folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder 3 Mayis Türkçülük Günü

3 Mayis Türkçülük Günü

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Liarhack
    Liarhack's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı

Bana küfreden naylon Türkçüler de dahil olmak üzere herkesin anası kutsaldır. Gelelim esas meseleye.

1) Konuyu okumamışsınız gelmiş burada herhangi bir kitleye ya da görüşe düşmanmışım gibi yazıyorsunuz. Önceki mesajlarda yazdığım gibi, benim derdim kolpalık ve fasonlukla. Ha bir de ırkçılık var tabi. Ben demiyorum ki tüm Türkçüler ırkçıdır. Ama konuda yazan birtakım yarım porsiyon Türkçüler hem zeka problemlerini ve samimiyetsizliklerini hem de ırkçılıklarını ortaya koyan ifadeler kullanıyorlar. Kullanabilirler, sorun yok. Ben de gelip soru soruyorum ve cevap arıyorum. Burası açık bir platform.

2) Kimseye hakaret etmedim. Banlanan mahluk ilk önce haysiyetsiz vs diyerek mevzuyu boka sardırdı. Ziya Gökalp Kürt olmuş Türk olmuş ne fark eder? Hakikat şu ki Kürttür. Türk olduğunu gösteren kaynağınız varsa sunun. Öğrenmiş oluruz. Ama Ziya Gökalp Kürttür denilmesindense ailenize küfredilmesini yeğleyecek kadar kafatasçılıktan gözünüz dönmüşse ona da malesef derman yok.

3) Farklı radikal görüşlere mensup kişiler konu açsınlar onlara da benzer sorularla gelirim. Sıkıntı yok. Türkçülük konusu komik mesajlarla doluyor. Bu sene konuyu ben açacaktım. Yetişemedim. Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü yazıp gönderdikten sonra enter'a basan parmağıyla burnunu kurcalayıp oturduğu koltuğun/sandalyenin altına süren insanlar canlanıyor gözümde bu konuda.

4) Sakin olun yoldaşlar. Memleket sathında cehalete karşı verdiğimiz harbin ilk kıvılcımı tbt'dir. Gelin el ele verelim ve bu iş bilmezlik, laf anlamazlıkları ortadan kaldıralım.

5) Beni ban ile tehdit edenlere de şunu armağan ediyorum:

https://youtube.com/watch?v=60N18ulbVOc

Edi bese yaz artık uzatma. Niye böyle detay veriyorsun ki, böyle ufak tefek şeylere fazla takılma bir çok veya birçok ile eğleneceksen, daha çoğunu da verebilirim sana fakat alır mısın onu bilemem.

Edit : Ayrıca, geçmişinde iftihar edemeyeceğin bir tarih bırakmadıysa sana dedelerin veya ataların basiretsizliğine kılıf arama! Şuan entera bastığım parmağımla sana yazıyorum. Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü.. Artık zoruna mı boruna mı o tamamen senin tercihine bağlı!

Liarhack tarafından 06/May/19 04:23 tarihinde düzenlenmiştir

www.tithack.com
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    torpedo_XL bunu yazdı

@by_Tet

Hocam iyi güzel uzun uzun yazıyorsun ama çok boş konuşuyorsun. Sizli bizli konuşmuşsun siz biz kimmiş bi açıklayıver hele.

Ben kimsenin düşüncelerini örtbas etmedim. Türkçülüğü de görmezden geldiğim falan yok.

Daha attığım linki okumadan çıkarımda bulunmaya kalkmışsın. Orada yazılanlar Cumhuriyete laf söylemekten çok Atatürk inklaplarına yapılan karalamadır.

«Biz bu savaşta yenilirsek bunun en büyük
    iki mesulü birinci ve ikinci Cumhurreisleridir.
    Birincisi memlekete saçtığı ahlâksızlıkla, ikincisi
    korkaklığı ile buna sebebolacaklardır. Birincisi
    on beş yıl Cumhurreisliği ettiği halde
    orduyu imhal etti. İnkılâp hastalığına uğramış
    bir çılgındı. Etrafına ahlâksız insanları
    toplamış ve onların memleketi soymalarına
    göz yummuştur. İkincisi on beş yıldan birincinin
    mesuliyetlerine tamamen iştirak ettiği için
    suçludur. Ve İtalya'dan korkacak kadar
    Korkan bir adamdır. Birincisi şuursuzdur.
    İkincisi ahmaktır. İkincisinin de müşterek
    vasfı hilekârlıklarıdır. Millet 'Meclisi diye
    topladıkları satılmışlar meclisi ile kendi riyasetlerine
    meşru bir şekil vermek istemişlerdir.
    Fakat bunu dünyaya yutturuyoruz sanacak
    kadar gaflet göstermişlerdir. Ben pek
    iyi bilirsin ki, Cumhuriyet Rejimi için en ufak
    rahatımı bile feda etmem...

