4 Daire İçin Kaç Kcal Lık Kalorifer Kazanı Almak Lazım?
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
len manisadayım zaten yılın 2 ayı soğuk oluyo oda hiç - ye düşmüyo :)
kar bile yağmadı merkeze yağdı denizliye yağdı bize yok a.q :)
-----------------------------Demir dökümün KTH
kalarifer tesisat hesap programı var az biraz kurcala.
Normal hesaplamaya kalksan bi ton değişken var bu işlerde genel olarak göz kararı hesap yapılır.
Boşuna mühendis olmuşuz a.q
-
izoder TS 825 diye bir uygulama yüklü pc de, sanırım bu işler için kullanılıyor, ama ben statikçiyim program hakkında bir bilgim yok. ayrıca kazan belirleyebilmek için; evlerin yerleşim alanı, pencerelerin malzemesi, pencerelerin boyutu, varsa balkon kapılarının boyutu ve malzemesi, pencereler çift cammı, duvarda yalıtım amaçlı olarak ne tür malzemeler kullanılmış (yani 2 tuğla arası strafor olabilir, ytong+manto yada bims+manto olabilir) vs... diye detaya girmek lazım diye düşünüyorum. makina mühendisi değilim, daha önce yapmış oldugum araştırmalar sonucu ile cevap vermeye çalıştım.

-
160 bin çok fazla olur kömür yetiştiremezsin :D 80 binlik alcaksın. pm at sana türkiyenin en iyi kazanını göstereyim :))
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
len manisadayım zaten yılın 2 ayı soğuk oluyo oda hiç - ye düşmüyo :)
kar bile yağmadı merkeze yağdı denizliye yağdı bize yok a.q :)
-----------------------------manisa nasıl sıcak oluyor ya ekimde gitmiştim askere 4,30 da kaldırıyorlardı spil dağımı neyse işte onun dibinde soğuktan ölüyoruz parka giydirmezler zaten dedim inşallah burada kalmam ben 28 günün her günü hastaydım :/ erzuruma gittim usta birliğine -22 de nöbet tuttum oradaki gibi üşümedim