3D 360 Stereovr - Uzayli Sahnesi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaslar, bildiginiz gibi  VR teknolojisi aldi basini gidiyor. Uzerinde ugrastigimbir vr projesini sizlerle paylasmak istiyorum. Bu proje 3D 360 STEREO VR yani flat 360 goruntu yerine 360 Derinlikli goruntu veriyor. VR dizaynlari icinde en karmasik yapili sistemdir.

Simdilik tek kare paylasabiliyorum, zira gordugunuz sahnenin render suresi tam olarak 4 saat. Animasyonu kisa bir sure  sonra ekleyecegim. ani yaratik saldirilari fln :D

Dosyayi youtubedan indirerek Samsung Gear VR yea OCULUS gozlugunuz varsa telefonunuzdan Oculus > 360 Videos > ........_360_TB.mp4 olarak yeniden adlandirin. bu programin videoyu 3D Stereo oldugunu anlamasini saglayacak. videoyu acin ve keyfini cikartin.

Video:

https://www.youtube.com/watch?v=IWG0JQnQtZk

Shaban Interactive Pro.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bosluk
    Bosluk's avatar
    Erkek

ortalama bir videoyuda 4k render yaptıgında ne kadar sürüyor peki hocam 

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    Bosluk bunu yazdı

ortalama bir videoyuda 4k render yaptıgında ne kadar sürüyor peki hocam 

ayni surede hocam. paylastigim vr da 4k. Stereo VR Camera rigini oturtana kadar tasakalrim catladi. o an dgoremiyorsun olup olmadigini her deneme icin render alip gozluge hazir hale getirip deneyebiliyorum. tam ayarlari oturtmak 3 gunumu aldi ama sonunda guzel bir stereo 360 camera rig sistemi kurdum.

Shaban Interactive Pro.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

japonlar 2002 yılında 8 k video kayıt eden kamera yapmışlar. o tarihre nasıl izlemeyi başarımışlar acaba.

biz şimdi bile videoyu açamıyoruz :(

tam olarak ne anlatmaya çalıtı anlamadım ama bende video sadece resim olarak görünüyor hocam.

biraz teknik bilgi alabilirmiyiz ?

teşekkürler.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

japonlar 2002 yılında 8 k video kayıt eden kamera yapmışlar. o tarihre nasıl izlemeyi başarımışlar acaba.

biz şimdi bile videoyu açamıyoruz :(

tam olarak ne anlatmaya çalıtı anlamadım ama bende video sadece resim olarak görünüyor hocam.

biraz teknik bilgi alabilirmiyiz ?

teşekkürler.

Hocam bu tek bir kare render. Oculus 360Video da calismasi icin Resmi uzatarak videoya cevirdim. Normal resim gibi yapmak cok daha karmasik bir islem STEREO VR icin. bu dosyayi yukarida belirttigim isimde yeniden adlandirarak Hangi vr sisteminde kullanacaksan oraya atman gerek ve VR gozluklerle 360 3D STEREO olarak gorebilirsin. yukarida belirttigim dosya yolu Samsung Gear VR gozukler icin gecerlidir. Google cardboard icin videoyu hangi programdan aciyorsan onun icine eklemen gerek. 

Bu sahnenin hareketli hali sunda renderdedir e biter bitmez ekleyecegim.

VR gozluklerle izleyebilen varsa lutfen geri-bildirim yapsin. tavsiyelere herzamanki gibi acigim...

Shaban Interactive Pro.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek

Sahne Prometheus filmini animsatti bana.

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek

evet, cunku sahne prometheustaki space engineer sahnesi. space enginneri modellemeye calisiyorum suanda. guzel bir sahne yapacagim bitirebilirsem.

Shaban Interactive Pro.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Florenzi
    Florenzi's avatar
    Erkek
    Dj_DooM3 bunu yazdı

evet, cunku sahne prometheustaki space engineer sahnesi. space enginneri modellemeye calisiyorum suanda. guzel bir sahne yapacagim bitirebilirsem.

Cok güzel bir sahne kardesim. Filmde benim icin cok güzeldir cünkü. Kolay gelsin :)

Tek Yol Atatürk 1881 - ∞
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    Florenzi bunu yazdı
    Dj_DooM3 bunu yazdı

Cok güzel bir sahne kardesim. Filmde benim icin cok güzeldir cünkü. Kolay gelsin :)

eyvallah hocam. bu sahneyi ilk olarak Aliens filminde gormustum ve o an kitlenip kalmistim. o ambians okadar guzel hissettiriyordu ki o gizemi e o korkuyu. sadece space engineerin oldugu sahne. curumus ve silah basinda dev gibi tek bir sahne. etkilenmemek mumkun degil.

Shaban Interactive Pro.
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Ofise gidince deneyeyim bakalım :)

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Shaban Interactive
    Dj_DooM3
    Dj_DooM3's avatar
    Erkek
    NmC bunu yazdı

Ofise gidince deneyeyim bakalım :)

hocam deneme firsati buldun mu??? Suanda animasyon versionu yolda. 28 saattir en dandik ayarlarla render almaya calisiyorum. saglam makina sart.

Shaban Interactive Pro.
Toplam Hit: 2711 Toplam Mesaj: 20
shaban interactive stereo 3d vr stereo vr 360 vr oculus vr gear vr