Sen önce savunduğun şeyi iyicene bir araştır. "Atsız beyin durumuna gelecek olursak" demeden önce de keşke attığım linki okusaydın. Al bak yukarıda paylaştım oku ondan sonra otur yazdığın yazıyı bir düşün.

Ayrıca hümanist olduğumu nereden çıkarttığını da bilmiyorum. Her düşünceye saygı gösterdiğim falan da yok. Kısaca savunmaya çalıştığın ideolojiye biri eleştiri getirince farklı şekillerde sıfat yakıştırıp kendi kendine çıkarımlarda bulunmuşsun.

Bu mesajıma cevap yazıp benden cevap beklersen, adam gibi konu hakkında tartışabilecek kadar bilgin olmadığını (olsa da ideolojiye olan bağlılığının eleştiri kaldırmanı engellediğini) düşündüğüm için, daha fazla sana cevap verme tenezzülünde bulunup boşuna zamanımı harcamayacağım.

Hocam siz: Türkçü olmayanlar, fazla zor değildi. 

3 Mayıs savunmalarındaki yazılar ile mektuplarındaki yazıları ortaya sürekli çıkarıyor, Atsız Atatürk düşmanıydı, Cumhuriyet düşmanıydı vs diyorlar. 10.4mblık dosyayı indirip tamamını elbette okumadım, ancak daha önce okumuştum durumu da izah edecek kadar biliyorum. En azından son cümlesi için cevap verdiğimi zaten farketmişsindir.

Cevap verme tenezzülüne girmeyecek, hatta yazdıklarımı okumayacak olmandan dolayı da herhangi bir açıklama yazmayacağım. Zaten öğrenmek istemiyorsun, "ben öğreneceğimi öğrendim, yeterli" böbürlenmesindesin. Muhtemelen bu sebepten herkesi tıpkı diğer arkadaş gibi cahil görüyorsun.

Gökalp Kürttü demişsin, yukarıda detaylıca yazdım. Atatürk Milliyetçiliği ile alakası yok demişsin, Atatürk milliyetçiliği diye bir şeyin olmadığını Atatürk'ün de Türkçü (basbayağı bizim anladığımız anlamda) olduğunu yazdım. Bütün bunlarda yanlış bilgin olup benim bilgisiz ilan edilmem ilginç.

İdeolojiye bağlılığım elbette var ve yüksek ama eleştiri kaldıramama durumu sendeki tenezzül durumu kadar değil; benim bilgisizliğim hakkındaki düşüncene de herhangi bir cevap vermiyorum.

Teşekkür ederim.

by_Tet tarafından 06/May/19 12:04 tarihinde düzenlenmiştir

iyibu! yeniden..
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek
    by_Tet bunu yazdı

Hocam madem gerçekten tribünlere oynamıyor, bilmişlik yapmıyor, cehalete savaş bayrağı altında cehaletin içerisinde boğulmuyorsun; 4. Maddenin de hatrına bildiklerimi yazayım:

Evvela Gökalp meselesine gelelim;

1- Ziya Gökalp'in Ali Kemal'e şiirini okuyabilirsin. Orada son dizelerinde Türklük hadimine Türk değildir diyen, soyca Türk olsa da piçtir, Türk değil der. Yani lütfen kendisine Türk değildir deme.

2- Irkçılık kötü bir şey iyi bir şey mevzusuna ilişkin yazabileceğim gerçekten bir şey yok. Ben de en az senin kadar ırkçıyım. Çünkü ben Türküm, öteki beriki değil diyen birisine ısrarla Kürttür diyorsun. Yani bir insanın (diyelim ki tercih meselesi) kendi tercihine bile dayanamayacak kadar ırkçısın. İnatla ısrar ediyor, şahısı ırkına göre yargılayıp (bunda da diretip) ırkçılığa hayır diyorsun.

