4 Daire İçin Kaç Kcal Lık Kalorifer Kazanı Almak Lazım?
-
bilgisi olan?
katı yakıtlı
-
Tahribat Kazancısı Rene Arkads Ona Sor Direk :D
-
HeyQirs bunu yazdı:
-----------------------------
Tahribat Kazancısı Rene Arkads Ona Sor Direk :D
-----------------------------hay a.q rene de bir işden anlamasın kardeşim :)
-
hocam onu hesabı var her daire 20 25 bin kaclori dersen en az 120 - 160 arası bi kazan işinizi görür diye düşünüyorum
-
3Dxsolid bunu yazdı:
hocam onu hesabı var her daire 20 25 bin kaclori dersen en az 120 - 160 arası bi kazan işinizi görür diye düşünüyorum
-----------------------------şimdi bende öyle düşündüm en düşük kazan 25k dedim bu en düşükse etek daire içindir:)
100-120 k arası uygun dur diye düşündüm yazın döşettirecezde apartmanın her yeri kırılacak a.q
-
Dj_Alper böyle hesap çok çok amelece.
Bin tane değişken var bu iş için.
Bir ısıcıya danış az para verip sonra başın ağrımasın :)
Kabaca (çooook kaba) 4 adet 100 m2 dairelere sahip bir ev için toplamda 50000 watt = (yaklaşık) 42000 kcal/h kazan gerekmektedir.
Sadece kafanda fikir oluşturması için dikkate al!
-
4 daire bir kriter değil serkan.
Daireler kaç metre kare? Kaç odalı? Kaç kalorifer peteği var? Kaç metre petek var? Binanın izolasyon durumu nasıl? Herhangi bir doğalgaz ya da tesisat firmasına gidip sorsan daha iyi olur. Kazanı alacağın yer gelsin incelesin hatta.
-
AnaMuahalefet çok kaba gercekten :)) 100 metrekare daire için gereken en az ısı 20.000 Kcal/h'dir. 4 tane de toplam 80.000 bin yapar. bu bile ortalama olup kesin olmayan bir değerdir.. :)
kaç metre kare evler? hangi il ? tesisat döşeli ise kaç metre radyator (petek) var? ayrıca sıcak su kullanmayı düşünüyormusun?
pm at yardımcı olayım.ben kalorifer kazanları üreten şirketin bilgi işlemindeyim ;)
-
evlerin planlarını çiz, tüm kapılar pencereler falan oda boyutlarını çiz , denize bakan cephe varsa belirt, duvar tiplerinin ve strafor olup olmadığını yaz bi kağıda git bi bu işleri yapan adama 10 dk içinde petk boylarını ve kalorifer kapasitesini söyleyecek.
-
streetw1se bunu yazdı:
-----------------------------AnaMuhalefet çok kaba gercekten :)) 100 metrekare daire için gereken en az ısı 20.000 Kcal/h'dir. 4 tane de toplam 80.000 bin yapar. bu bile ortalama olup kesin olmayan bir değerdir.. :)
kaç metre kare evler? hangi il ? tesisat döşeli ise kaç metre radyator (petek) var? ayrıca sıcak su kullanmayı düşünüyormusun?
pm at yardımcı olayım.ben kalorifer kazanları üreten şirketin bilgi işlemindeyim ;)
Hocam senin dediğin değerlerde tuvalette bile sauna keyfi yaşarlar herhalde :)
Ben işle aşina değilim uzun zamandır ama 160 000 lik kazan kesin çok fazla ya,
Hatırlıyom 3000 kişilik spor salonu için aşağı yukarı böyle bir kazan seçiliydi...
Neyse bak birçok ısıcı arkadaş çıktı, Dj_Alper gene dört ayak üstüne düştü :) -
len manisadayım zaten yılın 2 ayı soğuk oluyo oda hiç - ye düşmüyo :)
kar bile yağmadı merkeze yağdı denizliye yağdı bize yok a.q :)