41.2 Saniyede Mat
-
ben 88 doğumlu sakaryalıyım. bizim deprem sonrası yan mahalleden bi arkadaşla evinde satranç oynuyorduk. lise zamanı meslek lisesi okudum tesisat bölümünden bi hoca okulda satranç turnuvası yapıyordu, birkaç ders vermişti okullar arası satranç turnuvasına katılıyorduk. bu turnuvaların birinde sakarya 2.liğim vardı. oda 1. olanın yendikleri benim yendiklerimden daha çok kişiyi yenmişler. yani alenen averajla 2. oldum.
adaşım bizi gurulandırmış (; kimin adaşı= yağız (((:
-
Su satrancı da hiç sevmem awg
-
Magnus baska bir zeka,
https://www.tahribat.com/forum/magnus-carlsen-vs-world-119999
Genc arkadasa basarilar.
Ancak Magnus... Baska bi adam.
-
magnus un bu ikinci genc arkadaslara yenilgisi oldu. kendisi kasparov u madara etmisti ayni yasta hatta oyunda sikilmis saga sola bakiyordu.
-
ajan1111 bunu yazdı
ben 88 doğumlu sakaryalıyım. bizim deprem sonrası yan mahalleden bi arkadaşla evinde satranç oynuyorduk. lise zamanı meslek lisesi okudum tesisat bölümünden bi hoca okulda satranç turnuvası yapıyordu, birkaç ders vermişti okullar arası satranç turnuvasına katılıyorduk. bu turnuvaların birinde sakarya 2.liğim vardı. oda 1. olanın yendikleri benim yendiklerimden daha çok kişiyi yenmişler. yani alenen averajla 2. oldum.
adaşım bizi gurulandırmış (; kimin adaşı= yağız (((:
Neden tvlerde filan haber olmamış yav,
-
oyunun linki var mı acaba
ben magnus çok iyi ama nedense ben yine de adamın çok abartıldığını düşünüyorum.
-
kroo bunu yazdı
oyunun linki var mı acaba
ben magnus çok iyi ama nedense ben yine de adamın çok abartıldığını düşünüyorum.
https://www.youtube.com/watch?v=G7p-ZafVjSA
-
Okudugum hic bir haberde macin turunu goremedm bu kadar kisa surede olduysa kesin hizli satranc macidir ki onda yenmek de buyuk basari tabii ama bi milli gurur olacak yani yok yani abartmayin.
Ayrica dunyanin en iyi satranc oyuncusu derken kime gore neye gore ? Puanlari satranca asik olmayanlar umursar oyuna kattigi sanat ve akil almaz hamleleriyle her satranc asiginin gonlundeki en iyi satrancci Mihail Tal dir.
Magnus deli bir akil ama akilli sonucta Mihail Tal in hamelelerini ongoremezdi bence cunku oyle sacma hamelelerin ardini gormek icin ciddi bir sure harcamak gerek. -
Abi maç bullet ve sıradan bir maç. Bu kadar pohpohlamaya gerek yok :) başarılı çocuk zaten onda problem yok da ne bileyim. Yağız da iyi, Ediz de iyi, Vahap da iyi. Umarım güzel bir başarı elde ederler. Mustafa yılmaz da fide de iyi bir başarıya imza atmıştı .
-
Efsaneler bir gün yenilir ama efsaneler daima efsanedir.
Usain Bolt yenildi. Hem de son maçında 3. olarak bitirdi. Hanginiz onu yenen arkadaşın ismini hatırlıyor? Hanginiz Bolt'u? Elbette hatırlayan 3-5 çıkar ama o kadar.
Muhammed Ali Trevor ile yaptı son maçını. Evet yenildi. Ama dünya hala Muhammed Ali'yi biliyor.
Aynı şekilde Carlsen 33 yaşında. 13 yaşında grandmaster olan bi satranç üstadından bahsediyoruz. Bu beyin belli bir yerden sonra yavaşlıyor. İnsan şevkini kaybediyor. Ve elbette bir yerde kaybediyor.
Magnus ile Hikaru hiçbir zaman unutulmayacak 2 satranç devi. Daha gençler gelecek. Daha iyiler gelecek ama bu ikili ve özellikle Magnus hiç unutulmayacaklar listesine adını kazıdı. Elbette bizim jenerasyon için söylüyorum bunları
-
MhmdAlmz bunu yazdı
Abi maç bullet ve sıradan bir maç. Bu kadar pohpohlamaya gerek yok :) başarılı çocuk zaten onda problem yok da ne bileyim. Yağız da iyi, Ediz de iyi, Vahap da iyi. Umarım güzel bir başarı elde ederler. Mustafa yılmaz da fide de iyi bir başarıya imza atmıştı .
Güzel özetlemişsin. Yağiz Kaan iyi oyuncu. Zaten bu yaşta GM olmasından belli. Ama ona sorsanız o da "bu kadar abartmayın zaten Bullet maçtı" der :) 41 saniyede olmasının hiç bir özelliği yok. Yağız'ın asıl başarısı şurada:
https://www.youtube.com/watch?v=bE58F0tvsbo
_ogz tarafından 10/Tem/24 00:22 tarihinde düzenlenmiştir