3- Net bir biçimde kürttür, Türk olduğuna dair delil varsa gösterin diyorsun ancak kürtlüğüne dair bir delil olmadığı gibi kendisinin diyarbakırdaki Kürtler hakkında Kürt aşiretleri üzerine tetkikler kitabında bile kendi kürtlüğü üzerinden herhangi bir yazısı yok. Yani Türk olmasına ispata gelmeden önce kürtlüğüne dair ispat daha mantıklı olacak (ki aşağılarda Türklüğüne dair kendi beyanı dışında bir kaç belgeyi de detaylı yazacağım. Ama gerçekten çok ırkçısın, DNA istemezsin umarım)

4- En genel yargılardan birisi Diyarbakır'ın Kürt şehri olduğudur. Özal dönemine kadar memlekette kürtlerin bir arada yoğun olması pek mümkün bile değil. Nüfus 2-3 milyon kadar iken tıpkı suriyelileri aldığımız gibi ırak kürtlerini alıyoruz. Üstelik yalnızca resmi rakamlar 460bin bunun bir de resmi olmayan kısmı var. Bu alınan mülteciler toplu bir biçimde doğuya yerleştiriliyor ve üreme oranları yüksek olduğu için bugün doğuda doğan kürttür algısı ortaya çıkıyor. Ancak Gökalp zamanında 11milyonluk nüfusun en fazla 200bini kürttür.

5- Gökalp bey Suriye Türkmenlerinden göçmüş Mehmet Tevfik Bey'in oğludur. Ancak anne tarafına dayısının oğlu vesilesiyle ulaşabiliyoruz. Dayısı Arif Pirinççizade beyin oğlu Ali Fevzi Pirinççioğlu bayındırlık (nafia) bakanlığı yapmıştır. Kendi soy ağacını yayınlamış bu ailenin soyağacını buraya bırakıyorum: 

Wiki kaynaklarına baktığınızda Ali Fevzi beyin isminin bile düzgün yazılmadığını, Kürt olduğunun yazıldığını, bakanlığına bile neredeyse hiç değinilmediğini farkedersiniz. Kaldı ki sözde Ermeni soykırımını savunanlar bu ismi de sıkça kullanırlar. Ali Fevzi bey kürt ise Ermeni soykırımını kürtler mi yaptı o halde? Değişik durumlar.

Babasının Suriye Türkmeni olduğuna dair belgeleri Wiki kaynaklarından dahi bulabilirsin. Olmadığına dair 2 yazının birisinde Zaza birisinde Kürt olarak söyleniyor. Bu iki sözde kaynağını okuyunca göreceksin ki mahalle dedikodusundan başka bir şey değil.

6- Türk ırkçılığı diğer milletlerinden ayrılarak Türklük tanımına şu ana başlıklarda bakar; (bunların tamamı olmak zorundadır)

Türk Soyundan olmak

Türk Dilini Konuşmak

Türk olarak kendini tanıtmak (Türklüğü kabul etmek)

Türk töresine uygunluk ve Türklüğe hizmet

Türk soyu dışında bu başlıklar altında tartışmasını bile yapamayacağın bir kişinin soyu hakkında kulaktan dolma bilgilerle ileri geri konuşup 'ihihihi Türkçülüğün fikir babası Gökalp Kürttü ne Türkçülüğü yaa' demen komik duruyor.

7- Gökalp bey bugüne kadar devinim halinde gelişmiş Türkçülüğün fikir babalarından birisidir ancak bugünkü Türkçülük çizgisinden doğal olarak epey uzaktır. Kendisi ırk milliyetçiliğini değil kültür milliyetçiliğini savunur. Bu anlamda zaten senin tabirinle kürt veya başka kökenden olması zaten kendi düşüncesiyle ters düşmez. Özünde bir taraf tutma meselesidir. Bu taraf Türklüğün tarafıdır.

8- Bizim Gökalp beyin Türk olmasında ısrar ediyor olmamız, ırkçı olup Gökalp beyi Türk görmek istememiz değil kendisinin kendi hayatında bunu savunmasıyla, kavga etmesi hatta koskoca şiir yazıp küfür etmesidir.

9- Okuduğun deli saçması kaynaklar içerisinde olmayacağını düşünsem de eline koz olması açısından Necip Fazıl'ın kendisi ve pek çok Türk milliyetçileri hakkında (Atatürk dahil olmak üzere) deli saçması bir yazı dizisi vardır. Necip Fazıl ve tayfasının (MTTB) özellikle baskın olduğu dönemler %100 doğru kabul edilen iftiralar bu muhabbetin asıl kaynağı denebilir. Sabaha kadar Allah'a küfrederek ölmesi, kürt olması gibi durumları tamamen İslamcılığa hizmet amacıyla uydurup piyasaya sürdüler. Tek amaçları millet/milliyetçilik kavramı saçmadır aslolan ümmettir durumu.

