41.2 Saniyede Mat

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    31 yaşında emekli
    ajan1111
    ajan1111's avatar
    Erkek

ben 88 doğumlu sakaryalıyım. bizim deprem sonrası yan mahalleden bi arkadaşla evinde satranç oynuyorduk. lise zamanı meslek lisesi okudum tesisat bölümünden bi hoca okulda satranç turnuvası yapıyordu, birkaç ders vermişti okullar arası satranç turnuvasına katılıyorduk. bu turnuvaların birinde sakarya 2.liğim vardı. oda 1. olanın yendikleri benim yendiklerimden daha çok kişiyi yenmişler. yani alenen averajla 2. oldum. 

https://halktv.com.tr/gundem/41-2-saniye-surdu-13-yasindaki-yagiz-dunya-devini-mat-etti-850228h?utm_campaign=bildirt.com&utm_source=bildirt_push&utm_medium=bildirt_push

adaşım bizi gurulandırmış (; kimin adaşı= yağız (((:

Kayalardan kayarım yoktur benim ayarım (;
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    LaNCeLoT
    LaNCeLoT's avatar
    Erkek

Su satrancı da hiç sevmem awg

Kurtlar tasma takmaz....
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Magnus baska bir zeka,

https://www.tahribat.com/forum/magnus-carlsen-vs-world-119999

Genc arkadasa basarilar. 

Ancak Magnus... Baska bi adam.

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    blackhammer
    blackhammer's avatar
    Erkek

magnus un bu ikinci genc arkadaslara yenilgisi oldu. kendisi kasparov u madara etmisti ayni yasta hatta oyunda sikilmis saga sola bakiyordu.

ph"nglui mglw"nafh cthulhu r"lyeh wagh"nagl fhtagn
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Robinson_Crusoe
    Robinson_Crusoe's avatar
    Erkek
    ajan1111 bunu yazdı

ben 88 doğumlu sakaryalıyım. bizim deprem sonrası yan mahalleden bi arkadaşla evinde satranç oynuyorduk. lise zamanı meslek lisesi okudum tesisat bölümünden bi hoca okulda satranç turnuvası yapıyordu, birkaç ders vermişti okullar arası satranç turnuvasına katılıyorduk. bu turnuvaların birinde sakarya 2.liğim vardı. oda 1. olanın yendikleri benim yendiklerimden daha çok kişiyi yenmişler. yani alenen averajla 2. oldum. 

https://halktv.com.tr/gundem/41-2-saniye-surdu-13-yasindaki-yagiz-dunya-devini-mat-etti-850228h?utm_campaign=bildirt.com&utm_source=bildirt_push&utm_medium=bildirt_push

adaşım bizi gurulandırmış (; kimin adaşı= yağız (((:

Neden tvlerde filan haber olmamış yav,

Gençliğimden bu yana et yenilmesine karşıyım. Bir gün insanların hayvanları öldürmeyi tıpkı insan öldürmek gibi cinayet kabul edeceğine inanıyorum,
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kroo
    kroo's avatar
    Erkek

oyunun linki var mı acaba 

ben magnus çok iyi ama nedense ben yine de adamın çok abartıldığını düşünüyorum.

bu dünyada da öbür dünyada da yanmanın yolu plajdan geçer
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Antikky
    Antikky's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    kroo bunu yazdı

oyunun linki var mı acaba 

ben magnus çok iyi ama nedense ben yine de adamın çok abartıldığını düşünüyorum.

https://www.youtube.com/watch?v=G7p-ZafVjSA

Umursamaz Tavrımın Hastası Olunuz.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Nikoteen
    Nikoteen's avatar
    Erkek

Okudugum hic bir haberde macin turunu goremedm bu kadar kisa surede olduysa kesin hizli satranc macidir ki onda yenmek de buyuk basari tabii ama bi milli gurur olacak yani yok yani abartmayin.

Ayrica dunyanin en iyi satranc oyuncusu derken kime gore neye gore ? Puanlari satranca asik olmayanlar umursar oyuna kattigi sanat ve akil almaz hamleleriyle her satranc asiginin gonlundeki en iyi satrancci Mihail Tal dir.

Magnus deli bir akil ama akilli sonucta Mihail Tal in hamelelerini ongoremezdi bence cunku oyle sacma hamelelerin ardini gormek icin ciddi bir sure harcamak gerek.

Troubles'll come & they'll pass
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MhmdAlmz
    MhmdAlmz's avatar
    Erkek

Abi maç bullet ve sıradan bir maç. Bu kadar pohpohlamaya gerek yok :) başarılı çocuk zaten onda problem yok da ne bileyim. Yağız da iyi, Ediz de iyi, Vahap da iyi. Umarım güzel bir başarı elde ederler. Mustafa yılmaz da fide de iyi bir başarıya imza atmıştı .

Andolsun kuşluk vaktine ve dindiği zaman o geceye ki, Rabbin sana veda etmedi ve darılmadı! Ve kesinlikle senin için sonu önünden (ahiret dünyadan) daha hayırlıdır. ileride Rabbin sana verecek de hoşnut olacaksın! O, seni bir yetim iken barındırmadı mı? Seni, yol bilmez iken (doğru) yola koymadı mı? Seni bir yoksul iken zengin etmedi mi? Öyle ise, sakın yetime kahretme (onu horlama)! El açıp isteyeni de azarlama! Fakat Rabbinin nimetini anlat da anlat!
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mutubilir
    Mutubilir's avatar
    Erkek

Efsaneler bir gün yenilir ama efsaneler daima efsanedir.

Usain Bolt yenildi. Hem de son maçında 3. olarak bitirdi. Hanginiz onu yenen arkadaşın ismini hatırlıyor? Hanginiz Bolt'u? Elbette hatırlayan 3-5 çıkar ama o kadar.

Muhammed Ali Trevor ile yaptı son maçını. Evet yenildi. Ama dünya hala Muhammed Ali'yi biliyor.

Aynı şekilde Carlsen 33 yaşında. 13 yaşında grandmaster olan bi satranç üstadından bahsediyoruz. Bu beyin belli bir yerden sonra yavaşlıyor. İnsan şevkini kaybediyor. Ve elbette bir yerde kaybediyor. 

Magnus ile Hikaru hiçbir zaman unutulmayacak 2 satranç devi. Daha gençler gelecek. Daha iyiler gelecek ama bu ikili ve özellikle Magnus hiç unutulmayacaklar listesine adını kazıdı. Elbette bizim jenerasyon için söylüyorum bunları

Aslan bile atı görünce götünü saklar
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    _ogz
    _ogz's avatar
    Erkek
    MhmdAlmz bunu yazdı

Abi maç bullet ve sıradan bir maç. Bu kadar pohpohlamaya gerek yok :) başarılı çocuk zaten onda problem yok da ne bileyim. Yağız da iyi, Ediz de iyi, Vahap da iyi. Umarım güzel bir başarı elde ederler. Mustafa yılmaz da fide de iyi bir başarıya imza atmıştı .

Güzel özetlemişsin. Yağiz Kaan iyi oyuncu. Zaten bu yaşta GM olmasından belli. Ama ona sorsanız o da "bu kadar abartmayın zaten Bullet maçtı" der :) 41 saniyede olmasının hiç bir özelliği yok. Yağız'ın asıl başarısı şurada:

https://www.youtube.com/watch?v=bE58F0tvsbo

_ogz tarafından 10/Tem/24 00:22 tarihinde düzenlenmiştir

kah cikarim gokyuzune seyrederim alemi, kah inerim yeryuzune seyreder alem beni...
Toplam Hit: 1380 Toplam Mesaj: 14
satranç