32-Bit (X86) Xp Veya Vistada Nasıl 4GB Ram Gösterebilirim
-
Arkadaşlar bakın, milletin söylediği şeyler doğru değil. Yok efendim xp32bit sadece 3gb desteklermiş de yok bilmemneymiş de boş bunlar. Daha önce benim de başıma geldiği için ben konuyu microsoft yetkilisine açtım. Bakın gelen cevaba:

-
FuriousBuLL nasıl hallettin biraz açıklarmısın?
-
Cia bunu yazdı:
-----------------------------
FuriousBuLL nasıl hallettin biraz açıklarmısın?
-----------------------------malesef halledemedim. çünkü 4gb rami görebilmesi için bilgisayarımın anakart ve ram inin pae denen özelliği destekleyebilecek biçimde çalışması gerekiyormuş. bazı anakart markalarında bu özellik destekleniyor, o yüzden o marka anakartların bulunduğu bilgisayarlarda herhangi birşey yapmaya gerek kalmadan sistem 4gb rami görebilir.sonuç olarak:-win xp 32bit işletim sistemleri, 4gb rami hiçbir ayar yapmadan görebilir. ve en fazla 4gb'a kadar görebilir.-bilgisayarınıza 4gb ram göstermek istiyorsanız, herhangi bir ayar yapmanıza gerek yok.-eğer anakartınız, işletim sisteminin pae (physical address extension=fiziksel adres uzantısı) özelliğini destekliyorsa, zaten 4gb rami görecektir. özel bir komut kullanmanıza kesinlikle gerek yok.ama siz illa ki makinanız 4gb rami görsün istiyorsanız, o durumda winxp 64bit kullanmanız gerekiyor.pae hakkında detaylı bilgi: -
unutmadan: linux sürümlerinin birçoğu 4gb rami görüyor haberiniz olsun.hard diskimin bir kısmında suse linux enterprise server kurulu, orada 4 gb olarak görüyorum rami.
Toplam Hit: 3633 Toplam Mesaj: 15