Gökalp meselesini telefonda daha fazla uzatmadan yeterince anlattığımı düşünüyorum. Bilale anlatır gibi tane tane cümlelerle açıkladım. Aptal telefonun saçma sapan imla düzenlemelerine karşın düzgün Türkçe konuşmaya ve düzgün Türkçe konuşurken sıkıcı/akademik dili kullanmamaya özen gösterdim.

Bütün bunları yapmamdaki amacım bir şeyler ispatlamak değil, Türkçülüğü öğretip yeni kişiler kazanmak hiç değil; amacım ülkücü, Türk-İslamcı (hatta Avrasyacı) özetle kendine milliyetçiyim diyen her insanı "Türkçü" zannedecek kadar bilgi eksikliği olan birisinin bütün cehaletini yüzüne vurmaktan ibaret.

Lütfen Ali Kemal olma, yoksa Türkçülerden çok küfür yersin; hatta ölüsü bile küfür eder.

Bu cehaletten değil, ya da neyse en azından bu cümleyi tamamlamayayım.

Çünkü lafın tamamı aptala anlatılır.

Edit: Bir takım imla düzeltmesi ve daha uzun detaylı cümle eklemesi.

Madde madde cevap vereyim:

1) Ziya Gökalp benim ölçüm değil. Onun dediğini yasa kabul edip "aaa lan memlekete hizmet eden herkes Türkmüş" diyemem. Ben Türk'üm. Ama bu ülke, bayrak ve millet için varını yoğunu sarfedecek Kürt, Laz, Arap, Afrikalı, Boşnak, Çerkes ve daha nice kökenden insan var. Şimdi bunlara zorla "sen aslında Türk'sün. Ama farkında değilsin" mi diyeceğiz? Adam değil işte kardeşim. Dayatmayla Türk mü yapacağız? Bunu zorla kabul ettirmeye çalışıp, aksinin yapılmasını ise piçlik olarak nitelendiren ve bunu böyle kabul edenlerin bizzat kendileri histerik piçlerdir.

2'den 5'e kadar) Türk olduğu da kesin değil Kürt olduğu da o zaman. Çok önemli de değil. Burada mesele Türklüğe hizmet için bir başka etnisiteye mensup olmanın kabul edilemez bir düşüklük(!) olarak algılanması. Bu apaçık ruh hastalığıdır. Ziya Gökalp Kürttür diye ısrar etmemin sebebi bunun dile getirilemez iddia edilemez bir şeymiş gibi önceki mesajlarda lanse edilmesidir. Belki de Ermenidir. Çok mu önemli?

6) Irkçılığın tüm türleri aynıdır. Senin bu yazdığın kültür, kendini tanımlama vs gibi unsurlar ırkçılığın kapsamında değildir. Milliyetçilik ve milli kimlik kuramları çerçevesinde ele alınır. Irkçılık düpedüz kafatasçılık ve püritanizmdir. Bunu Almanlar, Japonlar, Çinliler, İngilizler, Fransızlar yapabilir. Ama bugün safkan Türk bulmak ve tek bir Türklük tanımı yapmak mümkün değildir. Önce biraz tarih ve kuram oku sonra tasnif yap. Bu madde bingo cehalet, uzatmayalım.

Ziya Gökalp bir ideolog ve demagogtur. Gözümde Atsız kadar ağırlığı yoktur.

Ülkücü ve Avrasyacı tayfayı gerçek milliyetçi olmamakla suçlamışsın. Ama bunu ölçütü nedir net değil. Sana göre mi değerlendireceğiz? Onlar da sana gerçek milliyetçi değil diyor. Gökalp midir tek ölçü? Senin orgazm ola ola yazdığın fason ve neresinden tutsak elimizde kalan tarafgir kör yazıların mıdır?

Dikkat et de küfretmesinler demişsin. Türkçüler Kürtçüler İslamcılar ya da solcular ve diğerleri kim ki ben onlardan sakınayım? İstediğimi söyler istediğimi eleştiririm. Bana küfedenlerin de validesini şu tbt'nin meydanında teşhir ederim. Fikri olmayan cühela tayfanın konuşmaya dahi hakkı yok. Adminlerin yerinde olsam bir konuda ikinci postunda fikrini temellendiremeyenleri doğrudan banlarım. Bugün ergenlik ataklarını tatmin edemeyen üç beş zırtapoz kudurmasın diye susacak değiliz. Millet, milli kimlik, milliyetçilik gibi mühim konuları bu şempanzelerin eline bırakmak dangalaklığın daniskasıdır.

