türkiye'deki fiyatların bayağı üzerindeydi.
Burda 10 bin TL üzerinde edecek bir araba, orda 1000, 1500 civarında.
En kötü yine bizim memleketin hali gibi göründü bana açıkçası. Yazık.
-
Robinson_Crusoe bunu yazdı:
-----------------------------
Yunanistan avrupa birliğinde ayrıca nüfus unuda baz almak gerek bulgaristandan da iyiyz hamd olsun,
-----------------------------bulgaristanda ab de hocam
-
4 kişilik bir ailenin Ocak ayında açlık sınırını 893 TL, yoksulluk sınırını 2 bin 367 TL
devlet çalşana 20 tl zam yapıyor 100 tl geri alıyorsa bu (.............................)
-
Yazık!
-
Türkiye için prinç fiyatı amma abartılmış.. Daha bugün a101 den aldım 5 kg. pilavlık prinç 8.90. dı..
-
UmutxTR bunu yazdı:
-----------------------------
Türkiye için prinç fiyatı amma abartılmış.. Daha bugün a101 den aldım 5 kg. pilavlık prinç 8.90. dı..
-----------------------------baldo mu =)
-
Bulgaristanin nesini kiyasliyorlarsa .
Bg de gece hayati cok uygun . Sise JB litrelik max 160 ytl . TR de ne kadar bilgim yok , en son absolute 350 den aciliyordu bursada .
Yemek desen Mc , bk den big tasty menu aldigim 8 ytlye denk geliyor .
benzin 1.90
ekmek 0.90 ( 90 kurus ) ama ekmekler kiloluk .
dana etinin kilosu 9 ytl . ama toptan alinca kilosu 7 ytl ye denk geliyor .
Audi A6 2002 model , 10.000 leva(ytl ) [arkadas almis].
valla bence bulgaristan ile kiyaslanmasi yalnis ...
Yunanistan batmaz , adamlar avrupanin simarik cocugu . oxford tarih kitabini acin , karsiniza ilk cikacak resim "zeus tapinagi" dir , atinadaki . yunanistanin batmasi icin , AB nin batmasi gerek .
-
soğanın kilosu kaç para sizin haberiniz varmı 1,5 tl ye soğan...ya salata domates ? birde çoğu yiyecekten tad alamazsınız.
bizde tarım bitti.çiftçilik bitti.hayvancılık bitti.köylü bitirildi yani..herşey ithal olmuş..üretimde rekabet yok.zamlarlada giriyor iyicene.