350 Türk Kadını Askerlik İçin Başvuru Yaptı.
-
350 Türk kadını asker kuyruğunda
23 Ekim 2007 Özgür EKŞİ/ANKARA
Hakkari’de kalleş saldırıda şehit düşen 12 Mehmetçiğin ardından tüm Türkiye’de başlayan gösteriler dün de sürdü, onbinlerce Türkiye vatandaşı, terör örgütünü lanetledi, Türkiye’nin kenetlendiği mesajını verdi. Bu arada Türkiye çapında 4 bin 500 gönüllü, askere yazılmak istedi. Kuyruğa girenlerden 350’si, kadınlardı...
ŞEHİT düşen askerlerin bu ay içerisinde 22’ye yükselmesi üzerine gönüllü olarak askere gitmek üzere askerlik şubelerine başvuranların sayısı 4 bin 200’ü buldu. Başvuranların 350’si kadın, 1200’ü daha önce askerlik yapmış olanlar. Askerliğini yeniden yapmak üzere ya da erkene aldırmak üzere gönüllü askerlik için başvuranların çoğunluğu ise Orta Anadolu ve Karadeniz’den geliyor. Askerliğini daha önce yapmış olanlara askerlik kanunu gereği ikinci bir defa asker olamayacağı ancak yasal şartlara uyması halinde uzman asker olmak üzere başvuruda bulanabileceği ifae ediliyor. Askerliğini erkene alarak bir an önce Güneydoğu’ya gitmek isteyenlerin ise pek çoğunun başvurusunun kabul edildiği öğrenildi.
FAKSLA BAŞVURAN VAR Başvuruları anlatan bir yetkili, şunları söyledi: "Askerlik şubelerine tek tek ya da grup halinde gelip dilekçe veriyorlar. Hemen askere alınmak istediği belirterek faksla başvuruda bulunan da var. Başvuranlar arasında 1950 doğumlular dahi var. Onların heyecanını, öfkesini, kızgınlığını en az onlar kadar hissediyor ve anlıyoruz ancak onlara çay kahve ikram ediyor yatıştırıyoruz." -
helal olsun... okulu dondurup gitmek istedim ama mümkün olmadu uygun düşmedi evdekilerin rızasını alamadım...
keşke olsaydıda gitseydim...
-
bekara karı boşamak ne kadar kolay
-
gereksiz bence masraftan başka bişey olmaz. Ordumuzun gücü zaten tartışılmaz. tsk uğraşmaz böyle bi ortamda topuklu kadın askerlerle... komandonun şehit edildiği bi dağda kadın ne yapsın?
-
Allah akil-fikir versin, ne diyeyim.
-
Orduda zaten deneyimsiz asker bol. bize daha kabiliyetli eğitimli askerler lazım.
örneğim bordo bereliler.
-
beyler saçma salak mesajlar yazmayın yada gidince Türk kadınının çanakkalede cephede yaptıklarını falan araştırın.
bunu kötü bişey gibi neden görüyorsunuz ? vatan millet sevgisidir bu unutmayın çanakkale savaşında Türk kadınlarının yararını...
-
gebze askerlik şubesinde dün sokağın sonu gözükmüyordu. fabrikada 3 arkadaş ismini yazdırdı bugün. okul olmasa bir gideceğim bitirince.
edirneden karsa canımız feda..
60 yaşın üzerinde dedelerimiz bile gönüllü askerlik için başvurmuş
-
ben başvurdum daha bi cevap gelmedi a.q... diğer yerlde kabul edilmiş yarın şubeye gidiyorum bunlar şaka sandı heralde
-
tüğlerim diken diken oldu yeminle. ne kadar güzel bi duygu bu böyle! Türk insanındaki o yüce vatan sevgisi Çanakkale'de nasılsa şimdi de aynı. Ne mutlu bize!!!
-
buzul canakkaledeki kadınlarla bu zamandaki kadınları mukayese etme o zamanın kadını simdinin erkegini 10 a katlar nitelikteydi bir arkadasın dediğine katılıyorum bize deneyimli asker lazım misal bordo bereliler biraz realist olalım
Toplam Hit: 3667 Toplam Mesaj: 20