Bana da ithamda bulunmuşsun ama ne bir dayanak var ne bir gösterge. Kendi kafandan bir çerçeveye oturtmuş ona göre değerlendirmişsin. İşte asıl cehalet budur. Bu ezbercilik ve tarafgirlik sıhhatli zihin ve dimağların yapabileceği bir şey değildir.

Türkçeyi özenli kullanman güzel. Bir tek bu noktada diğer kolpalardan öndesin.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Tarih 6 Mayıs 2070 - Tahribat.com 3 Mayıs Türkçülük Günü başlığında yapılan tartışmalarda kullanılması muhtemel argümanlar

-0-

Recep Tayyip Erdoğan Atatürkçüdür. İspatı bu videodur ;  https://www.youtube.com/watch?v=8t2Z9lNDvwU 
    RTE , Atatürkçü değil diyenler ne Türkçüdür ne Atatürkçüdür.... 

-0- 

Günümüze dönelim. Hala işimize yarayacak , fikirleri düşünceleri değil insanları tartışıyoruz. 
    Yok Gökalp Kürtmüş , Atsız Atatürk düşmanıymış , Mustafa Kemal Türkçü değilmiş.... 

Gökalp , Atsız , Atatürk bişey söyledi diye mutlak doğru mu oluyor bu ?

Kaldı ki Mustafa Kemal halkın bireylere puta tapar gibi tapıp bağlandığını görmüş ve demiş ki "Benim söylediklerim bilimle çelişirse siz bilimi seçin" Bu bilim dediği fizik kimya değil , sosyal bilimlerden bahsediyor. 

Ülkenin iyileşmesi için bilimsel metodla kafa patlatın. Olayları bilimsel olarak analiz edip inceleyin. Problemleri böyle çözün diyor.... 

-0- 

Memlekette kitap okuyan yok , iki kitap okuyan her bokun uzmanı oluyor. Ben dahil cümlemiz cahil-çomar-iletişim özürlü olduğumuz için ülkeyi Suriyelilere kaptırıp asimile oluyoruz ya zaten.... 
    Anca birbirimize saydıralım, birbirimizin zekasıyla alay edelim. Böyle nereye gidecek ?

Gökalp mi Atsız mı Atatürk mü gelcek kurtaracak bizi ? 

-0- 

Yurtdışına gitmek isteyen kendisine Türk demesinmiş 
    Müslümanım diyen kendisine Türk demensinmiş
    Osmanlıyı yok sayan kendisine Türk demensinmiş 
    Gökalp'e Kürt diyen kendisine Türk demesinmiş

O imanlı bu kafir muhabbetinden farksız... Genetik olarak ideoloji gözetmeksizin çomarız işte... Anca harhur tartışma ortamı.... Bi sike faydası yok. Atı alan üsküdarı geçiyor bizde arkasında avel avel bakıp dolar 7 lira oldu amk suriyelileri diyoruz. 

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    italyan
    italyan's avatar
    Erkek

Yazılar uzadıkça okunma ve anlaşılma ihtimali düşüyor. Özet hepiniz boş yere tartışıyorsunuz. "Hala işimize yarayacak , fikirleri düşünceleri değil insanları tartışıyoruz. " gerek yok. Hepiniz çok bilgili okumuş kıymetli insanlarsınız. Biraz salın ya.... Bundan sonrasını düşünün , biz ne yaparız onu düşünün. 

Tartıştığınız isimlerin işi bitmiş.sıra toprak altında olanlarda değil toprak üstünde yaşayanlarda.

Gerçek yoktur.Herşey yorumdur. - KKK - Düşünürseniz, acı çekersiniz. Şüphe ederseniz, delirirsiniz. Hissederseniz, yalnız kalırsınız. O yüzden koy goethe
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Retro
    by_Tet
    by_Tet's avatar
    Erkek
    literatur bunu yazdı
    by_Tet bunu yazdı

Hocam madem gerçekten tribünlere oynamıyor, bilmişlik yapmıyor, cehalete savaş bayrağı altında cehaletin içerisinde boğulmuyorsun; 4. Maddenin de hatrına bildiklerimi yazayım:

Evvela Gökalp meselesine gelelim;

1- Ziya Gökalp'in Ali Kemal'e şiirini okuyabilirsin. Orada son dizelerinde Türklük hadimine Türk değildir diyen, soyca Türk olsa da piçtir, Türk değil der. Yani lütfen kendisine Türk değildir deme.

2- Irkçılık kötü bir şey iyi bir şey mevzusuna ilişkin yazabileceğim gerçekten bir şey yok. Ben de en az senin kadar ırkçıyım. Çünkü ben Türküm, öteki beriki değil diyen birisine ısrarla Kürttür diyorsun. Yani bir insanın (diyelim ki tercih meselesi) kendi tercihine bile dayanamayacak kadar ırkçısın. İnatla ısrar ediyor, şahısı ırkına göre yargılayıp (bunda da diretip) ırkçılığa hayır diyorsun.

3- Net bir biçimde kürttür, Türk olduğuna dair delil varsa gösterin diyorsun ancak kürtlüğüne dair bir delil olmadığı gibi kendisinin diyarbakırdaki Kürtler hakkında Kürt aşiretleri üzerine tetkikler kitabında bile kendi kürtlüğü üzerinden herhangi bir yazısı yok. Yani Türk olmasına ispata gelmeden önce kürtlüğüne dair ispat daha mantıklı olacak (ki aşağılarda Türklüğüne dair kendi beyanı dışında bir kaç belgeyi de detaylı yazacağım. Ama gerçekten çok ırkçısın, DNA istemezsin umarım)

4- En genel yargılardan birisi Diyarbakır'ın Kürt şehri olduğudur. Özal dönemine kadar memlekette kürtlerin bir arada yoğun olması pek mümkün bile değil. Nüfus 2-3 milyon kadar iken tıpkı suriyelileri aldığımız gibi ırak kürtlerini alıyoruz. Üstelik yalnızca resmi rakamlar 460bin bunun bir de resmi olmayan kısmı var. Bu alınan mülteciler toplu bir biçimde doğuya yerleştiriliyor ve üreme oranları yüksek olduğu için bugün doğuda doğan kürttür algısı ortaya çıkıyor. Ancak Gökalp zamanında 11milyonluk nüfusun en fazla 200bini kürttür.

5- Gökalp bey Suriye Türkmenlerinden göçmüş Mehmet Tevfik Bey'in oğludur. Ancak anne tarafına dayısının oğlu vesilesiyle ulaşabiliyoruz. Dayısı Arif Pirinççizade beyin oğlu Ali Fevzi Pirinççioğlu bayındırlık (nafia) bakanlığı yapmıştır. Kendi soy ağacını yayınlamış bu ailenin soyağacını buraya bırakıyorum: 

Wiki kaynaklarına baktığınızda Ali Fevzi beyin isminin bile düzgün yazılmadığını, Kürt olduğunun yazıldığını, bakanlığına bile neredeyse hiç değinilmediğini farkedersiniz. Kaldı ki sözde Ermeni soykırımını savunanlar bu ismi de sıkça kullanırlar. Ali Fevzi bey kürt ise Ermeni soykırımını kürtler mi yaptı o halde? Değişik durumlar.

Babasının Suriye Türkmeni olduğuna dair belgeleri Wiki kaynaklarından dahi bulabilirsin. Olmadığına dair 2 yazının birisinde Zaza birisinde Kürt olarak söyleniyor. Bu iki sözde kaynağını okuyunca göreceksin ki mahalle dedikodusundan başka bir şey değil.

6- Türk ırkçılığı diğer milletlerinden ayrılarak Türklük tanımına şu ana başlıklarda bakar; (bunların tamamı olmak zorundadır)

Türk Soyundan olmak

Türk Dilini Konuşmak

Türk olarak kendini tanıtmak (Türklüğü kabul etmek)

Türk töresine uygunluk ve Türklüğe hizmet

Türk soyu dışında bu başlıklar altında tartışmasını bile yapamayacağın bir kişinin soyu hakkında kulaktan dolma bilgilerle ileri geri konuşup 'ihihihi Türkçülüğün fikir babası Gökalp Kürttü ne Türkçülüğü yaa' demen komik duruyor.

7- Gökalp bey bugüne kadar devinim halinde gelişmiş Türkçülüğün fikir babalarından birisidir ancak bugünkü Türkçülük çizgisinden doğal olarak epey uzaktır. Kendisi ırk milliyetçiliğini değil kültür milliyetçiliğini savunur. Bu anlamda zaten senin tabirinle kürt veya başka kökenden olması zaten kendi düşüncesiyle ters düşmez. Özünde bir taraf tutma meselesidir. Bu taraf Türklüğün tarafıdır.

8- Bizim Gökalp beyin Türk olmasında ısrar ediyor olmamız, ırkçı olup Gökalp beyi Türk görmek istememiz değil kendisinin kendi hayatında bunu savunmasıyla, kavga etmesi hatta koskoca şiir yazıp küfür etmesidir.

9- Okuduğun deli saçması kaynaklar içerisinde olmayacağını düşünsem de eline koz olması açısından Necip Fazıl'ın kendisi ve pek çok Türk milliyetçileri hakkında (Atatürk dahil olmak üzere) deli saçması bir yazı dizisi vardır. Necip Fazıl ve tayfasının (MTTB) özellikle baskın olduğu dönemler %100 doğru kabul edilen iftiralar bu muhabbetin asıl kaynağı denebilir. Sabaha kadar Allah'a küfrederek ölmesi, kürt olması gibi durumları tamamen İslamcılığa hizmet amacıyla uydurup piyasaya sürdüler. Tek amaçları millet/milliyetçilik kavramı saçmadır aslolan ümmettir durumu.

Gökalp meselesini telefonda daha fazla uzatmadan yeterince anlattığımı düşünüyorum. Bilale anlatır gibi tane tane cümlelerle açıkladım. Aptal telefonun saçma sapan imla düzenlemelerine karşın düzgün Türkçe konuşmaya ve düzgün Türkçe konuşurken sıkıcı/akademik dili kullanmamaya özen gösterdim.

Bütün bunları yapmamdaki amacım bir şeyler ispatlamak değil, Türkçülüğü öğretip yeni kişiler kazanmak hiç değil; amacım ülkücü, Türk-İslamcı (hatta Avrasyacı) özetle kendine milliyetçiyim diyen her insanı "Türkçü" zannedecek kadar bilgi eksikliği olan birisinin bütün cehaletini yüzüne vurmaktan ibaret.

Lütfen Ali Kemal olma, yoksa Türkçülerden çok küfür yersin; hatta ölüsü bile küfür eder.

Bu cehaletten değil, ya da neyse en azından bu cümleyi tamamlamayayım.

Çünkü lafın tamamı aptala anlatılır.

Edit: Bir takım imla düzeltmesi ve daha uzun detaylı cümle eklemesi.

Madde madde cevap vereyim:

1) Ziya Gökalp benim ölçüm değil. Onun dediğini yasa kabul edip "aaa lan memlekete hizmet eden herkes Türkmüş" diyemem. Ben Türk'üm. Ama bu ülke, bayrak ve millet için varını yoğunu sarfedecek Kürt, Laz, Arap, Afrikalı, Boşnak, Çerkes ve daha nice kökenden insan var. Şimdi bunlara zorla "sen aslında Türk'sün. Ama farkında değilsin" mi diyeceğiz? Adam değil işte kardeşim. Dayatmayla Türk mü yapacağız? Bunu zorla kabul ettirmeye çalışıp, aksinin yapılmasını ise piçlik olarak nitelendiren ve bunu böyle kabul edenlerin bizzat kendileri histerik piçlerdir.

2'den 5'e kadar) Türk olduğu da kesin değil Kürt olduğu da o zaman. Çok önemli de değil. Burada mesele Türklüğe hizmet için bir başka etnisiteye mensup olmanın kabul edilemez bir düşüklük(!) olarak algılanması. Bu apaçık ruh hastalığıdır. Ziya Gökalp Kürttür diye ısrar etmemin sebebi bunun dile getirilemez iddia edilemez bir şeymiş gibi önceki mesajlarda lanse edilmesidir. Belki de Ermenidir. Çok mu önemli?

6) Irkçılığın tüm türleri aynıdır. Senin bu yazdığın kültür, kendini tanımlama vs gibi unsurlar ırkçılığın kapsamında değildir. Milliyetçilik ve milli kimlik kuramları çerçevesinde ele alınır. Irkçılık düpedüz kafatasçılık ve püritanizmdir. Bunu Almanlar, Japonlar, Çinliler, İngilizler, Fransızlar yapabilir. Ama bugün safkan Türk bulmak ve tek bir Türklük tanımı yapmak mümkün değildir. Önce biraz tarih ve kuram oku sonra tasnif yap. Bu madde bingo cehalet, uzatmayalım.

Ziya Gökalp bir ideolog ve demagogtur. Gözümde Atsız kadar ağırlığı yoktur.

Ülkücü ve Avrasyacı tayfayı gerçek milliyetçi olmamakla suçlamışsın. Ama bunu ölçütü nedir net değil. Sana göre mi değerlendireceğiz? Onlar da sana gerçek milliyetçi değil diyor. Gökalp midir tek ölçü? Senin orgazm ola ola yazdığın fason ve neresinden tutsak elimizde kalan tarafgir kör yazıların mıdır?

Dikkat et de küfretmesinler demişsin. Türkçüler Kürtçüler İslamcılar ya da solcular ve diğerleri kim ki ben onlardan sakınayım? İstediğimi söyler istediğimi eleştiririm. Bana küfedenlerin de validesini şu tbt'nin meydanında teşhir ederim. Fikri olmayan cühela tayfanın konuşmaya dahi hakkı yok. Adminlerin yerinde olsam bir konuda ikinci postunda fikrini temellendiremeyenleri doğrudan banlarım. Bugün ergenlik ataklarını tatmin edemeyen üç beş zırtapoz kudurmasın diye susacak değiliz. Millet, milli kimlik, milliyetçilik gibi mühim konuları bu şempanzelerin eline bırakmak dangalaklığın daniskasıdır.

Bana da ithamda bulunmuşsun ama ne bir dayanak var ne bir gösterge. Kendi kafandan bir çerçeveye oturtmuş ona göre değerlendirmişsin. İşte asıl cehalet budur. Bu ezbercilik ve tarafgirlik sıhhatli zihin ve dimağların yapabileceği bir şey değildir.

Türkçeyi özenli kullanman güzel. Bir tek bu noktada diğer kolpalardan öndesin.

Bu yazınla beraber ileri düzeyde zeka problemin olduğunu düşünüyorum, hakaret ,küfür veya olmayan bir şeyi varmış gibi gösterme çabası algılayabilir kendine teselli verebilirsin. Ancak gerçekten üzücü bir durum, hayatında başarılar hocam. 

Ayrıca seni bu kadar yorduğum için ayrıyeten özür dilerim. Ciddi manada kusura bakma

iyibu! yeniden..
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ShockMan
    ShockMan's avatar
    Erkek
    italyan bunu yazdı

Yazılar uzadıkça okunma ve anlaşılma ihtimali düşüyor. Özet hepiniz boş yere tartışıyorsunuz. "Hala işimize yarayacak , fikirleri düşünceleri değil insanları tartışıyoruz. " gerek yok. Hepiniz çok bilgili okumuş kıymetli insanlarsınız. Biraz salın ya.... Bundan sonrasını düşünün , biz ne yaparız onu düşünün. 

Tartıştığınız isimlerin işi bitmiş.sıra toprak altında olanlarda değil toprak üstünde yaşayanlarda.

Alkış sevgili dostum.. ve ekliyorum, ülkemizde yaşayan tüm insanlarımızı olumluya ve iyi olmaya sevkedebilecek şeylere odaklanalım, öldüren değil yaşatan olalım.. Talan siyaseti yapanlara engel olalım, bizi bölen siyaset ehillerini meclisten ayıklayalım, böylece Türkçülük denilen şeyi sevmeyen kalmaz.

Amacı iyilik ve birleştiricilik olan bir ideoloji neden olmasın, Atatürk zaten böyle yapmıştı.. Onun zamanında ülke bolluk içindeydi. Çünkü Türkçülük bencillik olamaz..

ShockMan tarafından 06/May/19 14:49 tarihinde düzenlenmiştir

Net ortamı, tek tük de olsa iyi dostluklar sağlamışsa bile, vefasızlığı ile ünlüdür..!
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    literatur
    literatur's avatar
    Erkek

@by_Tet Kaçmasaydın iyiydi hocam. Yorulmadım bu arada. Güzel Türkçe ile aydınlık istikballer diliyorum. İnanıyorum ki sen de şu an kendini sorgulamaktasın. Bu da benim açımdan önemli. Her ne kadar dogmalarını yıkmak seni köşeye sıkıştırmak ve cevap veremez hale getirmeyi gerekli kılsa da bundan sonrası senin için daha iyi olacaktır diye ümit ediyorum.

https://youtube.com/watch?v=cyACdOdJfUw

Toplam Hit: 9123 Toplam Mesaj: 79
türkçüler günü